پیشبینی افزایش صید تون ماهیان تا حدود ۳۲۰ هزار تن تا سال ۱۴۰۵
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ آزاده محبی جدید سید احمد رضا هاشمی ، عضو موسسه تحقیقات شیلات شیلات ، استناد به آمار جدید و گفت که ایران بیش از ۶۰۰۰ تن ماهی در سال ۲ ، مقام دوازدهم در اقیانوس هند و اولین بار در اقیانوس هند برنده شده است.
به گفته هاشمی ، تعداد ماهیگیری سالانه حدود ۵ میلیون دلار در سال برای کشور گردش مالی قابل توجهی دارد و استان سیستان و بلوچستان ، به ویژه بندر کوناراک ، به عنوان قطب اصلی ماهی ماهی در کشور شناخته می شود که بیش از ۵ ٪ از این گونه ها را انجام می دهد.
وی با اشاره به پیش بینی افزایش لحن ماهیگیری تا ۵۰۰۰ تن تا سال ۲ ، وی هشدار داد: “حفظ این منابع ارزشمند نیاز به مدیریت پایدار و استانداردهای بین المللی دارد.” برچسب های محیطی مانند MSC ، ASC و ATEL نه تنها دسترسی به بازارهای جهانی را فراهم می کنند بلکه بقای این ذخایر را برای نسل های آینده تضمین می کنند.
هاشمی در مورد این برچسب های زیست محیطی توضیح داد: شورای نظارت دریایی یک گواهی بین المللی ماهیگیری پایدار است که بر حفظ ذخایر ماهی ، کاهش آسیب به اکوسیستم و مدیریت مؤثر تأکید دارد. ASC (شورای نظارت بر آبزی پروری) همچنین با تمرکز بر کاهش آلودگی و کاهش حقوق کارگران ، یک استاندارد جهانی برای مسئول آبزی پروری است. همچنین این برچسب زیست محیطی ASEY برای تن برنامه منطقه ای در جنوب شرقی آسیا است که از طریق ردیابی ، کاهش ضبط و محافظت از اکوسیستم ، ثبات ماهی ماهی را تضمین می کند.
یکی از اعضای دانشکده انستیتوی تحقیقات شیلات کشور با اشاره به چالش های موجود ، گفت: هزینه بالای به دست آوردن گواهینامه های بین المللی ، عدم وجود داده های علمی دقیق و عدم توجه به جنبه های اجتماعی از جمله موانع صنعت ماهیگیری در ایران است. با این حال ، همکاری با سازمان های بین المللی مانند ISSF و استفاده از فناوری های مدرن مانند سیستم های ردیابی ماهواره ای می تواند مفید باشد.
با تأکید بر شعار ماهیگیری مسئول ، تجارت پایدار گفت: “ایران باید برچسب های محیطی معتبر و معتبر تری را حرکت دهد تا هم اکوسیستم دریایی باشد و هم سهم خود را در بازارهای جهانی افزایش دهد.”
یکی از اعضای انستیتوی تحقیقات شیلات با اشاره به نقش اصلی ایران در صنعت ماهیگیری ماهی ، گفت: “مشاهده استانداردهای بین المللی برای حفظ دریایی و آینده پایدار صنعت ضروری است.”