سیاست

سفیر اسبق انگلیس در آژانس: اگر موضع آمریکا تغییر نکند شانس توافق با ایران جدی است

پیتر جنکینز وی در مصاحبه ای با IRNA در لندن ، مذاکرات ایران -س را امیدوار در خبرنگار IRNA در لندن توصیف کرد و گفت که توضیحات جلسات عمان و روم به عنوان “موفق” ، راه اندازی سایر گفتگوهای فنی و برنامه ریزی روز شنبه.

وی گفت: “شور و شوق دونالد ترامپ برای دستیابی به توافق با ایران با شخصیت عملی وی سازگار است و به نظر می رسد که ایالات متحده کمتر در مورد جزئیات گذشته شک دارد.”

جنکینز اظهار داشت که یکی از مهمترین موضوعات موضع واشنگتن در مورد حفظ ظرفیت غنی سازی اورانیوم توسط ایران است و اظهار داشت: “این می تواند به یک عامل تعیین کننده در سرنوشت مذاکرات تبدیل شود ، زیرا مشخص شد که ایران تحت هیچ شرایطی در سالهای ۱ تا ۲. حضور ندارد.”

وی با اشاره به جو در واشنگتن گفت: “گزارش ها نشان می دهد که در دولت ترامپ در مورد غنی سازی اختلاف نظر وجود دارد.” برخی از مشاوران نزدیک رئیس جمهور ایالات متحده ، تحت تأثیر رژیم اسرائیل ، می خواهند زیرساخت های غنی سازی ایران را به طور کامل از بین ببرند. راه حل ، معروف به “مدل لیبی” ، در سال ۲۰۰۸ با انتقال همه سانتریفیوژهای لیبی به ایالات متحده اجرا شد. “

“در مقابل ، گروه دیگری در دولت ایالات متحده ، که معاون رئیس جمهور و آقای ویتکوف است ، معتقدند که مدل لیبی برای ایران قابل قبول نیست و پیشنهاد کرده است که ایالات متحده از تعهد ایران برای متوقف کردن تولید اورانیوم غنی بالا راضی باشد.”

جنکینز افزود: “شواهد نشان می دهد که ترامپ با دیدگاه گروه دوم همراه بوده است.” “اگر این موضع ادامه یابد ، می تواند یک نشانه امیدوار کننده برای دستیابی به توافق باشد.”

وی بلند کردن تحریم ها را عامل اصلی دیگر در موفقیت مذاکرات توصیف کرد و گفت: “ایران به درستی خواستار کاهش قابل توجه و پایدار تحریم ها است. گزارش ها از واشنگتن نشان می دهد که ترامپ ممکن است کنگره را برای برداشتن برخی یا تمام مجازات ها به نام” تحریم های اصلی “برای تحقق این تقاضا ترغیب کند.

سفیر پیشین انگلیس در آژانس همچنین هشدار داد که همراهی با کنگره آمریکا آسان نخواهد بود ، همانطور که ​​وی گفت ، “اسرائیل تأثیر قابل توجهی در روند قانونگذاری در ایالات متحده خواهد یافت و در صورت لزوم ، از تمام ابزارهای خود برای جلوگیری از برداشتن تحریم های اولیه استفاده می کند.”

به گفته ایرنا ، ایران و ایالات متحده دو دور مذاکرات غیرمستقیم با واسطه ای عمان برگزار کرده اند. دور اول این مذاکرات روز شنبه ۱۹ آوریل در مسقط برگزار شد و هر دو طرف فضای مذاکره را “احترام ، جدی و سازنده” توصیف کردند. دور دوم مذاکرات نیز روز شنبه ۱۹ آوریل در رم برگزار شد ، هنگامی که طرفین پیشرفت را مثبت ارزیابی کردند و بر ادامه گفتگو تأکید کردند.

در طی این مذاکرات ، جمهوری اسلامی ایران بر “حمایت از حقوق هسته ای خود” ، “بلند کردن مؤثر و پایدار تحریم ها” و “ارائه ضمانت های معتبر ایالات متحده” تأکید کرده است. ایالات متحده همچنین بازگشت به دیپلماسی و رسیدن به توافق نامه را انجام داده است. در عین حال ، اروپا با استقبال محتاطانه و امیدوارکننده ، مذاکرات را به عنوان گامی به جلو ارزیابی کرده و حمایت خود را از روند دیپلماتیک اعلام کرده است.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا