علم و دانش

آغاز نخستین کارآزمایی بالینی ژن‌درمانی سرطان در کشور

Tehran- IRNA- رئیس مؤسسه تحقیقات قابل اعتماد سرطان از اجرای اولین کارآزمایی بالینی ژن درمانی سرطان با استفاده از ویروس مشابه آنکورین و “آناتوم” خبر داد و گفت که نتایج بسیار امیدوار کننده است.

طبق اعلام گروه علمی IRNA روز سه شنبه ، موسسه تحقیقاتی سرطان جهاد دانشگاهی ، رامین سارامی ، در گزارشی که به دعوت کمیسیون بهداشت ماجلیس ارائه شده است ، از ابتدای اولین کارآزمایی بالینی نسل سرطان به دستاوردهای فن آوری مرکز در زمینه سرطان اشاره کرد.

وی با توصیف عملکرد ، زیرساخت ها و برنامه های آینده انستیتوی تحقیقات Motamed ، این مرکز را به عنوان قطبی از روشهای درمانی فن آوری سرطان در کشور معرفی کرد و افزود: “هدف ما توسعه فناوری هایی است که مستقیماً بر بستر بیمار تأثیر می گذارد.” امروز ، انستیتوی Motamed با تکیه بر دو ستون تحقیق و درمان ، نقش مهمی در پیشبرد درمان های جدید سرطان در ایران دارد.

سارامی با یادآوری اینکه موسسه تحقیقاتی Motamed دو سال متوالی رتبه اول مراکز سرطان را در کشور کسب کرده است و طبق ارزیابی رسمی وزارت بهداشت ، افزود: همراه با فعالیت های تحقیقاتی ، ارائه خدمات بهداشتی پیشرفته به بیماران ، به ویژه محروم ، همچنین اولویت این مرکز است.

وی به برخی از دستاوردهای تکنولوژیکی موسسه قابل اعتماد ، مانند تولید یک کیت تشخیصی ، نیاز به شیمی درمانی ، فناوری شناسایی و سلولهای سرطانی در خون محیطی ، استخراج هموگلوبین از فیلترهای خون و خون و تشخیص عوامل عفونی با استفاده از فناوری نانو اشاره کرد.

سارامی با اشاره به نقش اصلی این موسسه در هنگام شیوع کرونا ، خاطرنشان کرد: طراحی اولین کیت تشخیص مولکولی بومی کشور و تولید میلیون ها نسخه مانع از خارج شدن میلیون ها دلار از کشور شد.

رئیس موسسه تحقیقات سرطان Motamed بیشتر فعالیت های مرکز درمانی پیشرفته پزشکی (ATMP) را بیان کرد و گفت: “در زمینه های درمانی ، ایمنی سلولی ، ژن درمانی و ویروس درمانی ، ما پروژه های استراتژیک متعددی داریم.

به گفته وی ، این موسسه با تکیه بر دانش و پشتیبانی فنی ، موفق به بومی سازی فناوری تکثیر و تصفیه ویروس های در مقیاس بالا شده و از ویروس هایی مانند لنتی ویروس ، آدنو ویروس و آدنوویروس با ظرفیت بالا در پروژه های ژن درمانی استفاده می کند.

در پایان ، سارامی تأکید کرد: بخش قابل توجهی از این دستاوردها با حمایت نمایندگان ملت انجام شده است و امیدواریم که با ادامه این پشتیبانی ، موسسه قابل اعتماد به یک الگوی ملی در توسعه روشهای درمانی فن آوری سرطان در قالب جهاد دانشگاهی تبدیل شود.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا