نماینده مجلس:تقویت روابط تهران- باکو دستاورهای اقتصادی خوبی خواهد داشت
Abolfazl Zahra Vand وی با توجه به اهمیت بازدید پزشکی مسعود به جمهوری آذربایجان ، گفت: وی در بازدید رئیس جمهور چهاردهم به باکو ، توسعه روابط با همسایگان در دستور کار قرار دارد و این سفر می تواند روابط اقتصادی و روابط بین دو کشور را به منظور ایجاد مبادلات مرزی در استانهای همسایه بهبود بخشد.
نماینده مردم تهران ، با بیان اینکه باید سعی کنیم موانع توسعه روابط دو کشور را برطرف کنیم ، گفت: “البته جمهوری اسلامی نسبت به برخی از اقدامات دولت آذربایجان ، از جمله حضور صهیونیست ها در این کشور حساس است.
زاهرا واند با اشاره به کریدور شمال-جنوب و نقش آن در توسعه روابط ایران-مرکزی آسیا ، گفت: تقویت این گذرگاه استراتژیک می تواند افتتاح اقتصادی و تجاری باز برای ایران و جمهوری آذربایجان داشته باشد و نقش مهمی در ایجاد اشتغال و سعادت اقتصادی ایفا کند. کرد
ایران و آذربایجان فرهنگ ، هویت و تاریخ مشترک دارند
یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی با اشاره به امور فرهنگی و مذهبی دو کشور ، جمهوری آذربایجان را بخشی از جغرافیای ایران توصیف کرد و گفت: “دو کشور دارای یک فرهنگ ، هویت و تاریخ مشترک هستند و این یک فرصت عالی برای تقویت روابط بین دو کشور همسایه است که می تواند به تقویت صلح منطقه ای ، صلح و ثبات کمک کند.”
نماینده مردم تهران موضوع دریای خزر را به عنوان یکی دیگر از موضوعات مشترک بین ایران و جمهوری آذربایجان ذکر کرد و گفت: “بیش از حد روغن سرمایه گذاری باعث آلودگی های موجود در دریای خزر شده است و ما نباید اجازه دهیم که به دلیل مسائل زیست محیطی ، کاسپین نابود شود.
راهرو ایران منطقه آسیای میانه با دریای عمان و خلیج فارس است
زهرا واند گفت: “رشد و توسعه تعامل سیاسی دریای خزر می تواند منجر به رونق اقتصادی همه کشورهای منطقه شود.” ما می توانیم از این محصولات و همچنین پردازش محصول استفاده کنیم.
وی افزود: “در زمینه همکاری انرژی ، ما همچنین می توانیم با ایجاد پالایشگاه های کوچک در منطقه خزر ، اشتغال را افزایش دهیم یا کارخانه های مختلفی برای تولید و پردازش غلات داشته باشیم.
زهرا واند گفت: “ایران پلی بین منطقه آسیای میانه با دریای عمان و خلیج فارس است و ما می توانیم با تقویت همکاری های منطقه ای نقش مهمی در توسعه صادرات داشته باشیم.”
یکی از اعضای کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی ماجلیس گفت: “عزم ایران و چهاردهمین دولت به دنبال توسعه همکاری خود در مناطق مختلف با سایر کشورها ، به ویژه کشورهای همسایه و منطقه است و طبیعی است که سطح همکاری بین کشورهای منطقه افزایش یابد و منجر به امنیت اقتصادی و سیاسی در منطقه شود.”
به گفته ایرنا ، مهدی سانی ، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور ، روز جمعه یادداشتی را در حساب خود در شبکه X منتشر کرد: “دکتر پزشک به دعوت رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در تاریخ ۹ مه به باکو سفر خواهد کرد.
همچنین فاطیما محارانی ، سخنگوی دولت وی در خاطره ای در مورد بازدید دکتر پزشکی به باکو ، نوشت: رابطه ایران و جمهوری آذربایجان عمیق تر از چارچوب های رسمی و دیپلماتیک ریشه دارد. خاطرات مشترک تاریخی و آیین های نزدیک ، ترازهای دینی و شبکه های اجتماعی خویشاوندی بین مردم دو کشور ، به خودی خود زمینه ای برای درک و هم افزایی فراهم می کند. چنین پیوندهایی در سطوح حساس می تواند به نیرویی برای غلبه بر سوء تفاهم ها و ادغام همکاری پایدار بین دولت ها تبدیل شود.
Mohajerani در ادامه گفت: به طور کلی ، مراجعه به دکتر پزشکی به جمهوری آذربایجان باید یک گام عملی و محاسبه شده در تقویت روابط دو جانبه ، تثبیت ثبات منطقه ای و محله و بهره برداری از ظرفیت های مشترک دو کشور محسوب شود. ظرفیتی که می تواند در صلح ، امنیت و توسعه پایدار در قفقاز جنوبی خدمت کند.
منبع : ایرنا