آینده توسعه ایران وابسته به هوش مصنوعی است
تهران- ایرنا- رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی ایران با تأکید بر اهمیت آموزش گسترده و بهروز هوش مصنوعی در کشور، گفت: اگر از هوش مصنوعی به شکل کاربردی استفاده نکنیم، از چرخه توسعه و پیشرفت به کلی حذف خواهیم شد.
به گزارش گروه علمی ایرنا از شورای تخصصی هوش مصنوعی، صادق خانی علیاکبری تأکید کرد: وقتی یک فناوری توانایی تأثیر بر سبک زندگی مردم و خلق دنیای جدیدی برای بشریت دارد، باید با قدرت به استقبال آن برویم. آگاهی از نحوه خلق و استفاده از هوش مصنوعی به ما کمک میکند تا سبک زندگی خود را متناسب با این تحولات جدید تطبیق دهیم.
وی در حاشیه بازدید از یک مجموعه فعال در حوزه آموزش و کاربرد هوش مصنوعی، با اشاره به رتبه هفدهم ایران در تولید علم هوش مصنوعی گفت: این رتبه، مرهون زحمات نیروی انسانی نخبه و بخش دانشگاهی است، اما متأسفانه در زمینه توسعه کاربردهای هوش مصنوعی، ایران در رتبههای ۷۰ تا ۹۰ قرار دارد. این نشان میدهد در زمینه توسعه عملی این فناوری، کوتاهیهای جدی از سوی دولت صورت گرفته است.
خانی علیاکبری با انتقاد از کمبود زیرساختهای فنی و قانونی برای توسعه هوش مصنوعی، از مجلس شورای اسلامی خواست تا نسبت به تدوین قوانین مرتبط با حوزه داده اقدام کند. او تأکید کرد: دولت باید علاوه بر ایجاد زیرساختهای فنی نظیر اینترنت پرسرعت و تکمیل پروژه فیبر نوری، اقدامات لازم را برای بهرهبرداری از ظرفیتهای هوش مصنوعی انجام دهد.
رئیس شورای تخصصی هوش مصنوعی ایران، آموزش را اقتصادیترین سرمایهگذاری در فرهنگ کشور دانست و افزود: اگر میخواهیم سبک زندگی توسعهیافتهای داشته باشیم و فناوری را در زندگی و کسبوکار احساس کنیم، باید به مردم چگونگی استفاده از هوش مصنوعی و کاربردهای آن در زندگی روزمره آموزش دهیم.
وی به نیاز کشور به آموزش هوش مصنوعی برای صاحبان کسبوکار و مدیران دولتی اشاره کرد و گفت: بسیاری از مدیران سنتی فکر میکنند، اگر قرار بر هوشمندسازی کشور باشد، این مدیران باید با هوش مصنوعی آشنا شوند.
افزایش ۴۰ درصدی بهرهوری در سایه استفاده از هوش مصنوعی
خانی علیاکبری به ضرورت همکاری دولت و بخش خصوصی در زمینه آموزش هوش مصنوعی اشاره کرد و در پاسخ به پرسشی درباره نقش هوش مصنوعی در توسعه صنعت کشور اظهار داشت: مهمترین هزینه در بخش صنایع مربوط به هوشمندسازی است. هوش مصنوعی میتواند تا ۴۰ درصد به بهرهوری و کیفیت ارائه خدمات به مشتریان بیافزاید. این فناوری فرصتی بینظیر برای رشد صنعت و توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور است.
نخستین شورای تخصصی هوش مصنوعی با هدف انسجام دادههای این حوزه و تنظیمگری ارائه خدمات به شرکتهای دانشبنیان تشکیل شد. این شورا با همکاری شخصیتهای برجسته از ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی معاونت علمی و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی مهم کشور تشکیل شده و ریاست آن بر عهده صادق خانی علیاکبری کارشناس حوزه فناوریهای نوین است.
هدف اصلی شورا ایجاد توازن میان توانمندیها و نیازمندیها در حوزه محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی است. یکی از اقدامات کلیدی این شورا، برگزاری اجلاس بینالمللی هوش مصنوعی در دیماه و تشکیل کمیتههای آموزشی با نخبگان این حوزه خواهد بود.
از مهمترین وظایف این شورا میتوان به تاسیس برج فناوری هوش مصنوعی در متاورس اشاره کرد که تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید. همچنین، ایجاد شبکه فعالان زیستبوم هوش مصنوعی ایران بهعنوان یکی از نخستین اقدامات شورا در نظر گرفته شده است.
منبع : خبرگزاری ایرنا