پیگیری و اجرای قوانین اولویت مهم مجلس و دولت
گزارش ایرنا ، “قوانین و مقررات خوبی در کشور وجود دارد ، اما عدم پیگیری -از دستاوردهای اهداف قابل قبول جلوگیری می کند.” این توسط رهبر عالی انقلاب ، رهبر عالی ، در اولین جلسه سال نو با مقامات ارشد بیان شد و بر پیگیری دقیق قوانین ، مقررات و برنامه های خوب تأکید کرد.
هشدارهای عالی به نمایندگان سیستم داده شد که ما در دوره های مختلف مجلس قوانین بسیاری را تصویب کرده ایم. فقط برای مقابله با کشوری مانند فرانسه. بیش از ۶۰۰۰ قانون در ایران به تصویب رسیده است ، در حالی که نمونه ای از کشوری مانند فرانسه بیش از ۵ قانون تصویب کرده است. آمارهای فوق نشان می دهد که دست ما بیش از حد قوانین است ، به طوری که رئیس خانه ملت نیز صدای ملت را ساخت.
انتقاد غالیباف از تصویب بسیاری از قوانین در مجلس
محمد بانگر غالیباف سخنگوی مجمع مشورتی اسلامی در ژانویه گذشته به تصویب بسیاری از قوانین در کشور پاسخ داد و گفت که ما بیش از ۶۰۰۰ قانون داریم و می گوید: “با بررسی و پالایش این قوانین ، تعداد قوانین و بقیه قانون را کاهش می دهیم.” بنابراین ، در هر دوره ، پارلمان به تعداد قوانین در کشور اضافه می شود ، به عنوان مثال در مجلس ۱۰ ، به ریاست علی اردشر لاریجانی ، این قانون تصویب شد. از طرف دیگر ، علاوه بر قوانین ، برنامه های توسعه پنج ساله وجود دارد ، برنامه ای که چشم انداز و مسیرهای مقامات را به مدت پنج سال تعیین می کند.
برنامه های توسعه سال در ایران ، موضوعاتی مانند عدالت اجتماعی و کاهش نابرابری های اجتماعی ، ترویج سرمایه اجتماعی ، کاهش دولت و گسترش مشارکت عمومی در فعالیت های اقتصادی ، عدم تمرکز ، تعامل با اقتصاد جهانی ، امنیت ملی ، تنش در روابط بین الملل ، دسترسی عمومی به اطلاعات ، حمایت از محیط زیست ، گسترش خصوصی سازی و رقابت. تأمین حقوق بشر و شهروندی ، حفظ و شناسایی هویت تاریخی ایران ، امور زنان ، توسعه امور قضایی و نوسازی دولت.
در هر دوره ، پارلمان به تعداد قوانین در کشور اضافه می شود ، به عنوان مثال در مجلس ۱۰ ، به ریاست علی اردشیر لاریجانی ، این قانون تصویب شد. از طرف دیگر ، همراه با قوانین ، برنامه های توسعه پنج ساله وجود دارد ، برنامه ای که چشم انداز مقامات را در طی یک دوره پنج ساله نشان می دهد.
در برنامه های توسعه ، بودجه چشم انداز دولت در انتخاب مسیر توسعه ، راه و محل تأمین منابع است. برنامه های سالانه ، طبق قانون برنامه ریزی و بودجه (۱) ، باید مطابق قانون برنامه توسعه و اهداف و سیاست های آن تعیین شود.
طبق قانون ، این وظیفه تهیه و تهیه برنامه های توسعه پنج ساله با دولت است. طبق ماده ۵ قانون برنامه ریزی و بودجه ، دولت باید حداقل شش ماه قبل از پایان هر دوره از برنامه به خانه تسلیم شود. پس از بررسی و تصویب Majlis و تصویب نهایی شورای گاردین ، این برنامه برای اجرای اعلام می شود. تاکنون دو برنامه اجرا شده است ، البته طبق قطعنامه Majlis ، برنامه ششم توسعه تمدید شده و سرانجام در دولت چهاردهم به برنامه هفتم رسیده است. اما ببا وجود برنامه های ابلاغ شده ، مرکز تحقیقات Majlis ، به عنوان یک اتاق فکر ، از اجرای برنامه های توسعه ابراز نارضایتی کرده است.
میانگین اجرای برنامه توسعه طی ۲ دوره گذشته حدود ۲ ٪ تا ۵ ٪
بابک نگه داشته می شود رئیس مرکز تحقیقات Majlis در مصاحبه ای گفت که میانگین اجرای برنامه های توسعه در طی پنج دوره گذشته حدود ۲ ٪ تا ۵ ٪ بوده است که در توصیف فعالیت های مرکز تحقیقات در زمینه توسعه برنامه توسعه هفتم قابل قبول نیست و گفت: برنامه های توسعه وظیفه اصلی برنامه و سازمان بودجه در دولت و مرکز تحقیقات است. به منظور پاسخگویی به نیازهای فوق در طی شش ماه گذشته ، ما با راه اندازی کارمندان برنامه توسعه هفتم در مرکز تحقیقات Majlis ، انجام مطالعات و محتوای تخصصی و تحلیل استراتژیک کار کرده ایم.
با توجه به سند چشم انداز ۵ ساله ، ایران باید به عنوان اولین قدرت در منطقه در سال ۶ شناخته می شدبشر ما نقش و موقعیت “ایران قوی” را در خاورمیانه انکار نمی کنیم ، اما مشخص نیست که ما پس از طی کردن برنامه های توسعه ، به تمام اهداف سند بینایی دست یافته ایم ، زیرا دنبال کردن این سند دنبال نشده است ، شاید اگر گزارش بهتری در مورد نحوه اجرای آن در نظر گرفته شود. طعم همچنین یکی از آفات ما در برنامه های گذشته بود. در یک زمان ، سازمان برنامه ریزی و برنامه ریزی رئیس جمهور توسط رئیس جمهور منحل شد و رئیس دولت سازمان جدیدی را در نهاد دولت تأسیس کرد.
سرانجام ، برنامه های گذشته فراز و نشیب های زیادی داشته است و امروز ، برنامه هفتم باید در سال ۶ مورد توجه قرار گیرد تا ما با آسیب شناسی دقیق آن را ضعیف ندیدیم. رهبر انقلاب اول آوریل بر اجرای برنامه در آوریل گذشته تأکید کرد و گفت: “در پایان برنامه هفتم ، که با هدف رونق اقتصادی کلی با عدالت انجام می شود ،” تورم یکجارگی ، ساختار بودجه و سیستم مالیاتی تغییر خواهد کرد ، حداقل ۵ ٪ از کالاهای اساسی در کشور قادر به تهیه و تهیه برنامه های عظیم ملی خواهند بود. “بنابراین ، توانایی های متفاوت و متفاوت ملت باید خردمند و کامل باشد.
توجه دولت چهاردهم به اجرای برنامه هفتم
اما در عصر حاضر ، یک دولت به اجرای اعدام تکیه کرده است ، که همواره بر توجه و اجرای چشم انداز و برنامه توسعه هفتم تأکید کرده است ، بنابراین وی قول شعار در انتخابات را نداد ، و فقط از نگرانی خود صحبت کرد ، حتی توسط منتقدین و رقبا ، وی متهم به هر برنامه ای بود. این فقط به سند ویژن و برنامه هفتم اشاره داشت.
مسعود فرزند خود ماجلیس است و به خوبی با تصویب قوانین و برنامه های ماجلیس آشنا است و می داند کمبود کشور چیست. همانطور که رهبر عالی انقلاب به درستی تأکید کرده است ، کمبود ما در حال تعقیب است ، بنابراین رئیس دولت تصمیم خود را برای جابجایی دولت چهاردهم در برنامه هفتم متعهد کرده است ، اگرچه مجمع مشورتی اسلامی نیز باید وارد حجم زیادی از قوانین و تصویب قوانین جدید غیر ضروری شود.
مسعود فرزند خود ماجلیس است و با تصویب قوانین و برنامه های توسعه به خوبی آشنا است و می داند کمبود کشور چیست. کمبود ما دنبال می شود ، بنابراین او مصمم است که با چهارده دولت در برنامه هفتم با تعقیب حرکت کند
در همین راستا ، حمید گارمابی ، نماینده ۱۰ و یک فعال سیاسی پیشنهادی ، به نمایندگان مجلس ارائه شد و می گوید: “قوانینی را که برای کاهش حجم قوانین استفاده نمی شود حذف کنید. تصویب قوانین در پارلمان ایران بسیار بیشتر از سایر کشورها است.
با این حال ، خواسته های رهبر عالی انقلاب یکی از مقامات سیستم پیگیری قوانین و برنامه ها است. قدرتها ، آژانس ها و نهادها باید اولویت داشته باشند و این اجرای قوانین و برنامه توسعه هفتم است. به جای چاق کردن قوانین ، ما قوانینی را داریم که داریم و این وظیفه دولت ، به ویژه دولت و پارلمان است. دولت آستین های خود را مطرح کرده است و می خواهد از این شعار راضی نباشد و مجلس نیز باید برای پاسخ به ادعای رهبری اعمال شود زیرا پیگیری و اجرای قوانین نسخه شفابخش از مشکلات کشور است.
منبع : ایرنا