سیاست

رویکرد توسعه دیپلماسی اقتصادی نباید فقط در اجلاس‌ها خلاصه شود

سارا فالهی بسیاری از نمایندگان پارلمان از کشورهای مسلمان در این نشست شرکت کردند و با خبرنگار سیاسی ایرنا در مورد نوزدهمین کنفرانس اتحادیه بین سازمان همکاری های اسلامی (PUIC) ، به میزبانی اندونزی ، در این اجلاس شرکت کردند و فرصتی مناسب برای برقراری ارتباط و همکاری بین کشورهای اسلامی برای فرهنگی ، اقتصادی و سایر زنان فراهم کردند.

یکی از اعضای کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی مجمع مشاوره اسلامی افزود: “نمایندگان کشورهای مسلمان از نقاط مختلف جهان در این اجلاس حضور داشتند و کمیته های بی شماری در طول اجلاس برگزار شد.” دبیرخانه دائمی این اجلاس نیز در ایران مستقر است که به نقش و موقعیت مهم کشور ما اشاره دارد و سخنرانی رئیس مجلس مشاوره اسلامی و سایر نمایندگان حاضر در این اجلاس نیز بر ایجاد یک رویکرد واحد بین کشورهای مسلمان تأثیر گذاشته است.

فالئی تکرار کرد: همگرایی ایجاد شده بین نمایندگان در این کنفرانس ، اگر به دولتمردان کشورهای اسلامی نفوذ کند ، این کشورها می توانند یک مرکز اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی بسیار قدرتمند و تأثیرگذار در جهان ایجاد کنند و در واقع اختلافات را کاهش داده و در مناطق مختلف همگرایی کنند.

نماینده ایلام در مجمع مشورتی اسلامی اظهار داشت که متأسفانه بین کشورهای مسلمان و کشورهای فراملی تفاوت هایی وجود دارد که این اختلافات را تقویت می کند ، وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد که در سال نوزدهمین اجلاس مجالس کشورهای اسلامی ، با استفاده از جلسات دو جانبه و سایر ظرفیت های اجلاس ، در عمل به برخی از مسلمانان کمک می کند.

فالئی در مورد میزان نمایندگان کشورهای مسلمان حاضر در اجلاس جاکارتا توانست بر مشکل فلسطین و غزه تأثیر بگذارد و با جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه تأثیر بگذارد و اظهار داشت: این جلسات همچنین مطرح می کند که این مسیر باید از آن غافل شود و مسئله فلسطین در عمل بود.

یکی از اعضای کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی مجمع مشاوره اسلامی افزود: “البته مسئله غزه نه تنها باید در این اجلاس مطرح شود ، بلکه مجالس ، دولتمردان کشورشان باید در مسیری متفاوت قرار بگیرند و در عمل از مردم فلسطین و غزه حمایت می کنند تا درد خود را تسکین دهند.”

این نماینده مجلس در مورد تأثیر اجلاس جاکارتا در زمینه های اقتصادی کشورهای مسلمان گفت که در جلسات دو جانبه و چند جانبه ای که در این اجلاس اتفاق افتاد ، امکان جذب سرمایه گذاران مورد بررسی قرار گرفت. همچنین می توانید شرایطی را برای سرمایه گذاری در کشورهای دیگر فراهم کنید. البته این این است که این رابطه همچنان ادامه دارد و نه تنها به اجلاس.

به گفته ایرنا ، جمهوری اسلامی پارلمان پارلمان اسلامی ایران ، محمد باغکالیباف ، رئیس پارلمان پارلمان ایران ، در تاریخ ۹ ماه مه برای حضور در اتحادیه پارلمان اسلامی در ۹ ماه مه به جاکارتا رسید و سخنران پارلمان در اولین سخنرانی خود در جمع در جمع این مقاومت.

در حاشیه اجلاس ، رئیس مجلس مشاوره اسلامی دو جلسه دو جانبه را با روسای اندونزی (مجامع ملی و مشورتی) ، عمان ، عربستان سعودی ، الجزایر ، بورکینا فاسو و مالزی برگزار کرد. تسهیل روابط اقتصادی ، بهبود روابط پارلمانی ، حمایت از علت فلسطین و تلاش برای جلوگیری از جرایم رژیم صهیونیستی ، تمرکز اصلی این مشاوره ها بود.

سخنران پارلمان همچنین در دانشگاه شریف اسلامی Hedayehullah Jakarta ، پس از استقبال پرشور از دانشجویان صحبت کرد و از ترجمه کتاب “خدمات متقابل اسلام و ایران” استاد شهید موتاهاری رونمایی کرد. وی همچنین با گروهی از دانشمندان و دانشمندان اندونزی ملاقات کرد. در این جلسه موضوعاتی از قبیل ایجاد ارز اسلامی و تقویت همکاری های اقتصادی بحث شده است. شرکت کنندگان همچنین از موقعیت فرش در حمایت از فلسطین قدردانی کردند.

هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ، به سرپرستی غالیباف ، همچنین عصر پنجشنبه در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی شرکت کرد و مورد استقبال مسلمانان این مرکز قرار گرفت و همچنان به آنها رسیدگی کرد. محمد بانگر غالیباف دیروز (جمعه) در آخرین روز شبکه تلویزیونی مترو در محبوب ترین تلویزیون اندونزی صحبت کرد و به عنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان جهان با اندونزی صحبت کرد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا