واردات پارچه به ۸۲۴ میلیون دلار رسید
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ مهبوبه کاباری– کاظمی ، معاون رئیس جمهور انجمن صنعت نساجی ایران ، با اشاره به اینکه ما در طی چند سال گذشته شاهد بی نظمی در زمینه نمایشگاه های نساجی بوده ایم: طی دو سال گذشته ، ما بارها و بارها درباره عدم هماهنگی و توجه به عقاید بخش خصوصی در تدوین تقویم نمایشگاه ها هشدار داده ایم.
وی ادامه داد: در ماه مه ، چندین نمایشگاه مربوط به صنعت نساجی به طور همزمان در کشور برگزار می شود. از جمله نمایشگاه صنعت نساجی یزد و نمایشگاه ماشین خیاطی ، که تقریباً همزمان با نمایشگاه نساجی برگزار می شود. این به دلیل عدم برنامه ریزی منسجم و هماهنگ در سطح ملی است.
کاظمی با اشاره به زمان نامناسب نمایشگاه مالیاتی ایران ، خاطرنشان کرد: مهمترین نمایشگاه صنعت نساجی در این کشور در اواخر ماه اوت برگزار می شود. یعنی بلافاصله پس از محرم و چند روز قبل از تعطیلات Arbaeen ، که زمان خوبی نیست. با مکاتبات یک ساله و پیگیری ، هنوز تغییری ایجاد نشده است.
وی خاطرنشان کرد: دیدگاه کاملاً اقتصادی از نمایشگاه ها توسط شرکت های سازماندهی و شرکت های نمایشگاه مانعی برای منافع تجارت و منافع صنعتی است.
معاون معاون انجمن صنعت نساجی ایران ، با اشاره به روند رو به رشد واردات نساجی به کشور ، گفت: در سالهای اخیر ، واردات نساجی به طرز چشمگیری افزایش یافته است. از ۵ میلیون دلار در سال به ۵ میلیون دلار در سال.
وی گفت: “در حالی که بسیاری از سازمان های بخش خصوصی و مؤسسات مرتبط بر لزوم کنترل این واردات تأکید می کنند ، هنوز هیچ اقدام جدی انجام نشده است.”
کاظمی خاطرنشان کرد: در مارس ۲۰۰۹ ، با همکاری اتحادیه صادرات و وزارت بهداشت ، جلسه ای برای کنترل واردات واردات نساجی برگزار شد ، اما هیچ نشانه ای از کاهش واردات در سال ۶ وجود ندارد. تخمین ها نشان می دهد که بیش از ۱ تا ۵ میلیون دلار در پارچه های وارداتی هنوز در صف ترخیص هستند.
وی همچنین تفاوت بین نرخ ارز رسمی و آزاد را به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل در افزایش واردات ذکر کرد و تأکید کرد: بخش اعظم این واردات صرفاً به منظور سود ارزی است و هیچ فایده ای برای مصرف کننده واقعی ندارد.
فعال صنعت نساجی با اشاره به تأثیر همزمان پدیده قاچاق پوشاک و واردات غیر ضروری در زنجیره صنعت نساجی ، گفت: “ادامه این روند با یک بحران جدی روبرو خواهد شد.”
مجید نامی ، معاون رئیس جمهور اتحادیه نساجی و تولید پوشاک و تولید پوشاک ، گفت که نیاز کشور و صنایع مختلف در صنعت پوشاک در سالهای اخیر قابل توجه بوده است و افزود: ما به دلیل تحریم ها و مشکلات ارزی ، از سال ۲ به دولت تحمیل شده ایم. لباس در بحث تولید و بسته بندی آغاز شد. بنابراین ، نساجی و مواد اولیه صنعت پوشاک به طور قابل توجهی حساس بودند.
وی افزود: با توجه به نیاز در این زمینه ، لازم بود یک نمایشگاه تخصصی در این زمینه داشته باشیم. ” نمایشگاهی که ما همیشه سالانه در صنعت برگزار می کنیم ، از ماشین آلات و تجهیزات گرفته تا بخش های مختلف منسوجات و منسوجات صنعت نساجی. اما ما در خود پارچه تخصص داریم ، همانطور که در تمام کشورهای رو به رشد صنعت پوشاک (با توجه به اینکه بسیار تابع روند بازار بود). احساس می شد که یک نمایشگاه در زمینه پارچه ها ، لوازم جانبی و مواد برای تولید پوشاک برگزار شده است.
نامی سه سال پیش به ابتدای نمایشگاه اشاره کرد: امسال نسخه سوم این نمایشگاه در حال برگزاری است و خوشبختانه ما بین ۲ تا ۵ درصد از تعداد شرکت کنندگان و فضای نمایشگاه داشتیم. امسال این نمایشگاه در یک سایت نمایشگاه شهر Aftab در یک فضای ثبت و برگزار می شود. پیش بینی ما این است که امسال از سالهای گذشته بسیار بهتر استقبال خواهیم کرد.