سفیر قطر خواستار گسترش همکاریهای فرهنگی و ادبی با ایران شد
Tehran- Irna- سفیر قطر در ایران ، با حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ، خواستار گسترش همکاری های فرهنگی و ادبی در زمینه نمایشگاه و انتشار بر اساس ظرفیت های دو طرف بود.
طبق گزارش گروه فرهنگی ایرنا روز پنجشنبه ، گزارش آژانس خبری بین المللی کتاب بین المللی تهران ، گزارش ، سعد عبدالله سعد الماهمود الشاریف در نمایشگاه بین المللی کتاب بین المللی Tehran با موهسن جاوادیمعاون وزیر فرهنگ وزارت فرهنگ و هدایت اسلامی و رئیس نمایشگاه و کتاب نمایشگاه ابراهیم هایداریمدیرعامل خانه کتاب و معاون نمایشگاه معاون رئیس جمهور ، ملاقات کرد.
وی با اشاره به ظرفیت بالای ایران در برگزاری نمایشگاه و چاپ و تولید آثار فرهنگی ، به ویژه انتشار ، گفت: “ما تمایل داریم با ایران در زمینه انتشار و انتشار همکاری های ویژه ای داشته باشیم.” بیش از ۶۰۰۰ کتاب آماده برای انتشار با همکاری ایران و ناشران آن وجود دارد که این یک ظرفیت خوب برای همکاری است.
سفیر قطر در ایران ادامه داد: ما روابط فرهنگی و سیاسی طولانی با ایران داریم. اما روابط بین دو کشور نباید محدود به مسائل سیاسی و ارتباطی محدود باشد ، اما ما باید در این زمینه به همکاری های گسترده ای برسیم.
وی تأکید کرد: نمایشگاه کتاب دوحه همچنین یکی از نمایشگاه های خوب در زمینه کتاب و چاپ است که نمایندگان ایران نیز در آن شرکت می کنند. البته ما انتظار داریم ناشران و نویسندگان ایرانی افزایش یابد.
سفیر قطر گفت: “من تمایل دارم که افراد و ناشران زیادی برای همکاری داشته باشند.” ما باید برای ترجمه این کتاب از عربی به فارسی ، و برعکس ، جایی که ظرفیت های خوبی وجود دارد ، مهمتر باشیم و بتوانیم روابط فرهنگی را گسترش دهیم. ما بیش از ۶۰۰۰ کتاب داریم که دوست داریم به فارسی ترجمه کنیم.
جاوادی با اشاره به ظرفیت های خوب نمایشگاه کتاب دوحه ، گفت: “من چندین بار در این نمایشگاه شرکت کرده ام ، چه مسئول ایران و هم به طور معمول. دو ماه پیش ، هفته فرهنگی ایران در قطر بود و ما حضور داشتیم و ما با وزیر فرهنگ قطری برای توسعه همکاری های فرهنگی و ادبی صحبت های خوبی داشتیم.
معاون وزیر فرهنگ و هدایت اسلامی با اشاره به اهمیت فرهنگ در روابط دو جانبه ، گفت: قطر در حال تولید هم کتاب های دانشگاهی و هم کارهای عمومی است. ما همچنین تمایل به افزایش همکاری های فرهنگی ، به ویژه در زمینه کتاب داریم.
جوادی بر اهمیت کتاب در فرهنگ جوامع تأکید کرد: امیدوارم که بتوانیم در کتاب همکاری خوبی داشته باشیم. این کتاب اساس روابط خوب مبتنی بر دانش و عقلانیت است.
با توجه به ظرفیت ها و ظرفیت های محکم و نزدیک ، ما امور فرهنگی مذهبی و مذهبی و روابط سیاسی صمیمی موجود را برای بازگرداندن ظرفیت فرهنگی داریم.
هایداری از سفیر عمان در ایران استقبال کرد و گفت: “نیازی به گفتن نیست که ایران مدتهاست که به نویسندگان و مردم قلم شناخته شده است و این هر روز در حال گسترش است.” ظرفیت چاپ و تولید کتاب بسیار خوبی در کشور وجود دارد که می تواند به ناشران کشورهای همسایه کمک کند. تا به امروز ، ایران باقی خواهد ماند و در کنار کتاب ، فرهنگ و قلم باقی خواهد ماند.
مدیرعامل خانه کتاب ادامه داشت: اکنون سالانه این کتاب چاپ شده است. بیش از ۴۰۰۰ عنوان جدید است. نمایشگاه تهران یکی از شلوغ ترین نمایشگاه ها است و حدود ۲ ناشر به صورت حضوری و ۲ ناشر در نمایشگاه مجازی و فیزیکی و بیش از ۵۰۰۰ عنوان حضور دارند این کتاب ارائه شده است.
هایداری گفت بیش از ۵ میلیون نفر هر سال به صورت حضوری از این نمایشگاه بازدید می کنند. در بخش های مختلف نمایشگاه حضور خوبی دارد و برای اولین بار ، بورس تحصیلی با بیش از ۵ ناشر خارجی برگزار شد و ما می خواهیم این حضور را در قالب کمک هزینه تحصیلی و انتشار افزایش دهیم.
سفیر عمان سپس از غرفه های کتاب در Shabestan بازدید کرد و سپس در بخش بین المللی این نمایشگاه در غرفه عمان شرکت کرد.
نمایشگاه بین المللی کتاب بین المللی تهران از ۹ مه آغاز شد و تا ۹ ماه مه با شعار “خوانده شده برای ایران” در مسجد امام خمینی ادامه خواهد یافت. همزمان با بخش In -Person از نمایشگاه کتاب تهران ، بخش مجازی نمایشگاه در سیستم. ICFI.IR این امکان را برای کسانی که علاقه مند به خرید کتاب هستند امکان پذیر کرده است.
منبع : خبرگزاری ایرنا