کتاب و ادبیات

مفسران برجسته حوزه علمیه قم را بشناسید

تهران- ایرنا- مقالاتی در دو فصلنامه قرآن شناخت به مناسبت یکصدمین سالگرد بازتاسیس حوزه علمیه قم منتشر شده که به معرفی مفسران قرآن کریم در این حوزه می‌پردازد. 

به گزارش ایرنا از دبیرخانه سده بازتاسیس حوزه علمیه قم، سی و دومین شماره دوفصلنامه علمی پژوهشی «قرآن شناخت، ویژه کنگره یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم» با مقالاتی به مدیرمسئولی آیت‌الله محمود رحبی و سردبیری حجت‌الاسلام غلامعلی عزیزی کیا از سوی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در ۳۶۵ صفحه منتشر شده است.

در این دوفصلنامه مقالاتی درباره مکاتب تفسیری به چاپ رسیده که می توان به مقاله مکاتب تفسیری رایج در حوزه علمیه قم در سده اخیر به قلم حجت الاسلام علی اکبر بابایی و سیرتطور دانش و نگارش‌های علوم قرآنی حوزه علمیه قم در سده اخیر به قلم روح‌الله شهیدی اشاره کرد.

حجم آثار علمی اثرگذار حوزه علمیه قم در زمینه علوم قرآن در سده اخیر نوشته حجت الاسلام علی اوسط باقری، حاکمیت دینی در اندیشه و آثار تفسیری عالمان حوزه علمیه در سده اخیر تالیف حجت الاسلام محمدجواد نوروزی فراتی، مقابله حوزه علمیه قم با جریان‌های انحرافی سده اخیر در عرصه تفسیر و علوم قرآن نوشته علیرضا عظیمی فر و روش‌های تدریس و آموزش تفسیر قرآن در حوزه علمیه قم در سده اخیر به قلم حجت الاسلام عباس الهی از دیگر مقالات منتشر شده در این دوفصلنامه است.

در زمینه مفسران برجسته حوزه علمیه قم در سده اخیر مقالاتی از سوی پژوهشگران منتشر شده که امیررضا اشرفی به جایگاه صاحب تفسیر المیزان یعنی علامه علامه سیدمحمد حسین طباطبایی پرداخته، حمید آریان با ارائه مقاله ای با عنوان تفسیر موضوع نظام‌مند قرآن به زندگی علامه محمدتقی مصباح یزدی اشاره کرده، مجید حیدری فر درباره جایگاه آیت ‌الله عبدالله جوادی آملی سخن گفته و محمدهادی منصوری و علی الوندی درباره مقام علمی آیت‌الله جعفر سبحانی مقاله نوشته اند.

البته محمدهادی منصوری درباره مقام علمی آیت الله ناصر مکارم شیرازی نیز مقاله ای نوشته و حامد معرفت درباره جایگاه آیت الله هادی معرفت مطالبی را مطرح کرده است. ابوذر تشکری صالح نیز مقاله ای درباره شخصیت‌های تفسیری حوزه علمیه قم در سده اخیر نوشته و سید روح الله حسینی علی آبادی مقاله ای با عنوان دانشوران علوم قرآنی سده اخیر حوزه علمیه قم به رشته تحریر درآورده است.

دوفصلنامه علمی پژوهشی قرآن شناخت در زمینه قرآن پژوهی است و قلمرو مباحث آن در سه حوزه اصلی علوم قرآن، مبانی و روش تفسیر و تفسیر و معارف قرآن کریم است.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا