قالیباف: مدیریت کارآمد با حکمرانی علم و دانش محقق می شود
به گفته گزارشگر سیاسی ایرنا ، محمد بانگر غالیباف امروز گفت: “همه ما پیروزی انقلاب اسلامی را می دانیم که ملی را احیا کرده و مردم را بر اساس اعتقادات و عقاید امام رال و انقلاب اسلامی به مرکز ثقل کشور سوق داده است.”
سخنگوی مجمع مشورتی اسلامی افزود: امام رال به نقش مردم اعتقاد داشت و مردم را در حوزه تحولات ، اسلامی سازی و محبوبیت در مکتب امام به همان اندازه پیچیده و به هم پیوسته می دید ، محبوبیت ، خواستار اسلام و اسلام سازی ، تقاضای مردم است و وجود یکی امکان پذیر نیست ، و این یک تفسیر است.
غالیباف یادآوری خاطره شهید موتاهاری را بیان کرد و گفت: آلامه شهردار مورتزا موتاهاری همچنین معتقد بود که تحقق تمدن اسلامی به یک محقق که از جهان بینی توحیدی ناشی می شود ، نیاز دارد. زیرا علم باید در متن جهان بینی باشد. ایده بازسازی و بازسازی در علوم انسانی بر اساس مبانی آموزه های اسلامی از این منظر ناشی می شود. شهید موتاهاری با وضوح خاص خود به این نتیجه رسیده بود که جامعه اسلامی و دولت اسلامی هر دو به علوم انسانی اسلامی احتیاج دارند.
رئیس مجلس تأکید کرد: بنابراین ، بازسازی انتقادی و بازسازی علوم انسانی موجود و دوم احیای و تولید مثل علوم اسلامی و سومین تولید علوم انسانی اسلامی در سیستم فکری آنها از شکل گیری دولت اسلامی و جامعه اسلام است.
غالیباف گفت: امروز بیش از چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، نخبگان و ورودی های علمی می توانند منبع تحول علوم انسانی به دو روش باشند: از نظر تأثیر اعتقاد و پایبندی به مبانی مذهبی اسلامی در تغییر سرنوشت عمومی مردم و دوم ، نتایج اول عملکرد انقلابی می تواند بر پایه باشد.
تا زمان بازتاب مشکلات آن و راه حل مؤثر برای آنها در علوم انسانی اسلامی ، جامعه فواید و مزایای آن را درک نمی کند و به دنبال استفاده از آن نخواهد بود. در نتیجه ، تلاش دانشمندان و محققان در این زمینه توسط حمایت عمومی پشتیبانی نمی شود و رشد نخواهد کرد.رئیس قوه مقننه اضافه کرد: بار دیگر این دو عنصر مهم هستند آموزش اسلامی وت تجربه حاکمیت باید دائماً توسط علوم انسانی مورد بررسی قرار گیرد. از آنجا که علوم انسانی اسلامی نه تنها درک نظری ما از مبانی اسلام بلکه تجربه بیولوژیکی ما بر اساس این اصول است.
وظیفه علوم انسانی ارائه راه حلی برای جامعه برای یک وضعیت مطلوب است
وی اظهار داشت که جهان و محقق علوم اسلامی از تکرار ایده ها به جایی نمی رسند ، با بیان اینکه: وظیفه اصلی علوم انسانی تحقیق در مورد وضع موجود و ارائه یک راه حل عینی برای دستیابی به وضعیت مورد نظر است تا تأثیر این اثر علمی برای علاقه عمومی ملموس باشد.
غالیباف تأکید کرد که در نکته دوم انقلاب اسلامی ما حداقل دو برابر بیشتر از هر زمان و بیشتر از هر زمان و دوره دیگری به آن نیاز داریم: سازماندهی زیست توده عمومی و حاکمیت دوم بر اساس آموزش دینی و ارزش ها باید در نظر گرفته شود. زیرا سیستم حاکمیت باید موضوعاتی را که باید برای هر موقعیتی پیدا شود درک کند.
سخنگوی مجمع مشورتی اسلامی بیشتر جامعه را به عنوان نیاز علوم انسانی اسلامی توصیف کرد و گفت: در سالهای اخیر نخبگان بیشتر در اثبات یا انکار علوم انسانی نقش داشته اند و در نتیجه ، تولید گزاره های منطقی و عملیاتی برای حل زندگی مردم توجه کمتری شده است.
علوم انسانی اسلامی اگر به دنبال حل مشکلات جامعه نباشد
وی تأکید کرد که اگر علوم انسانی اسلامی مسائل مربوط به دولت و جامعه را به رسمیت نمی شناسد و به دنبال تفسیر و حل آنها نیست ، مشکل در عمل برطرف نمی شود و افزود که این رویکرد بی فایده خواهد بود.
غالیباف افزود: “امروز ، در نزدیکی ۶ سالگی ، ما با تجمع موضوعاتی که با موسسه علوم در کشور روبرو هستند ، روبرو هستیم ، اما هیچ پاسخ خوبی ایجاد نشده است. از طرف دیگر ، مدیریت گزینه های متنوعی و مؤثر برای حل مشکلات انباشته خود ندارد که هر دو نامناسب و ناکارآمد هستند.
رئیس مجلس قانونگذاری خاطرنشان کرد: مگر اینکه جامعه مشکلات خود را منعکس کند و راه حل مؤثر برای آنها در علوم انسانی اسلامی باشد ، فواید و مزایای آن را نمی فهمد و به دنبال استفاده از آن نیست. در نتیجه ، تلاش دانشمندان و محققان در این زمینه پشتیبانی نمی شود و رشد نخواهد کرد.
غالیباف در ادامه اظهار داشت که اگر موضوع به گفتمان تبدیل شود ، خود مردم به خواسته های عمومی تبدیل می شوند و جامعه علمی آن را تخصصی می خواهد ، با بیان اینکه پیگیری آن هم برای سیستم و هم برای حکومت ضروری است.
جو کشور باید به اصلاح و تحول برود ، نه نابودی و عقب ماندگی
سخنگوی مجمع مشورتی اسلامی اظهارات خود را ادامه داد: “جو کشور باید به سمت اصلاح و تحول حرکت کند ، نه به سمت نابودی.” از آنجا که سیستم حاکمیت موظف است ابتدا فضا را به سمت تولید و رقابت ایده ها سوق دهد و ثانیا ، ایده های معتبری را در زمینه علوم انسانی اسلامی ارائه دهد ، ثالثاً با تأیید نتایج علوم اسلامی ، در اولویت بندی تحقیقاتی که نزدیکتر به حل منافع عمومی و عمومی است.
ما باید رویکردهای افراطی و تفسیری را به علم اسلام رها کنیم ، به دور از دعواهای متعصب که در عزت مؤسسه علمی نیستند. واقعیت این است که علوم انسانی اسلامی یک پروژه شکست خورده نیست ، اما این روند ناتوان استغالیباف گفت که تقلید از علوم انسانی و تحقیرآمیز علوم اسلامی ، هیچ یک از چرخه های زندگی ایران و حاکمیت ایران ، گفت: “ما باید رویکردهای افراطی و تفسیر را از نظر اسلام رها کنیم.” واقعیت این است که علوم انسانی اسلامی یک پروژه شکست خورده نیست ، اما این روند ناتوان است.
رئیس قوه مقننه تأکید کرد: علوم انسانی اسلامی ، با نیازهای خاص خود ، باید توسط کارشناسان قابل اعتماد مورد بررسی قرار گیرد. اما به نظر می رسد که زمان برای ما سریع است. به عبارت دیگر ، مردم در زندگی روزمره و سیستم حاکمیت نیازی به یافته های علوم انسانی اسلامی ندارند. اما آنها همیشه نمی توانند صبر کنند یا به طور کلی برای نتایج خاص آن باشند.
رونق اندیشه و اندیشه یکی از سیاست های قطعی حاکمیت کشور است
وی در ادامه تأکید کرد که یکی از سیاست های قطعی در حاکمیت کشور باید تقویت و تقویت اصل اندیشه و اندیشه باشد ، با بیان اینکه: اساس عقلانیت اسلامی است. رهبر عالی در دهه ۱۹۸۰ اظهارات خوبی دارد که: دولت اسلامی کسی است که مردم را به فکر کردن و راهنمایی ذهن مردم دعوت می کند. این بدان معنی است که اگر وضعیت فکری کشور رو به کاهش باشد ، ما به عنوان یک سیاستمدار و حاکم مسلمان مسئولیت آن را بر عهده داریم. البته ، هر دو رونق مهم است و جهت. اما مگر اینکه رونق وجود داشته باشد ، جهت درستی وجود نخواهد داشت.
سخنگوی مجمع مشورتی اسلامی ، نزول اندیشه و عقلانیت را به عنوان یک وضعیت غیر اسلامی توصیف کرد و گفت: “سنت الهی این است که اگر جامعه بر اساس عقل عاری از اندیشه و دولت باشد ، انحراف و انحطاط خواهد بود.” من هنوز معتقدم که ما در دهه ۱۹۸۰ از نظر وضعیت خوبی نبودیم و اکنون در دهه ۱۹۸۰ اثرات و پیامدهای آن را داریم. وقتی فکر از بین برود ، الگوهای و گزاره های حاکمیت یا کاهش یافته یا پوچ هستند. در نتیجه ، ناکارآمدی و نارضایتی تولید و تولید مثل می شود. نتیجه ادامه این وضعیت ، حاکمیت نامناسب یا نامناسب خواهد بود.
تقلید و تفصیل حاکمیت اسلامی بدنام کارآمد است
غالیباف افزود: “اگر دولت این کشور بر اساس علم ، استدلال و خرد بسته شود ، همه چیز به بهترین وجه باقی می ماند تا بدون پشتوانه نظری و با عمل گرایی منفی و موقعیت یابی ، اجرا شود و ما را به سمت انحراف از اسلام سوق دهد.” در حالی که ما فکر می کنیم که در حال هدایت هستیم ، باید هم رویکردهای بی عیب و نقص و بی عیب و نقص را رها کنیم. برای اول اصل ، امکان و ضرورت علوم انسانی اسلامی است و دوم رشد علم و عقل را در جامعه سرکوب می کند. تقلید و تقلید همزمان و همچنین مدیریت کارآمد حاکمیت اسلامی.
وی ادامه داد: رهبر عالی انقلاب چند ماه پیش دوباره بر احیای جنبش علمی و نرم افزاری تأکید کرد. آنها در مسیر اسلام و انقلاب این کشور را در اختیار دارند. وقتی آنها پس از دو دهه خواستار یک قیام علمی جدید هستند ، فکر می کنم این بدان معنی است که رشد علمی ما ابتدا کاهش یافته و با نیازهای ما سازگار نیست. ثانیا ، موقعیت علوم انسانی در رشد و توسعه کشور که در این دوره نادیده گرفته شده است باید احیا شود.
سخنگوی مجمع مشورتی اسلامی افزود: “تجربه حاکمیت چهار دهه گذشته می تواند یکی از منابع تولید دانش برای علوم انسانی و علوم اسلامی باشد.” این به معنای توجیه این علوم نیست. اما می توان با یک دیدگاه انتقادی و خلاقانه از گزاره ها و الگوهای علمی به این تجربیات نگاه کرد و یک جامعه علمی را مطرح کرد.
غالیباف اولین تجربه انقلاب را به عنوان یکی از منابع تولید دانش انسانی و اسلامی توصیف کرد ، به ویژه برای دانشگاه جامع امام حسین و گفت: تمدن گذشته و آینده بسیار مهم و حیاتی است. از طرف دیگر ، تولید ، توسعه و ارتقاء علوم انسانی ما با علوم انسانی مشترک یا بحرانی گره خورده است. ما نه می خواهیم چرخ را بازسازی کنیم و نه می توانیم تجربیات را به اشتراک بگذاریم و از دستاوردها و یافته های دیگران استفاده کنیم. ما نه از یادگیری فرار می کنیم و نه می خواهیم برای همیشه بمانیم.
ما باید بدانیم که در کجا و چگونه می توانیم تمدن علمی خود را به کار ببریم
وی گفت که یکی از مضرات تحول علوم انسانی در علوم انسانی در ۵ سال گذشته این نیست که موقعیت متعادل پیدا کنیم و افزود: “ما باید علم و حکومت را جدی بگیریم.” ما باید بدانیم که در کجا و چگونه می توانیم از میراث علمی خود استفاده کنیم و حتی با دیگران به اشتراک بگذاریم ، و از کجا و چگونه می توانیم از دستاوردهای نظری و تجربی دیگران برای پیشرفت خود استفاده کنیم. بنابراین ، لازم است نقشه علمی جامع کشور با تأکید بر جابجایی علوم انسانی اسلامی به روز شود.
سخنگوی مجمع مشورتی اسلامی به اسلحه های علمی و فکری ، از جمله مرکز تحقیقات Majlis ، مرکز تحقیقات اسلامی Majlis در QOM ، و مستندات Majlis و مرکز کتابخانه اشاره کرد و گفت: “این مؤسسات هم می توانند با مؤسسات فعال در تولید و توسعه علوم انسانی اسلامی همکاری کنند ؛
مگر اینکه مسئله را تشخیص دهیم ، ما هم نمی توانیم راه حل را پیدا کنیم
رئیس مجلس قانونگذاری افزود: “تا زمانی که فکر علمی نداریم تا مشکلات را به یک مشکل تبدیل کنیم ، به جایی نخواهیم رسید.” یعنی ، مگر اینکه مسئله را تشخیص دهیم ، نمی توانیم راه حل را پیدا کنیم.
غالیباف در پایان اظهارات خود خاطرنشان کرد: علوم انسانی اسلامی مربوط به حاکمیت علم در کشور است. نحوه برخورد با چنین کنفرانس های علمی را شرح دهید ، و ما در مجمع مشاوره اسلامی هستیم تا از یافته ها و دستاوردهای آن در زمینه های حاکمیت اقتصادی ، حاکمیت حاکمیت ، مدیریت سیاست های داخلی و خارجی ، مدیریت و مسائل زیست محیطی و مسائل مربوط به تأمین اجتماعی استفاده و بهره برداری کنیم.
منبع : ایرنا