روانشناسی

از دود سیگار خطرناک‌تر هم داریم؟

بسیاری از افراد در محل کار هر روز استرس زیادی را تحمل می کنند و نمی دانند با آن چه کار کنند و از این بدتر ، آنها نمی دانند چه فاجعه ای می تواند بدن و روان خود را به وجود آورد.

علاوه بر کاهش بهره وری فرد ، استرس کار می تواند به اندازه دود سیگار دوم مضر باشد و می تواند به سلامت جسمی و روانی فرد آسیب برساند. این نتیجه مطالعه ای است که دانشگاه استنفورد آمریکا به تازگی انجام داده است. Second -Hand Smoke یک فرد دودی است که به دلیل نزدیکی ، سیگاری ها را استنشاق می کند.

استرس کار یکی از چالش های جدی دنیای مدرن است ، به همین دلیل بسیاری از محققان در سالهای اخیر به دنبال بررسی تأثیرات آن بر سلامت انسان هستند. محققان می گویند این مطالعات ممکن است به شرکت ها ، سازمان ها و دولت ها کمک کند تا ارزیابی جدیدی از قوانین و شیوه های مدیریتی خود داشته باشند.

استرس کار چگونه به سلامتی شما آسیب می رساند؟

استرس کار یک استرس جسمی و جسمی است که افراد در محیط کار به دلیل انتظارات زیاد مدیران تجربه می کنند. این استرس زمانی اتفاق می افتد که خواسته ها و انتظارات شرکت ها و سازمان ها با توانایی ها و منابع شخص مطابقت ندارند. عواملی مانند ساعات کار طولانی ، عدم حمایت اجتماعی از مدیران ، عدم تعادل بین کار و زندگی شخصی ، نگرانی در مورد شغل از جمله محرک های اصلی محرک در محیط کار است. به عنوان مثال ، افرادی که بیش از ۴ ساعت در هفته کار می کنند ، به آرامی استرس را تجربه می کنند که می تواند بسیاری از مشکلات جسمی و روحی را ایجاد کند.

دکتر رازی دهقانی ، یک متخصص علوم اعصاب ، می گوید: “استرس به دلیل تأثیر گسترده آن بر روی سیستم های بیولوژیکی بدن ، به ویژه سیستم عصبی و سیستم های غدد درون ریز مضر است. وقتی فرد تحت فشار قرار دارد ، بدن هورمون هایی مانند کورتیزول و آدرنالین را ترشح می کند.” ترشح مداوم این هورمون ها می تواند فشار طولانی مدت معده را کاهش دهد و باعث افزایش فشار خون می شود و باعث افزایش خون می شود و باعث افزایش خون می شود و سیستم ایمنی را کاهش می دهد ، سیستم ایمن را کاهش می دهد ، سیستم ایمنی را کاهش می دهد ، سیستم ایمنی را کاهش می دهد ، سیستم ایمنی را کاهش می دهد ، سیستم ایمنی را تضعیف می کند ، سیستم ایمنی را تضعیف می کند ، سیستم ایمنی را تضعیف می کند ، سیستم ایمنی را تضعیف می کند ، سیستم ایمنی را کاهش می دهد ، سیستم ایمنی را کاهش می دهد ، سیستم ایمنی را تضعیف می کند ، سیستم ایمنی را کاهش می دهد ، سیستم ایمنی را تضعیف می کند ، سیستم ایمنی را تضعیف می کند ، سیستم ایمنی را تضعیف می کند.

علاوه بر این ، استرس مزمن همچنین با ایجاد فرسودگی شغلی ، کاهش غلظت و افزایش احتمال افسردگی و اضطراب ، سلامت روان را به خطر می اندازد. گزارش های موجود نشان می دهد که استرس کار چنان جدی و خطرناک است که سالانه هزاران نفر از خودکشی یا خودکشی را برای هزاران نفر از مردم در جهان ایجاد می کند ، با هزینه های سنگین اجتماعی ، پزشکی و اقتصادی به دست افراد و جوامع.

چرا استرس خطرناک تر از دود سیگار است؟

دود سیگار دوم به دلیل بیش از ۵ ماده شیمیایی از جمله دو سرطان زا ، به عنوان یک عامل خطر برای ریه ، قلبی و سرطان شناخته می شود. با این حال ، استرس کار به دلیل اثرات چند جانبه آن بر روی بدن و روان می تواند خطرناک تر باشد. بر خلاف دود سیگار ، که عمدتا از طریق استنشاق استنشاق می شود ، استرس کار از طریق مکانیسم های روانی و فیزیولوژیکی دائماً بر بدن تأثیر می گذارد. به عنوان مثال ، ساعات کار طولانی با افزایش ۵ ٪ در خطر مرگ زودرس و ناامنی شغلی با افزایش ۵ ٪ در مشکلات بهداشتی همراه است. همچنین ، استرس کار می تواند خطر ابتلا به بیماری روانی را تا ۵ برابر و مشکلات جسمی تا ۵ ٪ افزایش دهد. این اثرات گسترده تر و عمیق تر از دود دست دوم است. از آنجا که استرس کار نه تنها به طور مستقیم به بدن آسیب می رساند ، بلکه با تشویق رفتارهای ناسالم مانند پرخوری یا مصرف الکل ، اثرات منفی را نیز تشدید می کند.

دکتر دهقانی می گوید: “اگر مزمن شود ، می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی مانند فشار خون بالا ، دیابت ، چاقی و مشکلات دستگاه گوارش مانند زخم معده شود.” ترشح بیش از حد کورتیزول همچنین سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند و بدن را در برابر عفونت ها آسیب پذیرتر می کند. علاوه بر این ، استرس کار می تواند منجر به مشکلات پوستی مانند آکنه ، ریزش مو و حتی ناباروری شود. “این یک مورد اثبات شده است که هورمونهای استرس تأثیر منفی بر سیستم تولید مثل دارند.”

این متخصص مغز و اعصاب ادامه می دهد: “از نظر روانشناختی ، استرس کار نیز با افزایش خطر افسردگی ، اضطراب و فرسودگی شغلی همراه است.” “افرادی که در محیط های استرس زا کار می کنند ، اغلب تمرکز ، تحریک پذیری و اختلالات خواب را ایجاد می کنند که باعث کاهش کیفیت زندگی آنها می شود.”

استرس کار را با این توصیه ها کنترل کنید

کاهش معضل استرس محیط کار فقط توسط نیروی کار نیست. قبل از همه ، کارفرمایان باید اقداماتی از قبیل انعطاف پذیری و ساعات کار غیر ضروری ، ایجاد یک محیط حمایتی (مانند نگرانی کارمندان شنوایی) ، ارائه برنامه های بهداشت روان (مانند امکان جلسات مشاوره رایگان برای کارمندان) ، قدردانی و پاداش و غیره را انجام دهند. مدیران و کارفرمایان باید بدانند و اعتراف کنند که استرس کار می تواند بهره وری نیروی کار را تا حد زیادی کاهش دهد.

کاهش انگیزه کارکنان ، کاهش کیفیت کار ، بی تفاوتی به کار ، افزایش غیبت ها و فرسودگی شغلی مهمترین پیامدهای کاهش بهره وری نیروی کار است که می تواند به طور جدی بر موفقیت سازمان ها تأثیر بگذارد. مطالعات محققان خارجی نشان داده است که کارمندان دارای فرسودگی شغلی بیشتر وجود دارند و بهره وری آنها به طور متوسط ​​۵ ٪ کاهش می یابد.

نیروی کار همچنین باید با یادگیری تکنیک های مدیریت استرس مانند مدیتیشن منظم و ورزش ، مدیریت زمان ، تلاش برای حفظ تعادل بین کار و زندگی خصوصی ، مذاکرات گاه به گاه با همکاران ، تأثیر استرس روزانه را کاهش دهد. دانستن این تهدید و اقدام به موقع گامی مؤثر در حفظ سلامت و بهبود کیفیت زندگی در دنیای چالش برانگیز امروز است.

۱

منبع: خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا