اجرای حسابرسی سیستمی، ریسک تولید را کاهش میدهد
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ مهبوبه کاباری – سیستم مالیاتی شفاف و قابل پیش بینی یکی از اصلی ترین زیرساخت ها برای جذب سرمایه گذاری ، بهبود محیط کسب و کار و تحقق عدالت اقتصادی در هر کشور است. در سالهای اخیر ، یکی از مهمترین تحولات این زمینه ، حرکت به سمت ممیزی سیستماتیک و هوشمند بوده است. رویکردی که می تواند با از بین بردن تداخل طعم و افزایش دقت موارد مالیاتی ، هم از فعالان اقتصادی و هم به منافع عمومی سود ببرد.
حسین علی حاجیدیگانی ، معاون رئیس جمهور کمیسیون ماجلیس ، در ابتدای مصاحبه ، خاطرنشان کرد: اصلاح روند حسابرسی مالیاتی یکی از مهمترین مراحل اصلاحات اقتصادی در کشور است و می گوید یکی از تغییراتی که می تواند مسیر سیستم مالیاتی را تغییر دهد ، حرکت به سمت حسابرسی هوشمند است. به این ترتیب ، اعلامیه ها و وضعیت مالیاتی مالیات دهندگان از طریق مسیر سیستم های اطلاعاتی ، الگوریتم های تحلیلی و با محوریت داده می شوند ، نه از طریق روش های سنتی و دستی.
وی افزود: مهمترین مزیت این نوع ممیزی ، پیش بینی روند مالیات برای فعالان اقتصادی است. ” هنگامی که یک مأمور مالیات می داند که بر اساس داده های ثبت شده و معیارهای خاص ارزیابی می شود ، دیگر نگرانی برای طعم افسر مالیاتی یا برداشت های فردی از این پرونده وجود ندارد. این شفافیت و پیش بینی خطر برای تولید کنندگان را کاهش می دهد ، که می تواند تمایل به سرمایه گذاری در تولید را افزایش دهد.
وی با اشاره به تأثیر این تحول بر عدالت اقتصادی ، گفت: ممیزی سیستم به تحقق عدالت مالیاتی کمک می کند ، زیرا برخی از افراد از تأثیرگذاری یا آشنایی آنها از مالیات ، یا برعکس ، برخی از تولید کنندگان سالم و شفاف تحت فشار ناعادلانه هستند. این روش خطاهای انسانی را کاهش می دهد ، دقت کار را افزایش می دهد و از همه مهمتر طعم فرآیند را از بین می برد.
حاجی دلیگانی ادامه داد: “ما باید به جایی برسیم که مالیات در کشور با داده های واقعی ، سیستم های یکپارچه و الگوریتم های شفاف انجام شود.” هنگامی که داده ها از منابع مختلفی مانند سیستم املاک و مستغلات ، سیستم بانکی ، گمرک ، معاملات و فاکتورهای رسمی در نظر گرفته شده است ، جایی برای انکار یا رازداری وجود ندارد و اعتماد عمومی افزایش می یابد.
با این حال ، وی تأکید کرد که این تحول نیاز به ظرافت در اجرای دارد و نباید به گونه ای انجام شود که برخی از شرکتهای بزرگ و چند عضو ، که دارای انواع فعالیت های پیچیده و پیچیده هستند ، به ناحق یا نادرست انجام شود. وی گفت: ممیزی سیستماتیک ، اگرچه در اصل یک رویکرد مثبت است ، اما باید ابزارهای تطبیقی و تطبیقی برای شرکت هایی که فعالیت های گسترده و بین رشته ای برای حفظ عدالت دارند ، در نظر گرفته شود. نمی توان با یک نسخه واحد ، انواع تجارت را به درستی انتظار داشت.
وی ادامه داد: در اجرای این پروژه ، ما باید بین شرکتهای کوچک ، متوسط و بزرگ تمایز قائل شویم. برای شرکت هایی که گردش مالی بالا و زنجیره فعالیت گسترده دارند ، تجزیه و تحلیل داده ها باید با دقت بیشتری انجام شود و سیستم ها باید تفسیر انعطاف پذیر تر باشند. اگر این تفکیک ها در نظر گرفته نشود ، ممکن است به جای تشویق شفافیت ، نتیجه مخالف داشته باشیم و محیط کسب و کار بی اعتماد باشد.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به نقش دولت و اداره امور مالیاتی در پیشبرد تحول ، گفت: “لازم است که دولت زیرساخت های لازم برای اجرای کامل حسابرسی سیستم را در اسرع وقت تکمیل کند.” همچنین ، آموزش تخصصی ، اطلاعات به مالیات دهندگان و طراحی برنامه های پشتیبان برای اصلاح خطاهای احتمالی در داده ها پیش نیازهای مهم این مسیر است.
حاجی دلیگانی ادامه داد: “ما باید به سمت یک سیستم مالیاتی شفاف ، دیجیتال و منصفانه حرکت کنیم.” این مسیر نه تنها به نفع دولت است بلکه بیشتر از فعالان اقتصادی بهره می برد. سرمایه گذار وقتی می داند که این آیین نامه شفاف است ، اجرای آنها عادلانه است و خطرات طعم آن برداشته می شود. حسابرسی منظم ، اگر به درستی اجرا شود ، یکی از ابزارهای اصلی برای تحقق این فضا است.
وی اضافه کرد که به طور خلاصه ؛ به وضوح اجرای یک ممیزی منظم با از بین بردن طعم و شفافیت در فرآیند رسیدگی ، خطر تولید کنندگان را کاهش می دهد. اما این سیستم باید به گونه ای طراحی شود که نسبت به شرکت های بزرگ و چند فعالیتی منصفانه و متناسب باشد. از آنجا که پیچیدگی ساختار این بنگاهها به دقت و ابزارهای مقایسه ای بیشتری در تجزیه و تحلیل داده ها نیاز دارد تا عدالت مالیاتی به درستی تحقق یابد.