جمعیت ایران تا سال ۱۴۲۸ به ۹۴.۵ میلیون نفر میرسد
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – دفتر سرشماری ایران در گزارشی گفت: رشد جمعیت در دوره ۱-۵ درصد به ۶.۵ ٪ افزایش یافته و تمایل به شهرنشینی و پیری افزایش یافته است. مطالعه رشد جمعیت کشور نشان می دهد که این شاخص زیر ۱ ٪ است و ۱-۵ برابر بیشتر از ۱.۵ ٪ تخمین زده می شود. با توجه به اینکه تعداد جمعیت و خصوصیات آن از سرشماری حاصل می شود و سرشماری در فواصل ۱ یا ۲ سال انجام می شود ، پیش بینی جمعیت برای سالهای آینده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دفتر سرشماری ایران به آخرین دستاوردهای داخلی و علمی و روشهای پیش بینی جمعیت در سراسر کشور ، استان ، مناطق شهری و روستایی و سن و جنسیت می پردازد. بر این اساس ، پیش بینی جمعیت این کشور به افق و جمعیت استان تا سال پس از انتشار نتایج سرشماری سال ۲ انجام شد و نتایج پس از تصویب کمیته سرشماری جمعیت منتشر شد.
تأثیر Quid 2 بر شاخص ها و پیش بینی های جمعیتی
در سال و پنج سال سرشماری ، به دلیل تغییر اجتماعی و فرهنگی در جامعه ، و همچنین اپیدمی بیماری کوووید و تأمل آن بر آمارهای مهم و تأثیر نتایج آن بر محاسبات بسیاری از شاخص ها ، برنامه ریزی ، سیاست گذاری و پیش بینی جمعیت ضروری تر شد. در تجدید نظر در جمعیت ایران ، به دلیل واقعیت های موجود جامعه و شاخص های محاسبه شده از سال ۱ تا ۲ ، پیش بینی و سناریوهای مرگ قبلی تغییر کرد. ارزیابی داده های سرشماری و سناریوی مهاجرت داخلی بر اساس پیش بینی های قبلی باقی مانده است. برای پیش بینی جمعیت از روش ترکیبی (تولید -مؤلفه) استفاده شد. سازمان ملل همچنین به کشورها توصیه می کند که از این روش به عنوان یک روش “استاندارد طلا” در تخمین و پیش بینی آمار رسمی خود استفاده کنند.
جمعیت ایران در سال ۶ به اوج خود می رسد
بررسی گزارش جمعیتی از دفتر سرشماری ایران نشان می دهد که جمعیت ایران به مدت ۵ سال دیگر رشد خواهد کرد و در سال ۶ اوج خواهد شد. انتظار می رود جمعیت کشور در سال به حدود ۲ میلیون و ۶۰۰۰ برسد که در مقایسه با سال حدود ۲.۵ میلیون نفر افزایش می یابد. انتظار می رود جمعیت پس از رسیدن به اوج از اوایل دهه ۱۹۸۰ کاهش یابد.
۱ از هر ۲ نفر در استان تهران زندگی می کنند
در سال ۵ ، بیش از نیمی از جمعیت این کشور به ترتیب در چهار استان زندگی می کنند (به ترتیب ، خراسان رازاوی ، ایسفاحان ، فارس ، خوزستان ، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی).
پیش بینی می شود که از هر ۵ نفر در ایران هشت نفر در هر ۵ نفر در تهران در استان خراسان رازوی زندگی کنند. این سهم برای هر یک از اصفهان ، فارس و خوزستان ۵ نفر است.
کاهش در رشد جمعیت زیر ۱ درصد/ سیستان و بلوچستان بالاترین رشد جمعیت را دارند و خاراسان شمالی کمترین رشد جمعیت را دارد
رشد کل جمعیت کشور در حال کاهش است و به زیر ۲ ٪ رسیده است. در طی دوره پنج ساله ، کل جمعیت کشور ۴.۹ درصد بود. اما براساس آخرین برآوردهای جمعیت ، رشد جمعیت این کشور در دوره های بعدی کاهش یافته است. تخمین زده می شود که در دوره ۱-۵ برابر ۰.۵ ٪ و در دوره ۱ تا ۲ برابر ، ۰.۵ ٪ تخمین زده می شود.
از دیدگاه استانی ، بالاترین رشد جمعیت در استان های سیستان و بلوچستان (۴.۹ ٪) ، یزد (۴.۹ ٪ ، هورموزگان (۴.۹ ٪) و کمترین در استان های خراسان شمالی (۰.۹ ٪) ، لورستان (-۵ ٪) و همادان (۴.۹ ٪).
افزایش شهرنشینی در QOM بالاترین و سیستان و بلوچستان کمترین شهرنشینی را دارد
براساس پیش بینی کل جمعیت کشور تا افق و جمعیت استان تا سال ۲ ، در سال ۲ از هر ۵ نفر در ایران در مناطق شهری زندگی می کنند. در سال ۲ از هر ۵ نفر در ایران ، ۴ نفر از ساکنان مناطق شهری ، در سال به ۲ سال رسیدند. در سال ۹ ، استان QOM 4.9 ٪ ، استان تهران با ۴.۹ درصد و استان آلبرت با ۴.۹ درصد را به خود اختصاص داد. در مقابل ، استان سیستان و بلوچستان کمترین سهم شهرنشینی را با ۴.۳ ، کوهگلوی و استان احمد با ۴.۳ و استان گلستان با ۴.۹ درصد دارند.
تمایل جمعیت ایران به سالمندان
پیش بینی منجر به دفتر جمعیت ، کار و اقتصاد خانگی مرکز آماری ایران نشان می دهد که جمعیت ایران به پیری متمایل است. در سال ۲ از هر ۵ نفر در ایران ۳ سال و بالاتر هستند ، در حالی که در سال ۱ از هر ۲ جمعیت کشور در این سن ۲ نفر بودند.
در سال ۲ ، استان گیلان با سهم ۴.۹ ٪ ، استان مازندران با سهم ۴.۹ ٪ و استان تهران با ۴.۹ درصد قدیمی ترین استان های کشور است. در مقابل ، استان های سیستان و بلوچستان ۴.۹ درصد ، هورموزگان با ۴.۹ درصد و بوشر با ۴.۹ درصد جوانترین استان های کشور هستند.
همچنین ، بررسی وضعیت جنسیتی جمعیت ایران نشان می دهد که برای هر ۵ مرد ۵ زن در ایران وجود دارد. در سال ۲ ، استان های یزد ، بوشههر و کوهگریل و بویر احمد ، به ترتیب با جمعیت ۰.۵ ، ۴.۳ و ۴.۹ درصد و استان های جنوبی خراسان ، اردبیل و سیستان و بلوچستان ، به ترتیب.
پیش بینی و بررسی تعداد خانوارهای کشور نشان می دهد که تعداد خانوارهای کشور در حال افزایش است. در سال ، تعداد خانوارهای این کشور به بیش از ۵ میلیون نفر رسیده است.
تعداد خانوارهای کل کشور از ۱ میلیون و ۶۰۰۰ خانوار در سال به ۲ میلیون و ۶ هزار خانوار در سال افزایش یافته است. در همان سال ، تعداد خانوارهای شهری ۲ میلیون و ۲ میلیون و ۶۰۰۰ روستایی تخمین زده می شود.
در مورد بعد خانوار ، باید تأکید کرد که بعد خانوار در کشور رو به کاهش است. در سال ۲ ، خانواده کل کشور ۴.۳ تخمین زده می شود که در مقایسه با سال ۲ ۴.۱ کاهش می یابد.
در سال ۲ ، بالاترین بعد خانوار در استان سیستان و بلوچستان ۱.۵ و کمترین در استان گیلان با ارزش ۱.۵ تخمین زده می شود.
در پایان ، لازم است تأکید کنیم که نتایج پیش بینی ها و تخمین های خانواده و خانواده پس از سرشماری و تولید آمار جدید بررسی می شود.