کاهش سرانه آب شرب هر ایرانی/ برق خورشیدی تولیدی صنایع با قیمت بالا خریداری میشود
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – عباس آلیبادی در دیدار با وزیر صنعت ، معدن و تجارت و مدیران ارشد وزارتخانه ، با اشاره به شرایط خاص آب و هوایی و فنی امسال ، بسیج کامل وزارت انرژی را برای حل و فصل مضر برق کشور اعلام کرد و تأمین برق پایدار را به عنوان یکی از اولویت های جدی این وزارتخانه دانست.
در این جلسه ، وزیر انرژی به افزایش ۲ تا ۵ درجه در دمای هوا در مقایسه با میانگین طولانی مدت و اوایل موج گرما اشاره کرد: این شرایط باعث افزایش تقاضا برای مصرف برق در کشور شده است. از طرف دیگر ، تأخیر در تعمیر نیروگاه ها و ادامه خشکسالی برخی از ظرفیت تولید را از بین برده است.
وی گفت: ظرفیت تولید برق نیروگاه های حرارتی در ماه مه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۵ ٪ افزایش یافته است ، و افزود که کاهش تولید نیروگاه های آب و افزایش تقاضای مصرف منجر به چالش برق شده است.
آلیبادی گفت: وزارت انرژی تمام تلاش خود را برای تأمین برق در بخش های تولیدی و صنعتی انجام خواهد داد و از این نظر ، برق مورد نیاز لازم برای صنایع و کارگاههای کوچک که ۲ ٪ از کل صنایع را تشکیل می دهند در فصل گرم و بدون محدودیت تأمین می شود. منبع تغذیه همچنین اولویت اصلی است و با اجرای برنامه های مدیریت مصرف ، شرایط برای حداکثر منبع تغذیه در این بخش ها فراهم می شود.
وزیر انرژی با اشاره به ضعف سرمایه گذاری در صنعت برق کشور ، از تهیه زیرساخت های جمع آوری کمک های مالی توسط بخش خصوصی و صنایع خبر داد و افزود که این منطقه برای سرمایه گذاری بسیار جذاب است. به عنوان مثال ، وزارت انرژی آماده خرید تولید برق نیروگاه های خورشیدی است که توسط صنایع با بالاترین قیمت ساخته شده است.
وی گفت: “شرایط اتصال این گیاهان به شبکه ملی نیز تسهیل می شود و مجوزهای صادرات برق آنها تأمین می شود.” از طرف دیگر ، صنایع می توانند با اجرای برنامه های بهینه سازی و دریافت برق از وزارت انرژی ، یک گواهی را ذخیره کنند.
وزیر انرژی در مورد مسائل مربوط به آب همچنین به کاهش سرانه آب آشامیدنی از ۶۰۰۰ متر مکعب به ۴ متر مکعب در ۵ سال گذشته اشاره کرد و گفت که یکی از اصلی ترین نگرانی های کشور تأمین آب کافی برای بخش های مختلف به ویژه نوشیدن است. در چنین شرایطی ، لازم است صنایع به استفاده از پساب برای تأمین آب مورد نیاز خود تجهیز شود.
علیبادی همچنین به ورود این کشور در پنجمین سال متوالی خشکسالی اشاره کرد و تأکید کرد که تعامل نزدیک بین وزارت انرژی و وزارت بهداشت از گذشته مهمتر است.
سرانجام ، وی از تلاش برخی از صنایع برای کاهش شدت مصرف انرژی ستود و از صنایع بزرگ این کشور خواست تا با اجرای برنامه هایی مانند استاندارد سازی تولید ، مصرف انرژی خود را بهینه کنند تا راه را برای توسعه پایدار صنعتی در کشور هموار کنند.
منبع: وزارت انرژی