رفع ناترازی بانکی یکی از الزامات پوستاندازی نظام پولی در کشور است
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ کیمیا گلیپور – – Cyrus Prosecian ، رئیس مؤسسه تحقیقات بانک مرکزی در سی و دو کنفرانس سالانه سیاست های پولی و ارز با عنوان حاکمیت پولی و بانکی ، با استناد به اسناد بالادست ، گفت: “هدف اصلی و اولویت بهبود و ترویج حاکمیت ، بدون بی احترامی ، اصلاحات از این امر ممکن است از این امر منعکس کننده ساختاری سیستم اقتصادی کشور باشد. در مورد اصلاح این ناهنجاری های ساختاری در سیستم اقتصادی فکر کنید ، تأکید بر ارتقاء حاکمیت صرفاً یک مفهوم نیست بلکه یک ضرورت استراتژیک است که باید از سطوح مفهومی به استراتژی های عملی ، برنامه های عملیاتی و مکانیسم های نهادی ترجمه شود.
وی گفت: هنگامی که اقتصاد ایران با چالش های چند منظوره مانند تورم مزمن و بالا ، نوسانات ارزی ، بی رحمانه بانکی و فشار بودجه ، تصمیمات استراتژیک بر اساس اسناد بالادست مانند قانون برنامه هفتم و اهداف اقتصادی طولانی مدت کشور روبرو است.
وی گفت: ارتقاء حاکمیت در سیاست های پولی به عنوان اولین محور کنفرانس باید براساس دو محور استقلال سیاست پولی و همچنین هماهنگی سیاست های پولی و مالی به منظور دستیابی به هدف کنترل نقدینگی و تورم باشد. عدم هماهنگی در سیاست های بودجه و پولی و به عبارت دیگر ، سلطه مالی در طی دهه ها پایه و اساس تضعیف استقلال و کارآیی سیاست های پولی بوده است. بنابراین ، یکی از الزامات اساسی حاکمیت مؤثر ، طراحی و اجرای منسجم ، هدفمند و هماهنگ با سایر مؤلفه های سیاست اقتصادی است. مسئله دیگر پیگیری احکام و اهداف برنامه هفتم در زمینه های رشد اقتصادی و اشتغال است. یکی از الزامات تحقق رشد اقتصادی ، طراحی مجدد ساختارهای تأمین مالی و سیاست های اعتباری در کشور است. یکی از مهمترین موضوعات در قانون بانک مرکزی ، همراه با تمرکز بر اهداف و مأموریت های پولی ، و ثبات مالی و سلامت به طور برجسته مسئله “تأمین مالی” مشاغل و خانواده ها است.
وی می گوید که بانک مرکزی برنامه های تولید اولویت و اولویت را برای پیگیری و تحقق شعار سال قرار داده است ، که توسط رهبر عالی انقلاب اسلامی به عنوان یک سرمایه گذاری برای تولید تعیین شد.
وی افزود: بدون شک ، ثبات کلان اقتصادی ، ثبات بازار مالی و دارایی ، بهبود محیط کسب و کار و از بین بردن موانع و مشکلات در تولید و سرمایه گذاری تولیدی ، تجهیز و تخصیص منابع به بخش های اقتصادی تولیدی و پیشرانه ، حمایت از حقوق مالکیت و افزایش امنیت سرمایه گذاری ، افزایش بهره وری و استفاده از دانش و استفاده. سازمان های مختلف اجرایی ، قانونگذاری و قضایی و تعیین شدید مردم و مقامات تحقق می یابد. به منظور تأمین مالی تولید بخش تولید ، استفاده از ظرفیت های حقوقی مانند تعریف یک حساب سرمایه ویژه (بر اساس ماده ۲ قانون موانع تولید) و همچنین تمرکز بر ابزارهای تأمین مالی زنجیره ای ، مانند مرحله -مرحله ، فاکتور ، الکترونیک و توسعه تعهدی ها به همین روش.
وی گفت: “رویکرد اصلی این است که منابع اعتباری این کشور به حداکثر رسیده و به بخش های تولیدی و انحراف این منابع اعتباری از بخش های تولیدی برای به حداقل رساندن تبدیل شده است.” پرداخت تسهیلات اعتباری در حال چرخش به همراه بازپرداخت سریع مورد استفاده بر اساس تجربه بین المللی برای تأمین مالی سرمایه در گردش شرکت ها می تواند به منظور اعتبارات هدفمند بانکی به تولید مؤثر مؤثر باشد. در همین راستا ، افزایش کنترل مصرف تسهیلات مهم است تا تسهیلات برای موضوع خود و برای اهداف سیاست گذاران هزینه شود. همچنین ، به منظور تأمین اعتبار ارز بخش تولید ، استفاده از اوراق بهادار ارز و ارزی (که در حال حاضر عملیاتی است) و سایر روش های عرضه ارز و ابزارهای تأمین مالی بین المللی می توانند مفید باشند.
وی گفت که فن آوری های جدید نه تنها در ابزارها و فرآیندهای سیاست پولی و پولی تحول ایجاد می کنند ، بلکه آنها به موضوع سیاست گذاری تبدیل شده اند. به عبارت دیگر ، فن آوری های جدید فرصت های جدیدی را برای سیستم بانکی ایجاد کرده اند. اما در عین حال ، آنها خطرات ایجاد کرده اند.
این مقام تأکید کرد که استفاده از تجزیه و تحلیل داده های “ورید” و تجزیه و تحلیل آنلاین ، هزینه انطباق برای مؤسسات نظارت شده را کاهش داده و اثربخشی نظارت را افزایش می دهد. گسترش اشرافی اطلاعات با استفاده از سیستم های نظارت بر آنلاین ، تجزیه و تحلیل رفتار اعتبار مشتری و استفاده از سیستم های گزارش دهی خودکار باعث افزایش سطح شفافیت می شود و نظارت بر عملکرد افراد تحت نظارت را تقویت می کند و به نوبه خود گامی اساسی در جهت “حاکمیت تکنولوژیکی” در کشور خواهد بود. براساس بحث های مورد بحث ، کمیته علمی کنفرانس سی و دوتایی یکی از محورهای اصلی کنفرانس را به موضوع مهم “فناوری های جدید مالی و پولی و ارزهای مدیریت” اختصاص داده است.
وی افزود: کاهش عدم تعادل و از بین بردن بانکداری یکی از الزامات سیستم پولی در کشور است. هنگامی که صحبت از نافرمانی می شود ، مجموعه ای از محروم در ترازنامه بانکها ، بودجه دولت و ترازنامه های تجاری باید در نظر گرفته شود. یکی از ویژگی های اقتصاد ایران در دهه گذشته کاهش سهم سایر شرکتها از جمله بازار سرمایه ، تأمین مالی خارجی ، درآمد مالیاتی پایدار در اقتصاد کشور و افزایش سهم بانک ها از تأمین اعتبار تا ۵ ٪ است. این امر منجر به تشدید فشار بر ترازنامه شبکه بانکی شده است.
Prosecian افزود: “به منظور نزدیک شدن به استانداردهای مدیریت و کیفیت خدمات بانکی و حرکت به سمت اجرای برنامه هفتم در مورد کفایت سرمایه ، کنترل کمی و کیفی ترازنامه بانک ها و همزمان اجرای صحیح برنامه تصحیح برای تزریق سرمایه به بانک های ایالتی و غیر دولتی”. تا زمانی که چنین استانداردهایی رعایت نشود ، بانک مرکزی از روش هایی مانند سیاست کنترل سیاست به عنوان یک سیاست کلان استفاده کرده است. ادامه این سیاست ، همراه با توجه ویژه به کنترل کیفیت ترازنامه بانکها ، می تواند تأثیر مسکن در حذف بانکداری در اقتصاد کشور داشته باشد.
رئیس موسسه تحقیقات بانک مرکزی اظهار داشت: متخصص در بانک ها و ارائه خدمات متمایز برنامه هفتم است. جدایی بانکها به شش گروه از بانکهای جامع ، بانکهای تخصصی ، بانکهای تجاری ، بانکهای توسعه ، وام گرفتن بانکها و بانکهای پس انداز پیش بینی می شود که هر بانک نقش خود را در وظایف خاص خود انجام می دهد.