سیاست

احیای موقعیت راهبردی ایران در قفقاز جنوبی با سفر پزشکیان به باکو

حسین پیرموزن در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: در تجزیه و تحلیل بازدید رسمی رئیس جمهور ایران پزشکی ماسود ایران به جمهوری آذربایجان و تأثیر آن بر روابط اقتصادی دو کشور ، گفت: این سفر علاوه بر فراهم کردن زمینه مناسب برای همکاری و سرمایه گذاری سرمایه گذاری ، به دنبال اعتماد به نفس بین دو کشور است.

رئیس اتاق مشترک ایران و جمهوری آذربایجان این سفر را به عنوان نقطه عطف در روابط دو کشور ذکر کرد و گفت: “این سفر در ابعاد دیپلماسی اقتصادی و تجاری بسیار مهم است و فرصتی ارزشمند برای استفاده از ظرفیت های اقتصادی و تجاری بین دو کشور است.”

این فعال اقتصادی تأکید کرد که لازم به ذکر است که این سفر علاوه بر ایجاد زمینه مناسبی برای همکاری های تجاری و سرمایه گذاری ، در احیای اعتماد بین دو کشور نیز مؤثر است.

در شرایط فعلی ، سفر رئیس جمهور از باکو می تواند نقش مؤثر در بازگرداندن موقعیت استراتژیک ایران در منطقه قفقاز داشته باشد. این سفر همچنین می تواند زمینه را برای توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری در مناطقی مانند انرژی ، کشاورزی ، ترانزیت و صنایع نوری هموار کند.

وی تأکید کرد که یکی از اولویت های مهم این سفر تقویت تجارت دو جانبه بین ایران و جمهوری آذربایجان است: اشتراک جغرافیایی ، فرهنگی و اقتصادی دو کشور می تواند الگویی موفق برای همکاری های تجاری منطقه ای ایجاد کند. به خصوص در زمینه هایی مانند کشاورزی ، انرژی و کالاهای مصرفی ، این سفر می تواند به عنوان یک تسهیل کننده برای کاهش موانع گمرک و توسعه معاملات تجاری عمل کند.

معاون رئیس جمهور اتاق بازرگانی ایران بر اهمیت همکاری ترانزیت بین ایران و آذربایجان تأکید کرد و افزود:ایران می تواند در زنجیره ترانزیت شمال و جنوب به عنوان قطب ترانزیت در منطقه نقش اساسی داشته باشد. این همکاری می تواند با توسعه پروژه های ریلی ، جاده و دریایی تقویت شود.

فرصت های سرمایه گذاری مشترک

پیرموزن همچنین به اهمیت جذب سرمایه گذاری های مشترک در بخش های مختلف اشاره کرد. به گفته وی ، این سفر می تواند به ایجاد شرکت های مشترک و ایجاد شهرک های صنعتی دو کشور منجر شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: با جذب سرمایه دو جانبه در مناطقی مانند انرژی ، کشاورزی و فناوری ، می توانیم همکاری های اقتصادی طولانی مدت و پایدار ایجاد کنیم.

پیرنوزن به توسعه همکاری تهران و باکو در زمینه انرژی ، به ویژه در زمینه نفت و گاز اشاره کرد و گفت: یکی از زمینه های اصلی همکاری می تواند توسعه پروژه های مشترک در زمینه مبادله گاز ، تبادل برق و گسترش زیرساخت های انتقال انرژی باشد و به عنوان یک مشارکت استراتژیک طولانی مدت بین دو کشور عمل کند.

معاون رئیس اتاق ایران همچنین به اهمیت سفر برای ایجاد الگویی از همکاری بین ایران و سایر کشورهای قفقاز و آسیای میانه اشاره کرد.

وی در مورد تنوع شرکای اقتصادی این کشور سخنرانی کرد و افزود: “سفر رئیس جمهور ایران به جمهوری آذربایجان ، علاوه بر تقویت روابط دو جانبه ، می تواند به عنوان نقطه عطفی در تقویت دیپلماسی اقتصادی ایران در قشر جنوبی و آسیای میانه در نظر گرفته شود.”

فعال اقتصادی تأکید کرد: دستیابی به توافق نامه ها برای این سفر و فعال سازی ظرفیت بخش خصوصی نقش مهمی در دستیابی به اهداف اقتصادی و تجاری طولانی مدت ایران خواهد داشت.

به گفته ایرنا ، دکتر مسعود مدیایان ، رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران ، قرار است به دعوت رئیس جمهور جمهوری آذربایجان ، الهام علیف ، به رئیس هیئت سیاسی و اقتصادی سفر کند.

در همین زمان ، اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران نیز یک هیئت تجاری چهار نفره به باکو سفر کرده است تا همکاری های تجاری و توسعه دیپلماسی اقتصادی را دنبال کند.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا