پزشکیان: همکاری مشترک برای مقابله با تروریسم اجتنابناپذیر است
به گفته ایرنا شنبه شب ، بانک اطلاعاتی ریاست جمهوری ، پزشکی مسعود در گفتگو با شهباز شریف نخست وزیر پاکستان ابراز تأسف عمیق از حوادث تروریستی اخیر در شبه قاره هند کرد و ابراز نگرانی از تنش بین هند و پاکستان ، به ویژه پس از حادثه تروریستی شهر پهلگام ، و گفت: “متأسفانه چنین اقدامات تروریستی تنها تروریست نیست.”
پزشکان گفتند: “ما پاکستان را دوست و برادر خود می دانیم.” ارتباطات بین دو کشور همواره مبتنی بر محله خوب ، درک متقابل و احترام به منافع مشترک بوده است ، جمهوری اسلامی ایران آماده کمک به هرگونه کمک برای از بین بردن سوء تفاهم ها و کاهش تنش بین هند و پاکستان است.
رئیس جمهور با اشاره به برنامه ریزی برای برگزاری 22th کمیته در کمیسیون همکاری های اقتصادی مشترک دو کشور در تهران در ماه های آینده ، رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد که ظرفیت اقتصادی موجود بین ایران و پاکستان بیشتر فعال شود و سطح همکاری اقتصادی ، تجاری و زیرساختی گسترش یابد.
پزشکان همچنین بر اهمیت تقویت همکاری های علمی ، اقتصادی و فرهنگی در بین کشورهای اسلامی تأکید کردند: “ما معتقدیم که با تعمیق همکاری های علمی ، فناوری ، اقتصادی و فرهنگی ، می توانیم به توسعه پایدار و رونق ملل خود ، ارتباطات اقتصادی ، سرمایه گذاری های مشترک ، توسعه همکاری های علمی و فناوری ما دست یابیم.”
رئیس جمهور ابراز تمایل به میزبانی نخست وزیر پاکستان در تهران با تأکید کرد: “ما امیدواریم که این دیالوگ ها گامی مؤثر در تقویت صلح و امنیت پایدار در منطقه باشند.”
مانند ایران ، ما بر صلح ، ثبات و امنیت پایدار در منطقه تأکید می کنیم
شهباز شریف نخست وزیر پاکستان همچنین از تماس پزشکان با مسائل منطقه قدردانی کرد و تمرکز را به عنوان نشانه عمق روابط برادرانه بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه توصیف کرد.
وی هرگونه عمل تروریستی را محکم محکوم کرد و گفت: خود پاکستان قربانی تروریسم بوده است و از ضرورت مبارزه سرنوشت ساز علیه این پدیده ناگوار آگاه است ، ما به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی کشور و ترویج سعادت ملت پاکستان هستیم و مانند جمهوری اسلامی ایران ، ما تأکید می کنیم صلح ، ثبات و امنیت در منطقه.
نخست وزیر پاکستان با ابراز آمادگی خود را برای همکاری در تحقیقات در مورد این حادثه در هند ابراز کرد و افزود: پاکستان صریحاً اعلام کرد که آماده همکاری برای یک تحقیق جامع و شفاف از این حادثه است و از نقش سازنده و مثبت جمهوری اسلامی ایران در کاهش تنش های فعلی استقبال می کند.
شریف همچنین به سطح مطلوب روابط دو جانبه بین دو کشور اشاره کرد و ابراز تمایل وی به سفر به تهران کرد و اظهار داشت که وزرای خارجی دو کشور در اولین فرصت ارتباط برقرار می کنند و زمینه های لازم برای سفر و همچنین ابتکارات برای کاهش تنش های منطقه ای را بررسی می کنند.
در پایان ، نخست وزیر پاکستان ، در حالی که محکم از رویکرد دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در حل مسائل بین المللی حمایت می کرد ، تأکید کرد: پاکستان همچنین حق ایران را برای داشتن فناوری مسالمت آمیز هسته ای می شناسد.
شریف همچنین از این حادثه در بندر شهید رجائی هورموزگان در مورد آمادگی پاکستان برای کمک به جمهوری اسلامی ایران در این زمینه پشیمان شد.
منبع : ایرنا