کتاب و ادبیات

کرمانی‌ها در اوقات فراغت به کتابخوانی اقبال نشان دادند

کرمان – ایرنا – مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: نحوه گذران اوقات فراغت کرمانی ها در مطالعات مورد بررسی قرار گرفت و اولین استفاده از تلفن همراه و پس از آن برنامه های تلویزیونی و کتابخوانی بیشترین آمار را به خود اختصاص داد.

به گزارش ایرنا، محسن روحی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت سی و دومین هفته کتاب و کتابخوانی با اشاره به بررسی تحلیل وضعیت عمومی مطالعه در شهر کرمان افزود: بر اساس این پژوهش بازی های تفریح، ورزش، ملاقات با اقوام، فعالیت های مذهبی و سفر در رتبه های بعدی قرار دارند.

وی تصریح کرد: آمارها شامل خرید از نمایشگاه های کتاب و آخرین تحقیقات در حوزه کتاب نشان می دهد کرمانی ها کتابخوان هستند و سرانه مطالعه خوبی دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه در این بررسی ها ۱۰ معیار و علایق مردم کرمان مورد بررسی قرار گرفت، گفت: بیش از ۷۰ درصد خانواده ها روزانه یک ساعت و نیم و هفته ای ۶ ساعت مطالعه داشتند.

وی افزود: ۷۰ درصد آنها به طور متوسط ​​۵۰۰ هزار تومان، ۱۷ درصد بین ۵۰۰ تا یک میلیون تومان، ۱۸ درصد بین یک میلیون تا ۲ میلیون تومان کتاب خریده اند. همچنین بر اساس آمارهای به دست آمده از مجلات، روزنامه ها، سایت های خبری، خبرگزاری ها و فضای مجازی برای مطالعه افراد استفاده می شود و با این جمع بندی از نظر نسبت سرانه کشوری فضای خوبی در حوزه تحصیلی داریم.

روحی گفت: بخشی از آمار تلفن همراه نیز مورد بررسی قرار می گیرد که به دلیل اینکه استانداردی برای سنجش آن وجود ندارد در آمار گنجانده نشده است.

صدور مجوز ۳۶۸ عنوان کتاب در کرمان

روحی بیان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون برای ۳۶۸ عنوان کتاب مجوز صادر کرده ایم که از این تعداد ۱۷۶ عنوان چاپ و به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان رسیده و مابقی هنوز چاپ و دریافت نشده است.

وی بیان کرد: ۶۸ انتشارات فعال در استان داریم که ۴۹ شهر و ۱۹ شهرستان استان کرمان در آنها فعال هستند در حالی که در شهرستان کرمان ۸۶ کتابفروشی فعال داریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه مراسم کتاب سال سال گذشته پس از وقفه ای برگزار شد و مقرر شد هر ساله برگزار شود، گفت: امسال جلساتی در طول سال گذشته به صورت مستمر برگزار شده است. ماه برای برنامه ریزی بهتر و خلاقیت در اجرای رویداد کتاب سال و حضور کرمانی ها و کتابخوانان در برنامه کتاب سال و امسال باید متفاوت باشد.

در مورد رویداد کتاب سال چطور؟ ۲ روستای منتخب کرمان

وی تصریح کرد: رویداد کتاب سال ۴ آذرماه در نظر گرفته شده است و در ۵ آذرماه جشنواره ملی روستاهای دوستدار کتاب و عشایر ایران را فراخوانی می کنیم که بیش از ۱۰۰۰ روستا برای شرکت در این رویداد مدارک خود را ارائه می کنند. .

روحی بیان کرد: همچنین موضوعاتی همچون احیای هویت روستاها، فرهنگ سازی، برنامه ویژه کودکان نوجوان، استفاده از فضای مجازی، الگوبرداری از بقیه روستاها و ایده های خلاقانه در این جشنواره بررسی می شود.

