سیاست

معاون وزیر دفاع: ۳۰ درصد از سند توسعه صنعت هوافضا محقق شده است

به گفته ایرنا ، سید مهدی فراهی روز سه شنبه در بیست و یکمین کنفرانس بین المللی هوافضا ایران در دانشگاه شهید بهشتتی به روند تهیه و اجرای یک سند توسعه هوافضا ۴ ساله اشاره کرد و اظهار داشت: علی رغم دستاوردهای مهم کشور در این زمینه ، دفاع و فضا ، تنها حدود ۵ ٪.

وی افزود: “این برنامه توسعه یافته کاملاً اجرایی و عملیاتی بود ، اما با وجود تلاش های گسترده ، ۵ ٪ نتوانستند به دست بیاورند و روند پیشرفت به دلایل مختلف از جمله ضعف بین صنعت و دانشگاه ، از هدف قرار دادن خارج شد.”

فراهی گفت مهمترین مانع برای تحقق این سند ، عدم وجود ارتباطات مؤثر و نیازمند بین دانشگاه و بخش صنعت است و گفت: “شعار پیوندهای صنعت و اتحادیه برای بیش از پنج دهه مطرح شده است ، اما تأثیر عملیاتی آن هنوز زیاد نبوده است.” برای توسعه واقعی ، دانشگاه ها باید بر نیازهای ملی مانند طراحی موتور سبک ، هواپیماهای بدون سرنشین هوشمند و فن آوری های بین رشته ای تمرکز کنند.

وی با اشاره به تحقیقات در کشورهای پیشرفته ، خاطرنشان کرد: توسعه هوافضا و فن آوری های استراتژیک مانند هوش مصنوعی ، فن آوری های ترکیبی و مواد پیشرفته آینده کشور خواهد بود. جهان سرمایه گذاری عظیمی را در این فناوری ها انجام داده است تا از آن جلوگیری شود.

معاون وزیر دفاع تأکید کرد: ورود به هوافضا فقط یک افتخار نیست ، بلکه یک ضرورت است و اگر عقب بمانیم ، تهیه آن بسیار دشوار خواهد بود.

فراهی بر لزوم توسعه فن آوری های نوظهور ، آموزش منابع انسانی تخصصی ، گسترش کارآفرینی ، نوآوری و تمرکز بر پروژه های مبتنی بر دانش و پروژه های کوچک اما پایدار تأکید کرد: دیپلماسی علم و فناوری و همکاری با مراکز رشد و پارک های فناوری باید برای شاهد جهش ملی در صنعت تقویت شود.

وی افزود: “در وزارت دفاع ، امروز ما بیش از ۵ مشارکت داریم ، از جمله ۵ شرکت مبتنی بر دانش و بیش از ۶۰۰۰ همکاری غیرمستقیم با وزارت دفاع ، و بیش از ۵ ٪ از خروجی های سالانه وزارت دفاع از خارج از وزارت ارائه می شود.”

فرشی گفت: “ما باید از ظرفیت ملی و ملی شرکت ها ، دانشگاه ها ، مؤسسات تحقیقاتی ، پارک های علوم و فناوری و مراکز رشد استفاده کنیم تا عقب ماندگی را جبران کنیم و اهداف سند توسعه هوافضا را در سالهای آینده دنبال کنیم.”

صنعت فضایی ایران به آستانه صنعتی شدن رسید. مشارکت ، کلید موفقیت پروژه های ماهواره ای

Muharram Ghiasvand ، رئیس گروه فضایی Saeiran این مراسم همچنین با اشاره به موفقیت های جدید در راه اندازی و عملکرد ماهواره چمران ، اظهار داشت: ایران پس از سالها تحقیق و توسعه به آستانه صنعتی شدن در حوزه فضا رسیده است و تنها با هم افزایی گسترده و مشارکت بین بخش های دانشگاهی ، دولتی و آگاه می تواند گامهای طولانی تری در صنعت بردارد.

وی با قدردانی از فعالان این زمینه ، عملکرد ماهواره چمران را در نتیجه بیش از پنج دهه تلاش و تلاش های بین قاره ای توصیف کرد و افزود: ماهواره چمران ، که در ۱۴ سپتامبر ۱۴۰۳ راه اندازی شد ، همچنان با دو مانور مداری و بدون کمی فرکه فعالیت خود را ادامه داد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ، ایران از مرحله تحقیق عبور کرده و به آستانه صنعتی شدن در بخش فضایی رسیده است. اولین راه اندازی فضایی کشور در سال ۶ آغاز شد و آغاز شد امروز با اعتماد به قدرت داخلی ، ۵ ٪ تا ۵ ٪ از تجهیزات مورد استفاده در ماهواره های اخیر تولید شرکت های دانش ایرانی است.

غیاساند با تأکید بر پیشینه تاریخی ایران در نجوم و فضا ، اظهار داشت: مبانی علمی این منطقه قرن ها پیش توسط بزرگان ایرانی مانند ابن ههیتم ، اوبروهیان بورونی و خواجه ناصر الدین التوزی ساخته شده است و باید از این هویت علمی افتخار کنیم.

رئیس گروه فضایی سارا بر کلید موفقیت پروژه های فضایی اخیر تأکید کرد: پیشرفت صنعت فضایی نتیجه مشارکت سازمان یافته و هم افزایی بین بخش خصوصی ، مؤسسات مبتنی بر دانش ، دولت و دفاعی است. الگوی موفقیت آمیز پروژه هایی مانند ماهواره Chamran به همه فعالان این زمینه یادآوری می کند که امکان پیشرفت بدون همکاری و کارها وجود ندارد.

وی در مورد آینده صنعت فضایی گفت: ایران در حال حاضر دارای پرتاب های قابل اعتماد و تلفیقی ، ماهواره های کاملاً عملیاتی و سیستم های زمینی پیشرفته است. پروژه های جدید مانند سیستم ماهواره ای شهید سولیمانی با مشارکت چهار شرکت فعال و دستگاه های مختلفی که انتظار می رود بیش از ۶۰۰۰ سنسور را ادغام کرده و داده ها را به مراکز فرماندهی در سال آینده منتقل کنند ، اجرا می شوند.

غیاساند با اشاره به نقش شرکتهای خصوصی و دانش مبتنی بر دانش در پروژه های فضایی بزرگ ، گفت: “در ماهواره چمران ، ۵ ٪ از تجهیزات توسط بخش داخلی تهیه شده است و این نشانه توانایی فنی و ظرفیت بالای شرکتهای دانش کشور است.”

وی با حضور در فعالیتهای علمی و ثبت نام در پروژه های ملی ، از دانشگاهیان و علاقه مندان به صنعت فضایی برای کمک به رشد و قابلیت اطمینان صنعت دعوت کرد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا