برنامهریزی دقیق برای گذر از اوج تابستان ۱۴۰۴ باکاهش ناترازی و توسعه انرژی
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ کیمیا گلیپور – صنعت برق مجموعه ای از اقدامات گسترده و پروژه های زیرساختی را در توسعه نوسازی شبکه برای کاهش برق پایدار ، تأمین برق و مصرف برق در تابستان قرار داده است. شرکت برق منطقه ای تهران ، به عنوان بزرگترین منطقه تأمین برق در کشور ، برنامه های گسترده و گسترده ای را برای عبور موفقیت آمیز از اوج تابستان تهیه کرده است. این برنامه ها شامل توسعه نیروگاه های تجدید پذیر ، اجرای پروژه های بهینه سازی شبکه و توسعه پست ها و خطوط انتقال و فرهنگ مدیریت انرژی و فرهنگ مدیریت فرهنگ است که در این دوره اجرا می شود و توسط شرکت تأیید می شود.
زیر فرهاد سیکی ، مدیر عامل شرکت برق منطقه ای تهران مجموعه ای از اقدامات و پروژه های گسترده خطوط انتقال و پست های برق در منطقه تحت پوشش این شرکت ، هدف از تأمین برق پایدار و کاهش بی حوصلگی در تابستان را اعلام کرد. وی تأکید کرد که این برنامه شامل چندین پست انتقال و توزیع در تهران و آلبز ، توسعه و ظرفیت چندین خط انتقال و توسعه نیروگاه های تجدید پذیر ۲ -megawatt و اجرای پروژه های بهینه سازی شبکه و فرهنگ مدیریت انرژی است که هماهنگ شده توسط وزارت انرژی ، تاوانیر و شرکت است.
وی با اشاره به توسعه نیروگاه های خورشیدی در استان های تهران ، قم و آلبز ، اظهار داشت که ساخت نیروگاه های خورشیدی با ظرفیت ۲ مگاوات آغاز شده است که از این تعداد ۲ مگاوات در استان تهران ساخته می شود ، ۲ مگاوات در استان آلفورز و ۲ مگاوات در استان QOM. این گیاهان که شامل ساختارهای بی شماری با ظرفیت ۲ مگاوات و کمتر ، سهم تهران از ظرفیت نیروگاه خورشیدی کشور را به ۵ ٪ افزایش می دهند و پایه و اساس برق پایدار در این مناطق را فراهم می کنند.
این مقام همچنین گفت که به منظور اجرای پروژه توسعه ملی و حذف محدودیت ها از شبکه برق کشور ، شرکت برق منطقه ای تهران مجموعه ای از پروژه های مهم را در قالب چهار پروژه بزرگ با هدف تأمین برق پایدار و افزایش مقاومت شبکه اجرا کرده است. این موارد شامل ساخت و توسعه خطوط انتقال و ایستگاه های فوق توزیع با ظرفیت کل ۲ مگاوات و طول ۲ کیلومتر مدار است که نقش مهمی در کاهش بار شبکه و اطمینان از پایداری برق در کلانشهر تهران و مناطق همسایه دارد.
وی افزود: یکی از مهمترین پروژه ها ساخت یک خط ۲ کیلو ولت -MEHR -SHAHID RAJAEEE ، توسعه پست های برق کمال آباد و بغداد و همچنین افزایش ظرفیت ایستگاه های کلیدی مانند Maqdah ، Ghaem ، Pardis و Islamshahr است. ساخت خطوط جدید ۵ کیلو ولت و جایگزینی هادی های فرسوده در خطوط قدیمی از جمله اسلاموشاهر -Chahardanga و Parnian -prandak ، ۲ کیلومتر ، در دستور کار قرار گرفته است تا بیشتر زیرساخت های برق در استان تهران را تقویت کند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران همچنین بر اهمیت بهینه سازی شبکه توزیع انتقال و قدرت فوق العاده تأکید کرد و گفت: در حال حاضر ، بیش از ۲ ٪ از پروژه های انتقال صنعت برق کشور در منطقه تحت پوشش اجرا می شوند و انتظار می رود که بیشتر این پروژه ها در دوره اوج امسال مورد سوء استفاده قرار بگیرند.
وی در ادامه به اجرای پیوست رسانه ای پروژه ها برای کاهش اختلال در برق اشاره کرد: این پروژه با هدف ارتقاء آگاهی عمومی ، ارتقاء فرهنگ مصرف بهینه برق و جذب مشارکت مردم و مقامات انجام می شود. از جمله استراتژی های اجرایی این برنامه شامل جریان مثبت در رسانه ها ، آموزش روش های مناسب مصرف برق و تراز کردن اقدامات صنعت برق با سازمان های اجرایی و سازمان های غیردولتی است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای تهران ، ضمن بیان برخی از چالش های بالقوه در اجرای برنامه ، افزود: “اهمیت شبکه برق سرمایه یکی از مهمترین چالش ها است زیرا تعداد محدودی از حوزه جغرافیایی تغییرات شبکه برق وجود دارد و اقدامات فشرده و خطرناک برای نوسازی ، بهبود و اتصال شبکه مورد نیاز است.” علاوه بر این ، یکی از مهمترین چالش های پیش رو ، مسئله اطلاعات و محدودیت های آن است. اما با همکاری مؤسسات اجرایی و فرهنگی ، ما در تلاش هستیم تا این چالش ها را با استفاده مؤثر در رسانه ها ، استفاده از ظرفیت های آموزشی و تبلیغاتی و افزایش تعامل با افراد و مقامات مدیریت کنیم.
سرانجام ، وی بر اهمیت هماهنگی بین بخش های مختلف صنعت برق تأکید کرد: اجرای این برنامه جامع و هماهنگ نه تنها به افزایش تولید برق از منابع تجدید پذیر کمک می کند بلکه شبکه انتقال را بهینه می کند و فرهنگ بهینه مصرف انرژی را ترویج می کند. هدف ما اطمینان از ثبات شبکه برق کشور در تابستان و جلوگیری از معایب احتمالی است.