کرمانی ها در اوقات فراغت به درس خواندن علاقه نشان می دادند

وی تصریح کرد: سال گذشته ۲۵ روستا به عنوان دوستدار کتاب در کشور شناخته شدند که یکی از آنها از استان کرمان بود اما امسال ۱۵ روستا از مجموع ۲۵۰ روستا انتخاب شدند و نام ۲ روستای استان کرمان از جمله قنات ملک رابر و کوهن سیاه سیرجان در میان آنها دیده می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه کرمان برای سه سال متوالی به عنوان روستای منتخب کشور انتخاب شده است، بیان کرد: دهبکری در سال ۱۴۰۱، نصرت آباد سیرجان در سال ۱۴۰۲ و امسال ۲ روستای قنات ملک رابر و کوهن سیاه. در سیرجان انتخاب شدند که برای اولین بار این مهم اتفاق افتاد

وی گفت: ویژه برنامه های روستای سیاه قدیم سیرجان فردا برگزار می شود که در این راستا برنامه تقدیر از ایل بیچاقچی و تقدیر از فعالان و جشن کتاب، نامگذاری کوه کتاب، قصه گویی، برنامه ریزی برای اوقات فراغت جوانان و زنان ایل بخشی. یکی از اقدامات بارز در این روستا کتاب دوستی است. همچنین خواهرخواندگی این روستا با نصرت آباد سیرجان از اتفاقات خوبی بود که در روستا افتاد.

روحی همچنین به همکاری و نقش برخی نهادها در برگزاری رویدادهای کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: برنامه های روستای قنات ملک شهرستان رابر نیز پس از آن اطلاع رسانی و برگزار می شود.

برنامه های هفته کتاب از ۲۳ آبان آغاز می شود

وی با بیان اینکه شعار امسال هفته کتاب «کتابخوانی برای همدلی» است و برنامه های این روز از ۲۳ تا ۳۰ آبان ماه برگزار می شود، بیان کرد: در این راستا رسانه ها نقش مهمی در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی دارند. می تواند نقش اساسی در افزایش سرانه مطالعه داشته باشد. .

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت اکران شهری شهرداری برای این هفته و همکاری کتابفروشی ها، تصریح کرد: در پایان این هفته با دستگاه های اجرایی جلسه داریم.

وی گفت: ۹ آبان ماه به عنوان روز قهرمان ملی نامگذاری شده است و دلیل این نامگذاری نیز پاسخ رهبر معظم انقلاب به سردار سلیمانی در خطاب به پایان داعش بوده است و باید به حضور سردار سپهبد توجه ویژه ای داشته باشیم. حاج قاسم سلیمانی.

روحی تصریح کرد: همزمان با رونمایی از سه کتاب مدافعان حرم در تهران از خانواده شهدا و نویسندگان کتاب مدافعان حرم تجلیل می کنیم و این مراسم ۹ آبان ماه برگزار می شود.

وی در ادامه به برخی از برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی در استان کرمان اشاره کرد و افزود: جشنواره کتاب، نشست کتابخوانی، تقدیر از فعالان این حوزه، رونمایی از کتاب، مسابقات کتابخوانی و اهدای کتاب را در این هفته خواهیم داشت.

حمایت از نمایشگاه کتاب

وی همچنین به شنبه های همراه با کتاب اشاره کرد و گفت: مردم هر شنبه بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد سیدالشهدا خیابان منزلار کتاب می خوانند.

روحی در پاسخ به سوالی درباره برگزاری نمایشگاه کتاب خاطرنشان کرد: بعد از شیوع ویروس کرونا، نمایشگاه کتاب نیز به مدت ۲ سال به صورت مجازی برگزار شد و با ارسال رایگان کتاب درب منزل شاهد تخفیف بودیم و سیاست وزارتخانه این بود که امکان پذیر است. در دوره جدید با تغییراتی مواجه خواهد شد.

وی بیان کرد: قطعا از روند برگزاری نمایشگاه های کتاب استقبال می کنیم زیرا باعث ایجاد شور و نشاط در بین مردم و حضور مردم در آن می شود.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا