تاکید پزشکیان بر حمایت از آسیبدیدگان بندرشهیدرجایی/ وضعیت فعلی مدیریت بنادر پذیرفتنی نیست
به گفته گزارشگر سیاسی ایرنا ، “پزشکی مسعود“این یکشنبه ، ۷ آوریل ۱۴۰۴ ، برای بررسی آخرین حادثه در بندر شهید رجائی و مدیریت میدانی ، در جلسه ویژه ای از دفتر مرکزی مدیریت بحران ، به استان هورموزگان سفر کرد و اظهار داشت که این حادثه تلخ و ناگوار بود ، حتی اگر این حادثه در این رویداد باشد.
رئیس جمهور با اشاره به پیوند عاطفی بین انسانها ، به شعر معروف سعدی اشاره کرد و گفت: “بنی آدم اعضای یکدیگر است که در ایجاد یک گوهر ، چو ، عضو روز ، اعضای دیگر را ترک نمی کند ؛ اگر ما نسبت به رنج و رنج دیگران بی تفاوت باشیم ، ما نام انسان را شایسته نخواهیم کرد. واقعه ای که امروز اتفاق افتاده است ، یک هتل دارد.
رئیس جمهور از روح همدلی و حضور گسترده مقامات ، نیروهای امدادی و مردم در صحنه قدردانی کرد: “نوع همدلی ، همکاری و کمکی که امروزه در بین عزیزان شما اتفاق می افتد ، مورد استقبال و ستایش قرار می گیرد.”
پزشکان با اشاره به اولویت های مدیریت بحران ، تأکید کردند: روند اول و اولویت این است که ابتدا آتش سوزی و جلوگیری از شیوع خسارت را انجام دهند. بررسی دلایل حادثه و پیش بینی راه حل های پیشگیرانه برای آینده مرحله بعدی است.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت اصلاح فرآیند نگهداری کانتینرها در بندر ، گفت: “در مصاحبه با فرماندار ، بیان شد که نگهداری طولانی مدت ۶۰۰۰ تا ۶۰۰۰ کانتینر در بندر غیرقابل قبول است. کالاهایی که وارد می شوند نباید ماه ها در بندر بمانند ؛ روند پاکسازی باید شتاب شود.
پزشکان به تیم های تخصصی استان و وزارتخانه های مرتبط دستور دادند: لازم است که مدیریت بنادر در کشورهای پیشرفته را رعایت کرده و راه حل های اصلاحی را با کمک دانشگاهیان ، کارشناسان و مدیران باتجربه تدوین کنند.
رئیس جمهور افزود: مطالعات تطبیقی باید طی یک یا دو هفته خلاصه شود تا تصمیمات نهایی در جلسه آینده با مقامات استان تصمیم بگیرد.
پزشکان تأکید کردند که ادامه وضعیت فعلی در بنادر کشور قابل قبول نیست ، و خاطرنشان می کند که حتی یک دهم این حجم کانتینر باید بدون سازماندهی در بنادر باقی بماند. برای انجام این کار ، ما نیاز به برنامه ریزی دقیق و اقدامات علمی و عملی داریم و دولت آماده همکاری در این زمینه است.
رئیس جمهور بر لزوم حمایت جامع از خانواده های آسیب دیده تأکید کرد: پیگیری لازم برای خانواده های مردگان و قربانیان این حادثه باید انجام شود. هرگونه کمکی را که دولت باید ارائه دهد نتیجه گیری کنید تا ترتیبات لازم را برای جبران مشکلات انجام دهد.
پزشکان به لزوم به روزرسانی زیرساخت های پزشکی استان اشاره کردند: تکمیل پروژه های بیمارستان در اولویت است و قطعاً این پروژه ها به اتمام می رسند. برنامه ریزی لازم نیز برای آموزش نیروی انسانی مورد نیاز انجام شده است.
رئیس جمهور از حضور میدانی مقامات و نیروهای امدادی قدردانی کرد: “از همه عزیزان که در این حادثه شرکت کرده اند تشکر می کنم. ارتش ، مردم عادی ، آتش نشانان ، مأمورین شهرداری ، فرمانداران ، فرمانداران ، نمایندگان محترم ، نمایندگان ، هلال احمر و مقامات بهداشت.
پزشکان بر لزوم مشکلات دقیق تأکید کردند: پس از اتمام عملیات امداد ، مشکلات موجود باید شناسایی شود و راه حلی ارائه شود. هر کجا که در استان مشکلی وجود نداشته باشد ، دولت از مرکز عمل خواهد کرد و همکاری لازم را خواهد داشت.
رئیس جمهور به مردم گفت: “ما به مردم عزیز اطمینان می دهیم که در خدمت آنها خواهیم بود و در این مسیر کمبودی وجود نخواهد داشت.” ما هر کاری می توانیم انجام دهیم تا بازسازی را تسریع کنیم و اوضاع را بهبود بخشیم.
پزشکان در پایان اظهارات خود خاطرنشان کردند: “ما امیدواریم که با تقویت مدیریت بحران ، همدلی و همراهی ، مشکلات ناشی از تصادف اخیر در کمترین زمان ممکن برطرف شود و با ارائه امکانات و تجهیزات بیشتر ، مدیریت بحران در آینده بهتر و کارآمدتر خواهد بود.”
منبع : ایرنا