کتاب و ادبیات

جنگ نفتکش‌ها؛ روایت فرار ۱۳ جنگنده مهاجم عراقی

Tehran- IRNA- کتاب “جنگ تانکرها” ساخته نیکبخش حبیبی و بهمن اسماعیلی توسط انتشارات سدر منتشر شد و به بازار منتشر شد.

به گفته گروه فرهنگی ایرنا در مورد روابط عمومی و امور بین الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ، کتاب “جنگ تانکرها” توسط نویسندگان سرتیپ دوم دکتر دکتر نیک باخش حبیبی وت بهمن اسماعیلی در جلد دو صفحه ، اخیراً در دویست نسخه توسط سرو موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر شده و به بازار منتشر شده است.

این کتاب روایتی کامل و متفاوت از وقایع جنگ تانکر را به عنوان دومین نبرد بزرگ هوایی در جهان در قرن بیستم ارائه می دهد. در این کتاب ، نویسندگان به زاویه های پنهان و پنهان این نبرد سرنوشت ساز رسیده اند و بر اساس منابع و مصاحبه های مختلف با فرماندهان و نیروهایی که مستقیماً در این کارزار شرکت کرده اند ، سعی در روایت و تجزیه و تحلیل آنچه اتفاق افتاده است.

هشت سال دفاع مقدس زوایای مختلفی دارد که برخی از آنها به دلایل مختلفی هنوز به رسمیت شناخته نشده اند. حمله به حمل و نقل غیرنظامی در خلیج فارس یکی از زوایای شناخته شده در ادبیات نظامی جهان به عنوان “جنگ جنگ” است. ارتش باات پس از چند ماه اول جنگ در زمین به تدریج در موقعیت دفاعی گیر افتاد. در نتیجه ، برای کاهش فشار حملات نظامی ایران ، جبهه جدیدی را در مسیر تدارکات دریایی ایران برای کاهش درآمد نفت ایران و تضعیف اقتصاد جنگ در ایران باز کرد.

در جنگ ، تمام کشتی های غیرنظامی مورد هدف قرار گرفتند ، اما نماد اصلی نبرد هدف قرار دادن کشتی های تانکر بود ، بنابراین نبرد به عنوان “جنگ تانکر” معروف شد. این نبرد در روزهای اولیه جنگ عراق و ایران آغاز شد ، اما از سال دوم شدت گرفت و در دو سال گذشته جنگ به اوج خود رسید. وقایع جنگ تانکر همبستگی یکپارچه با نبردها و عملیات زمینی در جبهه ها دارد و در بسیاری موارد ، شرایط جنگ زمینی را تحت تأثیر قرار داده است.

در این نبرد ، ارتش بااتیست بیشترین حمایت را از همه قدرتهای بین منطقه ای و منطقه ای داشت و ایران به نوآوری ها و فداکاری های خود اعتماد کرد. به دلیل دسترسی محدود عراق به خلیج فارس ، حمله ارتش باات به اهداف دریایی هوایی بود. در نتیجه ، نیروی هوایی ایران مدافع اصلی منافع دریایی ایران شد. این نبرد یک جنگ هوایی است و به عنوان دومین نبرد بزرگ هوا در جهان در جنگهای بیستم -قرن شناخته می شود. امروز جهان در جنگهای مختلف درگیر است و بسیاری از شاخص های آنها با تجربیات “جنگ جنگ” تفسیر و اندازه گیری می شود ، و این باعث می شود اهمیت دانستن این نبرد جسورانه تر شود.

در بخشی از این کتاب که خواندیم: “من از رادار بوشر خواسته ام که موقعیت ، قد و تعداد مبارزان دشمن را اعلام کند. به محض اینکه هواپیما در سمت مورد نظر ثابت شد ، تعداد سیزده مبارز خصمانه به نظر می رسید که بوشر در پرواز در تومکات به نظر می رسد. پراکنده با مخازن در جزیره خارک و من به نشانگر بنزین نگاه کردم و سپس به طور ناگهانی با کابین عقب ، بیست موشک را انجام دادم.

این سرآشپز و فلر بود که از انتهای هواپیمای Tomcat برای انحراف از انتهای Tomcat اخراج شد. تنها راه برای پس انداز مانورهای سنگین بود. با دیدن این صحنه ، مبارزان عراقی بمب و مهمات خود را در آب گذاشتند و به عراق گردش کردند. پس از فرار از مبارزان خصمانه ، موقعیت پایگاه هوایی خودم را گرفتم و شرایط جنگنده را اعلام کردم. ما در راه بازگشت به مکالمات رادیویی گوش کردیم. براساس اطلاعات به دست آمده از سایت های خلبان نیروی هوایی و دریایی ، دو MIG -1 و یک Mirage F -1 یک عزیمت اضطراری را برگردانده بودند و ده هواپیما از پنج هواپیمای مهاجم عراق برگشته بودند. “

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا