گردش مالی صنعت غذا ۸ هزار میلیارد دلار برآورد میشود
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ مهبوبه کاباری– Parham Rezaei ، عضو اتاق بازرگانی ایران ، گفت که ما در یک کشور اسلامی زندگی می کنیم و باید در زمینه کالاهای حلال بگوییم ، اظهار داشت: با وجود تمام ظرفیت ها و امکانات ما به عنوان یک کشور مسلمان در تولید انواع محصولات و خدمات حلال. اما متأسفانه ، سهم ایران از صادرات حلال جهان تنها یک درصد تخمین زده می شود.
وی ادامه داد: در جلسات با موسساتی که در زمینه مجوز حلال فعال هستند ، روند بررسی این منطقه آغاز شد و سرانجام ما در ۹ مه در حاشیه نمایشگاه آگروفود کنفرانسی برگزار کردیم.
یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران از ایجاد ۶۰۰۰ واحد صنعتی و ۵ مارک ملی در صنایع غذایی و ۵ ٪ کارخانه های دارویی در استان آبرز خبر داد و گفت: “با توجه به ظرفیت های موجود در این استان ، ما تصمیم گرفتیم که سهم خود را در بخش صادرات حلال افزایش دهیم.” در جهان ، کشورهای صادر کننده اصلی صنعت غذا و پزشکی کشورهای مسلمان نیستند. بنابراین ما باید یک نقشه راه تخصصی را طراحی کنیم و این کنفرانس نقطه شروع برای رسیدن به مکان مناسب طی سه سال آینده خواهد بود.
رضا رضه ، رئیس صنعت و خانه معدن و تجارت استان آبرز ، گفت که با وجود اندازه اندک دیدگاه صنعتی ، ظرفیت در ایران برای گسترش صادرات صنایع غذایی در زمینه حلال وجود دارد. به این ترتیب ، استان آلبز به عنوان یک استان خاص در بخش حلال شناخته می شود و ما اولین کنفرانس را در زمینه صنعت حلال برنامه ریزی کردیم.
در بخش دیگری از این نشست ، ابراهیم ابراهیمی ، معاون حقوقی سازمان استاندارد ملی ، گفت: “صنعت حلال راه اندازی است و تمرکز آن روی استانداردهای حلال است.” اگرچه ریشه های فقهی دارد ، موسسه استاندارد سازی SMIK ، که یک شرکت تابعه از سازمان های همکاری اسلامی است ، روز جهانی حلال را معرفی کرده است ، و ما به مناسبت این روز یک کنفرانس طراحی کرده ایم.
وی در مورد اهمیت صنعت حلال ، یکی از بازارهای گسترده صحبت کرد و گفت: “صنعت حلال فقط مربوط به غذا نیست.” صنعت حلال بسیار گسترده است. در حال حاضر ، ۶ تریلیون دلار توسط گردش مالی صنعت تخمین زده می شود ، که صادرکنندگان اصلی آن غیر اسلامی هستند و واردکنندگان اصلی این محصولات نیز کشورهای اسلامی هستند. ما باید برای ارتقاء موقعیت ایران در صنعت حلال همکاری کنیم. ما به یک نگاه عجیب و غریب در زمینه حلال نیاز داریم.
محمد بغرازوی ، عضو اتاق نمایندگان کاراج ، همچنین اظهار داشت که ایران یکی از بنیانگذاران جهان در جهان است و اظهار داشت: با وجود این واقعیت که ایران بنیانگذار بود. اما به دلیل ناسازگاری ها ، در بازار جهانی عقب مانده بود و با گسترش روزافزون بازار ، ایران به حاشیه رانده شد.
این فعال اقتصادی از ایجاد دبیرخانه دائمی حلال در اتاق کاراج خبر داد و افزود: “برای حفظ پیگیری در این منطقه ، ما دبیرخانه دائمی مستقر در اتاق کاراج را طراحی کردیم.”
علاوه بر این ، ایده خلگی ، دبیرخانه صنعت معدن و تجارت کشور ، استاندارد حلال را به عنوان یک استاندارد مازاد ذکر کرد ، که منجر به شکل گیری مردم می شود تا کالایی یا خدمات با کیفیت تری در نظر گرفته شود.
وی گفت: “با حل مشکلات تحریم ها ، می توان امیدوار بود که در صادرات حلال رشد کند.” این یک بازار بسیار بزرگ است که ما هر روز از آن چشم پوشی می کنیم.
خلگی ، با توجه به اینکه استان آبرز در پیگیری و رشد صنعت حلال پیشرفت کرده است ، گفت: “ما امیدواریم که این دیدگاه مثبت از صنعت حلال گسترش یابد و تمرکز بر روی حلال به یک مسئله ملی تبدیل شود که بر روی آلبرت تمرکز خواهد کرد.”