همکاریهای ایران و روسیه وارد فاز اجرایی میشود
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – Mohsen Paknejad امروز – ۵ مه – در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران -روسیا ، گفت: “اجلاس با مشارکت کمیته های تخصصی در زمینه های تجارت ، اقتصادی ، مالی ، بانکداری ، حمل و نقل ، صنعت ، صنعت ، صنعت ، صنعت ، صنعت ، صنعت ، صنعت ، صنعت ، صنعت ، صنعت.
با تشکر از طرف روسیه ، وی گفت: “تصمیمات ماه های گذشته در چارچوب کمیته های تخصصی و اسناد امضا شده در این اجلاس ، راه آهن خوبی برای توسعه همکاری های دو جانبه اقتصادی ، به ویژه در شرایط جدید بین المللی فراهم کرده است.”
وزیر نفت با اشاره به تمرکز دو طرف ، اظهار داشت: توسعه همکاری در زمینه نفت و گاز بالادست و دنبال کردن توافق نامه با گازپروم ، ایجاد یک مرکز گاز در ایران ، تجارت گاز ، زنجیره ارزش پتروشیمی و افزایش نفت از جمله موضوعات اصلی مورد بحث است.
پاکخاد به همکاری های استراتژیک در زمینه انرژی هسته ای اشاره کرد و گفت که پروژه های مشترک نیز در مورد استفاده مسالمت آمیز از انرژی هسته ای توافق شده است.
وی افزود: فعال کردن کریدور بین المللی شمال شمال ، با تأکید بر تکمیل راه آهن رشتاستارا به عنوان پیوند مفقود شده در این مسیر ترانزیت ، در دستور کار قرار دارد.
وزیر نفت همچنین بر گسترش همکاری های بانکی تأکید کرد و گفت که ایجاد سیستم عامل های بانکی پایدار برای تسهیل تجارت و سرمایه گذاری ، اجرای استانداردها با هدف توسعه تجارت دو جانبه ، تقویت مراکز تجاری و توسعه همکاری در زمینه های کشاورزی ، بهداشت و آداب و رسوم دیگر در این اجلاس مطرح شده است.
پاکخاد افزود: “اگرچه مسیر همکاری های دیگر باز است ، اما تمرکز اصلی کمیسیون مشترک بر تحقق محورهای فوق خواهد بود و موفقیت در این مناطق معیار ارزیابی توسعه روابط اقتصادی ایران -روسیه خواهد بود.”
وی با اشاره به تصویب پیمان جامع مشارکت استراتژیک بین دو کشور در ایران و روسیه ، گفت: “با ورود به این پیمان ، فصل جدیدی با همکاری پایدار و متعادل آغاز می شود و وزارت نفت مسئولیت پیگیری این توافق نامه ها را بر عهده خواهد گرفت.”
وزیر نفت با تأکید بر لزوم نظارت بر اجرای توافق نامه ها ، رفع موانع داخلی و هماهنگی بین رشته ای و همچنین تعریف فعالیت های جدید متناسب با شرایط روز ، ابراز امیدواری کرد که همکاری های روسیس به یک سطح پایدار ، عملیاتی و مؤثر برسد.
ایران -روسیا کمتر از ظرفیت ها تجارت می کند
پاکناجاد در پاسخ به سؤالی از خبرنگار شانا در مورد چشم انداز شرکتهای دولتی و خصوصی روسیه در صنعت نفت ایران ، تأکید کرد: حجم فعلی تجارت بین دو کشور بسیار پایین تر از ظرفیت واقعی است و مسیر افزایش سرمایه گذاری شرکت های روسیه در صنعت نفت و گاز ایران ، به ویژه با اجرای توافق نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی یوراسیا آسان تر خواهد بود.
وی افزود: “من معتقدم که حجم فعلی تجارت بین ایران و روسیه ، که حدود ۵ میلیارد دلار است ، از تعامل اقتصادی واقعی و بالقوه بین دو کشور فاصله دارد.” این رقم با آنچه باید باشد قابل مقایسه نیست و مطمئناً نیاز به پرش جدی دارد.
وزیر نفت با اشاره به اراده جدی دولت روسیه برای مشارکت فعال در پروژه های انرژی ایران ، گفت: ریل های موجود در اظهارات مشترک نشان دهنده سطح همکاری و افزایش حجم معاملات است ، به خصوص در زمینه انرژی که در آن سابقه همکاری تاریخی بین دو کشور وجود دارد.
Paknejad گفت: در حال حاضر چهار قرارداد نفتی با شرکت های روسی در ایران وجود دارد که در توسعه هفت میدان نفتی فعال هستند. میزان سرمایه گذاری در این پروژه ها حدود ۵ میلیارد دلار است و به نظر ما ، این رقم می تواند و باید افزایش یابد.
وی ادامه داد: “با دستیابی به توافق نامه ها و همکاری های دو جانبه ، حضور شرکت های روسی در توسعه صنعت نفت و گاز ایران مطمئناً افزایش می یابد ، به خصوص از زمان امضای توافق نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا ، که تا ۱۵ مه توسط مجمع مشاوره اسلامی تصویب می شود.
وزیر نفت تأکید کرد: “ایران آماده همکاری با طرف روسیه در پروژه های مختلف انرژی است و ما امیدواریم که این همکاری ها به نتیجه ای منجر شود که منافع ملموس برای این دو کشور داشته باشد.”
جهش بزرگ در همکاری اقتصادی Tehran -Moscow
وزیر انرژی روسیه ، سرگئی تیسیلیو ، در پاسخ به سؤالی از خبرنگار شانا در مورد سطح روابط انرژی بین ایران و روسیه ، گفت: “جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه همواره در زمینه نفت و گاز به توافق های بی شماری رسیده اند.” این همکاری ها بر اساس منافع مشترک و استراتژیک دو کشور استوار است و می تواند موقعیت ایران را در زنجیره تأمین انرژی منطقه ای تقویت کند. همچنین ، با اجرای این پروژه ، سطح عملیاتی روابط انرژی در زمینه انرژی به مرحله بالاتری می رسد.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد پیمان امضای بین روسای جمهور دو کشور ، وی گفت: “در ابتدای امسال ، ما شاهد امضای پیمان همکاری سطح بالا بین ایران و روسیه بودیم که با هدف تقویت سطح روابط دو جانبه در ابعاد مختلف ، این سند استراتژیک باعث ایجاد یک افق جدید در بخش های جدید است که در مورد روابط جدید و جدید برای بخش های جدید ، روابط جدید را ارائه می دهد و به تبهکاری های جدید ارائه می دهد و در مورد روابط جدید و جدید برای بخش های جدید و جدید برای بخش های جدید و جدید در مورد روابط جدید و جدید برای بخش های جدید ، بازرگانی های جدید را فراهم کرده است و بازرگانی های جدید را برای بخش های جدید ارائه می دهد و به تبهکاری های جدید ارائه می دهد. کشورها
وزیر انرژی روسیه همچنین به توافق نامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا اشاره کرد و اظهار داشت: “این توافق نامه که در تاریخ ۶ ماه مه لازم است ، بخش قابل توجهی از موانع تجارت دو جانبه را برطرف می کند.” با توجه به اینکه در پایان سال ، سطح روابط تجاری بین ایران و روسیه به حدود ۱.۵ میلیارد دلار رسیده است ، این توافق نامه می تواند بستر لازم را برای پرش بزرگتر در همکاری های اقتصادی و انرژی فراهم کند.
در پایان ، Ticiliv بر اهمیت نقش کمیسیون اقتصادی مشترک تأکید کرد و اظهار داشت: “کمیسیون باید چارچوب های لازم را برای تحقق توافق فراهم کند و از ظرفیت بالقوه موجود بین دو کشور استفاده کند.”
منبع: شانا