«ایران کثرتگرایی و عرفان»؛ فرصتی برای آشنایی مخاطبان عربی با حقیقت ایران
Muscat- irna- کتاب “ایران العقدییه و الربان” توسط بدر العاری ، نویسنده عمانی ، نتیجه سفرهای او به ایران و مکالمه با شخصیت های مختلف برای آشنایی مخاطبان عرب با حقیقت ایران فراتر از تصاویر معمول است.
به گفته گزارشگر اعزامی IRNA به مسقط ، کتابهای مختلفی رونمایی می شود یا برای اولین بار همزمان با نمایشگاه های کتاب در هر کشور ارائه می شود. یکی از کتابهای ارائه شده در بیست و یکمین نمایشگاه کتاب مسقط (۴ مه تا ۱۴ مه) کتاب “ایران القدییه و آل -رارافان” را نوشت بدر آل -ارباری است
البری نویسنده ایرانی و عضو متخصص انجمن نویسندگان عمان است و قبلاً سفر خود را از سفر به ایران در قالب گزارش های غیررسمی منتشر کرده بود.
وی در گفتگو با IRNA در مورد روند نوشتن این کتاب ، گفت: “نکته اصلی این کتاب عرفان ، تنوع انسانی و فرهنگی است. این کتاب یک کتاب دانشگاهی نیست و کتابی برای مردم عادی و نتیجه سفرهای من به ایران است.
آل -ابهاری ادامه داد: “وقتی من در سال ۶ به ایران رفتم ، به ذهنم خطور کرد که در مورد ایران بنویسم و به این کشور سفر کنم.” در همان سال ، من به دعوت جامعه الموستافا به ایران رفتم و تصمیم مردم ایران را از دیدگاه فرهنگی و مذهبی توصیف کردم.
وی افزود: “البته ، من سفر خود را به صورت روایت به ایران نوشته بودم. اما پس از آن ، با توجه به روابطی که با (اواخر) آیت الله داشتم ، قصد داشتیم رسمی تر و رسمی تر بنویسیم.
با اشاره به سفر دیگری در سال ۶ ، نویسنده گفت: “در این سفر ، من در زمینه های مختلف عرفانی از مدرسه ابن عرب تا دیدگاه امام خمینی گفتگوهای زیادی داشتم و من سعی کردم عرفان عرفان ایرانی را در این جلسات بهتر درک کنم. و ایده هایی از زبان زرتشتی.
وی گفت: من در سال ۵ به شیراز رفتم ، هنگامی که عید الدا و ماه مقدس ماه رمضان با پایان ماه رمضان و تقارن آن با عید الدها همزمان شد و من با فرماندار ، روشنفکران ، نویسندگان استان فارس بحث های زیادی کردم که یکی از آنها یهودیان بود.
نویسنده عمانی تأکید کرد: من همچنین به تهران سفر کردم و با دانشمندان اهل سنت و مجمع تقریب مذاهب ملاقات کردم. در آهواز ، من با افراد مختلفی ، به ویژه سخنرانان عرب در منطقه و آیت الله جازری و برخی از پیروان سید در آهواز ، عشایر ، خرامشاهر و آبادان ملاقات کردم و در مدارس مختلف و دانش آموزان دینی تحقیق کردم.
وی با اشاره به وقایع منطقه و غزه پس از سال ۶ ، گفت: “من می خواستم به سایر شهرهای ایران ، به ویژه مناطق شمالی و شمال شرقی سفر کنم و تنوع فرهنگی و دیدگاه آنها را از عرفان توضیح دهم ، اما پس از آن تصمیم گرفتم این کتاب را منتشر کنم ، شاید در این شرایط ، مواضع مختلفی از مسلمانان را به همراه داشته باشد.”
وحدت مسلمانان
وی درباره راه حل بیشتر مسلمانان گفت: “تمرکز من بیشتر روی انسان و مسلمان است.” ما باید بدانیم که هر کشور و هر ملتی ویژگی های خاص خود را دارند و باید تمام ارزشهای آنها رعایت شود.
آل -اابی ادامه داد: “این کتاب تجربه کوچک من است و با توجه به اینکه ایران جایگاه ویژه ای در منطقه دارد و نزدیک عمان است ، من قصد دارم موانع بین دو طرف و بین ایران و سایر کشورها را از بین ببرد.” مخاطب هدف من خواننده عرب است که با خواندن این کتاب با حقیقت ایران آشنا می شود.
بیست و یکمین نمایشگاه کتاب مسقط ، که از تاریخ ۴ ماه مه با مشارکت ۲ ناشر از ۵ کشور جهان آغاز شده است ، در تاریخ ۱۴ مه به پایان می رسد. همزمان با نمایشگاه کتاب ، جلسات مختلف تبادل فرهنگی با مشارکت نویسندگان و مترجمان ، به ویژه مترجمان غربی به زبان عربی برگزار می شود. روزهای فرهنگی عربستان سعودی یک رویداد دیگر یا مشارکت فعالان عمانی و حضور کارشناسان و فعالان فرهنگی عربستان سعودی است.
منبع : خبرگزاری ایرنا