تکلیف بانک مرکزی به بانکها در نظارت بر نحوه مصرف تسهیلات
۱:۳۷ جدید اول ژوئن
باشگاه روزنامه نگاران جوان – مطابق با ماده (۱) قانون فصل سوم قانون عملیات بانکی (بهره) ، کابینه ، موسسات اعتباری موظفند بر اجرای صحیح تسهیلات خود از جمله نحوه استفاده و بازگشت تسهیلات نظارت کنند. همچنین ، مطابق ماده (۱) ماده (۱) قانون عملیات بانکی (بهره) ، افرادی که از بانک ها به صورت خدمات بانکی و صندوق های غیرمجاز استفاده می کنند ، علاوه بر بازپرداخت وجوه مذکور ، نیز موظفند خسارات مربوطه را در این ترتیب پرداخت کنند.
همچنین ، علاوه بر این ، مطابق با مؤلفه های (۱-۴) و (۱) بخش (۱) ماده (ب) ماده (۲) قانون ارتقاء سلامت سیستم اداری و کنوانسیون فساد ، افرادی که در معرض محرومیت هستند ، افرادی هستند که از امکانات بانکی در موارد غیر مجاز غیر مجاز استفاده می کنند. بنابراین ، نظارت بر مصرف تسهیلات در سیستم بانکی ربا از اهمیت زیادی برخوردار است و بر این اساس ، هم از نظر ملاحظات مذهبی و هم از نظر فقهی ، و هم از نظر اصول و هنجارهای تخصیص منابع و به شکلی که سیستم بانکی سهم تقریبی تأمین اعتبار در کشور ما است. خاص است به خصوص امسال ، که با “سرمایه گذاری برای تولید” تزئین شده است و بنابراین ، یکی از برنامه های اصلی بانک مرکزی در سال ۲ حداکثر استفاده از منابع بانکی در پروژه های تولیدی و سرمایه گذاری های جدید به همراه حمایت از مشاغل موجود و حفظ ظرفیت و ظرفیت فعلی آنها است.
با توجه به موارد فوق ، و با توجه به “حداقل الزامات ایجاد سیستم کنترل داخلی در موسسات اعتباری” ، موضوع دستورالعمل شماره ۱/۲ مورخ ۱/۲/۲ ، که در طی آن هیئت مدیره موسسه اعتباری موظف است سیستم کنترل داخلی را طراحی ، ایجاد و اطمینان دهد. در اولین جلسه هیئت مدیره ، موسسه اعتباری باید موضوع و برنامه جامع موسسه اعتباری را برای نظارت بر مصرف تسهیلات با یک واحد خاص در این رابطه با اختیار و تسهیلات مصوب هیئت مدیره و ارسال آن به مدیریت نظارت بانکی بانک مرکزی مطرح کند.
بانک ها همچنین باید گزارشی از مکانیسم های موجود و اقدامات و اقدامات موجود در آن موسسه اعتباری برای نظارت بر مصرف تسهیلات ، فرمولاسیون و بانک مرکزی ارائه دهند.