آفتاب بر بام ایران؛ پروژههای خورشیدی در ۳۱ استان
۱:۳۱ جدید اول ژوئن
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ کیمیا گلیپور -با نگرانی در مورد تغییرات آب و هوا و کاهش منابع سوخت فسیلی ، انرژی تجدید پذیر به عنوان یکی از راه حل های اصلی برای انرژی پایدار و کاهش آلودگی محیط زیست در نظر گرفته شده است. در سالهای اخیر ، کشورهای مختلف سعی کرده اند با سرمایه گذاری در این زمینه به آینده ای سبزتر و پایدارتر منتقل شوند.
کشور ما نیز به این سمت در حال حرکت است و بر این اساس ، محسن تارزاتلب ، معاون وزیر انرژی و رئیس Sataba ، گفت که برنامه ساخت ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه های تجدید پذیر در وزارت انرژی و SATBA برای یک دوره شش ساله تا پایان دولت چهاردهم می گوید که ظرفیت ۶۰۰۰ مگاوات است.
وی گفت تعهد SATBA برای ساخت ۶۰۰۰ مگاوات تا پایان سال جاری و گفت: “ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر اکنون حدود ۲ مگاوات است و با برنامه ریزی دقیق و با همکاری بخش دولتی و خصوصی ، ما قادر خواهیم بود تا پایان ماه سپتامبر ظرفیت نیروگاه های نیروگاه تجدید پذیر را تجدید کنیم.
اجرای پروژه های نیروگاه خورشیدی ۲ -Megawatt و مزارع خورشیدی در نه استان
طبق این طرح ، در تابستان ، ۲ مگاوات به ظرفیت نیروگاه تجدید پذیر اضافه می شود ، که تعداد قابل توجهی است. برای این منظور ، تمهیدات لازم انجام شده و پروژه ها آغاز شده است ، و وعده شهروندان در سراسر کشور پروژه های نیروگاه های خورشیدی ۲ -Megawatt و زمینه های خورشیدی را در نه استان مشاهده می کند.
امسال حدود ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر تحقق می یابد
توسعه نیروگاه های تجدید پذیر ، اخیراً ، وزیر انرژی عباس علی آبادی ، گفت: “دولت ساخت نیروگاه های تجدید پذیر را تا ۶۰۰۰ مگاوات قرار داده است ، که امسال فکر می کنم حدود ۶۰۰۰ مگاوات تحقق می یابد ، زیرا در این زمینه امکان پذیر نیست.”
وزیر انرژی افزود: “خوشبختانه ، بسیاری از این موارد قبلاً برطرف شده اند.” به طوری که ما در حال حاضر انرژی تجدید پذیر بیشتری نسبت به سال گذشته تولید می کنیم. من فکر می کنم این تعداد در دو ماه آینده به ۲ مگاوات اضافه می شود و تا پایان سال به برنامه ۲ مگاوات می رسیم.
محمد امین زنگان ، دبیر انجمن انرژی های تجدید پذیر ، در مصاحبه ای با روزنامه نگار اقتصادی باشگاه روزنامه نگاران جوان گفت: طبق اهداف برنامه هفتم ، باید تا پایان برنامه ظرفیت انرژی تجدید پذیر کشور به ۶۰۰۰ مگاوات برسد. از طرف دیگر ، طبق برنامه های وزیر انرژی ، دولت چهاردهم به ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر اضافه می شود. به طور طبیعی ، با توجه به وضعیت فعلی ، فاصله زیادی از این ۶۰۰۰ مگاوات وجود دارد و به نظر می رسد هدف قرار دادن در برنامه هفتم قابل دستیابی تر است.
وی افزود: “در تابستان سال گذشته ، ما حدود ۲،۵ مگاوات کسری برق داشتیم. برای جبران این کسری ، مهمترین راه حل برای توسعه نیروگاه های تجدید پذیر این است که اگر بخواهیم ۲،۰۰۰ مگاوات برق را از طریق نیروگاه های تجدید پذیر تأمین کنیم ، باید ۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه های قابل تجدید پیدا کنیم.”
لازم به ذکر است که توسعه نیروگاه های انرژی تجدید پذیر نه تنها یک گزینه بلکه یک ضرورت برای مقابله با چالش های زیست محیطی و اقتصادی در عصر کنونی است. با توجه به مزایای بیشمار این گیاهان ، دولت ها ، بخش خصوصی و جامعه باید به طور مشترک تلاش کنند تا این نوع انرژی را گسترش دهند و به سمت آینده ای پایدار و سبزتر حرکت کنند.
سرانجام ، سرمایه گذاری در نیروگاه های انرژی تجدید پذیر نه تنها به نفع محیط زیست و جامعه است ، بلکه می تواند به بهبود کیفیت زندگی و ایجاد آینده ای روشن تر برای نسل های آینده کمک کند.