«آسیبشناسی اطلاعات»؛ اطلاعات فریبکارانه و دستکاری در رسانههای دیجیتال
Tehran- IRNA- کتاب “آسیب شناسی اطلاعات” با یک بازار کتاب با نگاهی به اطلاعات فریبنده و دستکاری در رسانه های دیجیتال همراه شد.
به گفته گروه فرهنگی IRNA روز شنبه ، اطلاعات فریبنده و نادرست و مباحث مشابهی مانند اخبار جعلی ، محتوای پس از کورنر و غیره مباحث جدیدی نیستند ، اما امروزه در سرنوشت انسان به همان اندازه مؤثر نبوده اند. زیرا در گذشته امکان پخش چنین مطالبی وجود نداشت.
آیلین کالونیا استادیار دانشکده ارتباطات شهر دوبلین (DCU) و جین سوتر استاد علوم سیاسی و مدیر انستیتوی رسانه ، دموکراسی و انجمن آینده همان دانشگاه در کتاب آسیب شناسی اطلاعات با عنوان “اطلاعات متهم و دستکاری رسانه های دیجیتال” با استفاده از تحقیقات بین رشته ای و بررسی مطالعات موردی بین المللی ، درک جامع و بالایی از اطلاعات آنلاین را فراهم می کند.
ما در مقدمه و در صفحه این کتاب می خوانیم:
“اگرچه ضرورت تدوین اقدامات متقابل برای مقابله با اطلاعات فریبنده ضروری است ، اما از بسیاری جهات با چالش هایی روبرو است. اول ، مشکلات مفهومی قابل توجهی در تعریف این موضوع وجود دارد. دوم ، بسیاری از موانع عملی برای تدوین اصول منصفانه و پایدار برای تنظیم حجم عظیم محتوای آنلاین وجود دارد. سوم ، هرگونه محدودیت پیشنهادی برای آزادی بیان لزوماً با ملاحظات حقوقی اخلاقی و دموکراتیک همراه است. چهارم ، فن آوری های ارتباطی دائما در حال تحول هستند و طراحی ضد حمله مؤثر برای آینده را دشوار می کند. پنجم و شاید مهمتر از همه ، به دلیل این زمینه تحقیق و عدم دسترسی به داده های پلتفرم ، شکاف های اساسی در درک ما از این موضوع وجود دارد. در نتیجه ، توافق گسترده ای برای مقابله با این پدیده وجود دارد ، اما آنچه مشخص نیست.
بدون شک ، عصر دیجیتال فعلی ما مستعد ابتلا به “شوک از طراوت” است ، به این معنی که پدیده های رسانه دیجیتال ممکن است رادیکال تر به نظر برسد ، زیرا ما آنها را از پیشینه تاریخی آنها جدا می کنیم.“
نویسندگان در این کتاب ، که توسط انتشارات Ratlidge منتشر شده است ، الگویی از فرایند اطلاعات نادرست را معرفی می کنند که شامل چهار بعد با متن اصلی است. بازیگران مخرب ، سیستم عامل ها ، مخاطبان و اقدامات مقابله ای. پویایی هر بعد ، همراه با انواع مطالعات موردی بین المللی ، از زمینه های مختلف اطلاعاتی از جمله سیاست ، بهداشت و جامعه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
کالونیا و سوتر با توضیح تعامل بین این چهار بعد و ظهور آنها در زمینه های مختلف بین المللی ، نشان می دهد که اطلاعات فریبنده و نادرست در فضای آنلاین یک مسئله پیچیده با دلایل بی شماری و بدون راه حل های ساده است.
Massoud Mirzaei و سید شهاب عممه محمدی مترجمان کتاب “آسیب شناسی اطلاعات” در یک یادداشت می نویسند:
“سیستم های دموکراتیک در سراسر جهان به طور فزاینده ای با انتشار اطلاعات فریبنده روبرو هستند – عمداً با هدف فریب مخاطبان انبوه منتشر شده است. انتشار عمدی اطلاعات دروغین و حمله به حقوق اقلیت ، آزادی مطبوعات و حاکمیت قانون هنجارها و ارزشهای اساسی را که مشروعیت نهادی و ثبات سیاسی دموکراسی ها به آن بستگی دارد ، به چالش می کشد.
اطلاعات متهم انواع مختلفی دارد که مهمترین آنها عبارتند از: اخبار جعلی ، تحریف و دستکاری ، اطلاعات نادرست ، سیاستمداران دروغگو در سیاست ها و فعالیت های سیاسی خود ، حمله به شواهد علمی موجود و مستندات در مورد موضوعات مهم مانند تغییر آب و هوا ، انتشار انواع مختلف نظریه های توطئه“
علاوه بر مقدمه ای در کتاب ، کتاب “آسیب شناسی اطلاعات” در چهار فصل از جمله “بازیگران مخرب” ، “سیستم عامل” ، “مخاطبان” و “اقدامات مقابله” نوشته شده است. “ارتباطات پس از آن” نیز به عنوان بخشی از سخنرانی نهایی کتاب است. ما در صفحه ۲ بخش آخر می خوانیم:
“جوامع دموکراتیک در جبهه های مختلف با چالش های عمیقی روبرو هستند. همانطور که اشاره شد ، محیط اطلاعات تحت تأثیر اختلالات اساسی قرار گرفته است ، از جمله کاهش کیفیت اخبار و اطلاعات سیاسی ، کاهش تنوع به دلیل تمرکز بیشتر رسانه ها ، افزایش اختلافات و قطبش در بین جمعیت ، افزایش نسبیت در بحث های عمومی و افزایش نابرابری در دانش سیاسی. تجزیه و تحلیل پیش بینی کننده ، از جمله دانشمند فقید علوم سیاسی پیتر میرا و استاد مؤسسه دانشگاه اروپا ، به درستی نشان می دهد که دموکراسی ها دائماً از مؤلفه های محبوب خود (توده ها) و سازوکارهای مشارکت معنی دار شهروندان محروم می شوند. آنها با توجه به شناخت فرهنگ پس از فرهنگ یوهان فارکاس یا نیک از دانشگاه کپنهاگ ، نتیجه می گیرند که دموکراسی به حقیقت بیشتری احتیاج ندارد ، بلکه سیاست و حاکمیت محبوب تر است. از این منظر ، یافتن راه هایی برای احیای دموکراسی و مشارکت عمومی ، گامی اساسی در مواجهه با مجموعه ای از مشکلات است.“.”
کتاب “آسیب شناسی اطلاعات” ، ترجمه شده توسط مسعود میرزی و سید هاباب ام محمدی ، اخیراً توسط انتشارات Jondeh وارد بازار کتاب شده است.
منبع : خبرگزاری ایرنا