سازی که بین خزر و خلیجفارس پل زد
مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی Eudenus QESHM عصر پنجشنبه ۵ آوریل با معرفی برندگان بخش رقابتی برگزار شد.
در این مراسم ، که توسط سید عباس سجدی انجام شد ، پس از سرود ملی و خواندن آیات قرآن کریم ، کلیپ شب گذشته جشنواره به نمایش گذاشته شد و پس از آن مورتزا کریمی ، یکی از داوران جشنواره ، به همراه گروهش.
تلاش برای تقویت موسیقی مناطق
پس از این برنامه ، آدل پیمی ، مدیرعامل QESHM Free Zone ، دعوت شد تا به عنوان اولین سخنران در این رویداد صحبت کند. در این پیام آمده است: “من عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هستم.” در یک سال و نیم گذشته ، سند موسیقی ملی ایران با کمک اساتید خانه موسیقی و سایر عزیزان تهیه و تصویب شد ، بنابراین زمان آن رسیده بود که این سند اجرا شود و یکی از اهداف جشنواره در سازماندهی و راه اندازی و پشتیبانی از موسیقی ، اجرای سند موسیقی ملی ایران برای اطمینان از این سند از بالاشت بود. از طرف دیگر ، در شورای هنر ، ما وظیفه داریم این کار را برای تقویت هنر ، به ویژه موسیقی مناطق انجام دهیم.
وی افزود: “من تنها عضو اقتصاددان شورای هنر و شورای انقلاب فرهنگی هستم ، بنابراین اقتصاد فرهنگ و اقتصاد هنری یکی از نگرانی های روانی ما است.” در طی این پنج سال ، ما توانسته ایم این جشنواره را در جزیره QESHM ، در جهت اقتصاد موسیقی ، تقویت کارگاه های عود و همچنین حمایت از استعدادهای موسیقی در نظر بگیریم.
در این پیام آمده است: QESHM از نظر تاریخی مرکز ارتباطات بین فرهنگی بوده و محل فرهنگ های آفریقا ، هند و خلیج فارس بوده است. QESHM تمرکز تمرکز دریای ایران در تاریخ و آینده خواهد بود. بنابراین ، با ثبت این ابزار در یونسکو از مدیترانه به خلیج فارس و دریای عمان ، این ساز به رسمیت شناخته شد و تلاشهای ما در این جشنواره برای معرفی این ابزار باستانی و تاریخی بود.
پس از این مراسم ، کلیپی در تاریخ عود پخش شد و پس از آن علی جعفر آبادی ، معاون رئیس مؤسسه شهر شهر.
در موسیقی QESHM شما از زمین می روید
جعفر آبادی در یک جمله گفت: “امروز این افتخار در جزیره زیبای Qeshm ، در قلب خلیج فارس و در میان شما عاشقان فرهنگ و هنر و موسیقی است ، در رویدادی که صدای واقعی اوود با فرهنگ جنوبی باستان و عطر داستان های هزاره در هم تنیده است.” QESHM مکانی است که موسیقی از طریق زمین می گذرد و روایت موج را پرتاب می کند.
وی افزود: شهر کتاب فراتر از یک کتابفروشی ، یک نهاد فرهنگی و میدانی برای گفتگو ، روایت ، پیوند و پل بین گذشته و آینده است. ما معتقدیم که فرهنگ ، نه در سکوت و انزوا ، و گفتگو و گفتگو و گفتگو ، مطمئناً با ظهور روح و تن زبانها و مکانیسم قلب ها همراه است و کتاب و داستان ستون اصلی این جنبش است.
وی گفت: امشب ما به قسم می آییم تا از صدای صمیمانه خود ، از ریشه های مشترک آن در تمدن های خلیج فارس ، بگوییم ، می خواهیم به یاد داشته باشیم که این صدا تنها صدای موسیقی نیست. اکو یک فرهنگ پویا و معتبر است. فرهنگی که ساحل است ، اما در عین حال ، اقیانوس و اقیانوس است. فرهنگی که بادبان را می کشد و به دورترین مناطق زمین می رسد. ابزار عود مانند خود دریا است. به آرامی بازی می کند ، اما عمق آن بی پایان است.
در پایان ، معاون رئیس مؤسسه شهر شهر گفت: “دومین جشنواره ملی در QESHM فرصتی برای خدمت به همان روایت به زبان موسیقی بود.” عود ، نه تنها یک ابزار ؛ یک مسیر است راهی برای پیوند ریشه ها ، برای شناخت شما و گفتگوی فرهنگی فراتر از مرزها. عود ، آمیخته با تاریخ و فرهنگ و روح مردم گرم و صمیمانه جنوب. آهنگی که از قلب بیرون می آید ، نه شبکه. شاید راز استقامت او این بی قراری باشد. ما دیدیم که چگونه Qeshm ، این تقاطع تاریخی و فرهنگی ، هنرمندان را از سراسر کشور به ارمغان آورد. صدای عود پلی بین گذشته و اکنون بین خلیج و خلیج فارس بود. و شهرتار ، با همکاری سازمان منطقه آزاد QESHM ، سعی کردند این روایت سالم را بسازند. روایتی که در کتاب ها ، مکالمه ها و به یاد جمعی مردم است. ما معتقدیم که این کتاب ادامه صدای عود است. صدای فرهنگ دریا ، هنگامی که به کلمه جریان می یابد.
به دنبال مستند “QHESHM Backland نیست” توسط یاسر عرب.
معرفی برندگان جشنواره
در بخش دیگر این جشنواره ، با مشارکت آدل پیمی ، مدیر منطقه آزاد QESHM ، علی جعفر آبادی ، معاون مدیر مؤسسه شهر کتاب ، باباک کافر ، رئیس مرکز تحقیقات مجمع مشاور اسلامی و ادریس راموز ، معاون مدیر فرهنگی ، اجتماعی و گردشگری گردشگری QESHM منطقه آزاد منطقه آزاد معرفی شد.
شهراد شیخ مجسمه ای از جشنواره را در رده سنی (زیر ۵ سال) دریافت کرد و از عملکرد میسام البعلی عباسی تجلیل شد.
در رده سنی B (1 تا ۲ سال) ، آوا پاریشانی مجسمه جشنواره را انتخاب و دریافت کرد و در رده پایانی و سنی (۲ تا ۵ سال) جشنواره دوم Esado با عملکرد امیر رضه محمد مورد تقدیر قرار گرفت و مجسمه جشنواره را به محمد علی سبزواری ارائه داد.
در پایان جشنواره ، منتخبان جشنواره انفرادی بودند و در بخش دیگری ، هیئت منصفه توسط سید عباس سجادی خوانده شد و در پایان اجرای نهایی به عملکرد محمد منصور وزیری ، یک هنرمند پیشگام اختصاص یافت.
پس از این اجرای ، مورتزا کریمی ، دریافت کننده و داور جشنواره ، ادای احترام به نوازنده پیشگام این ساز: استاد وزیری اسطوره مردم QESHM است و بسیاری از موسیقی هورموزگان را سرو کرده و آلبوم های زیادی را تولید کرده است ، و من شخصاً با این هنرمند بزرگ از دوران کودکی او لذت بردم. بدون شک از نظر تکنیک ، این هنرمند نتوانسته است مانند این هنرمند بازی کند. بر این اساس ، من به مقامات پیشنهاد می کنم که مجسمه این استاد موسیقی را در جزیره QESHM بسازند.
منبع: سایت خبری هنرآنلاین