کتاب و ادبیات

آیا هر کتابی به یک بار خواندن می‌ارزد؟

تهران- ایرنا- مطالعه روشی با نظم منطقی و انسجام موضوعی می تواند در افزایش آگاهی خواننده موثر باشد زیرا خواننده به تدریج نسبت به موضوعات مختلف شناخت عمیق تری پیدا می کند.

حریفی که از او به اندازه کافی تست کرده ام کتاب است و بس

یک کتاب تا چه اندازه می تواند در تفکر انسان تاثیر بگذارد و آیا هر کتابی ارزش یک بار خواندن را دارد؟

می گویند جامعه زمانی عقل و خوشبختی می یابد که درس خواندن کار روزمره اش باشد ابوالفضل بیهقی مورخ نامدار عصر غزنوی و صاحب اثر تاریخی معروف که تألیف نادر و واقعاً گرانبهایی است، «بهترین سخنوران و اصحاب کتاب است و با آن می توان به دانش و فضایل دست یافت». دور از دید هانس گئورگ گادامرفیلسوف برجسته آلمانی: “هر فهمی یک تفسیر است و هر تفسیری در چارچوب زبان شکل می گیرد و در واقع زبان واسطه ای برای رسیدن به فهم و معنای متن است.” از این رو بر اساس اعتقاد وی بین فهم و زبان رابطه تنگاتنگی وجود دارد، اما باید به متن تکیه کرد و به معنای متن جدا از ریشه آن توجه کرد.

خواندن نیز یک فعالیت اجتماعی است و بخش عمده ای از جامعه شناسی خواندن پاسخ به سؤالاتی است که چه کسی می خواند. چگونه مطالعه می شود و چگونه خواندن می تواند بر جهت گیری فکری فرد تأثیر بگذارد؟ بنابراین، کنش خواندن از دیدگاه جامعه‌شناختی نه تنها عوامل اجتماعی و زمینه‌ای است که بر خواندن تأثیر می‌گذارد، بلکه خواندن را به‌عنوان شکل ویژه‌ای از تعامل اجتماعی به شکلی جامع‌تر تحلیل می‌کند، از این رو مطالعه خواندن در چارچوب نظریه های جامعه شناختی در شناخت و برنامه ریزی. و ترویج فرهنگ مطالعه بسیار موثر است.

اما با توجه به اهمیت کتاب و مطالعه، چه کتابی را باید خواند؟ آیا هر کتابی ارزش یک بار خواندن را دارد؟!

این سؤالی است که بارها در محافل علمی و عمومی مطرح شده است و پاسخ آنها یکی نیست: گروهی بر اساس سخنان بیهقی که در اثر بزرگ و ماندگار خود نوشته است: «هیچ چیز نیست. که خواندنی نیست»، معتقدند چون هر کتاب A پیامی دارد، بنابراین برای خواننده مفید است، اما برخی معتقدند به دلیل تنوع اطلاعات و موضوعات و وجود کتاب های زیاد، هر فردی باید کتاب خاصی را انتخاب کند. با توجه به علاقه و زمان محدود آنها. انتخاب کنید در این بین ممکن است کتاب هایی در زمینه تخصص و علاقه یک فرد وجود داشته باشد اما از نظر ارزش و کیفیت ارزش خواندن ندارد. بنابراین، خواننده از کتاب‌های نویسندگانی که هدفشان نوشتن، بیان عقاید و افکار و موضوعات علمی است، بهره می‌برد. نویسندگان محبوبی نیستند که اغلب موضوعات تکراری را انتخاب می کنند.

در نتیجه اگر هدف از مطالعه کتاب گذراندن وقت و تفریح ​​باشد، مطالعه آن دیدگاه خواننده را تغییر نمی دهد، اما اگر هدف یادگیری باشد، کتاب هایی که نمایه ارزشمند، محتوای غنی، متمرکز دارند. ، منسجم، منطقی، ساختارمند و مهمتر اینکه نه تنها یک بار بلکه چندین بار خواندن آن ارزش دارد. مطالعه روشی با نظم منطقی و انسجام موضوعی می تواند در افزایش آگاهی خواننده موثر باشد زیرا خواننده به تدریج نسبت به موضوعات مختلف شناخت عمیق تری پیدا می کند. از سوی دیگر، خواندن کتاب برای تحولات فرهنگی و اجتماعی نیز کارکردهای زیر را دارد:

– انتقال فرهنگ: نسل ها از طریق کتاب می توانند ارزش ها، هنجارها و اطلاعات فرهنگی را به نسل بعدی منتقل کنند.

تقویت هویت جمعی: کتاب می تواند احساس تعلق به گروه ها و جوامع مختلف را تقویت کند.

افزایش دانش و آگاهی: کتاب منبعی غنی برای افزایش دانش در موضوعات مختلف است که به افزایش آگاهی جامعه کمک می کند.

– بهبود همدلی: خواندن داستان ها و تجربیات دیگران می تواند به افزایش همدلی و درک متقابل افراد کمک کند.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا