ارتباط رژیم غذایی دوران بارداری با تولد کودکان مبتلا به اوتیسم
تهران- ایرنا- پژوهش دانشمندان نشان میدهد رژیم غذایی زنان در دوران بارداری احتمالاً در ابتلای فرزندان آنها به اوتیسم تأثیر دارد.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه مِدیکال اِکسپرس، گروهی از متخصصان بهداشت عمومی از دانشگاه گلاسکو در اسکاتلند و مؤسسه بهداشت عمومی نروژ احتمال میدهند میان رژیم غذایی زنان در دوران بارداری و برخی موارد ابتلای کودکان به اوتیسم، ارتباط وجود داشته باشد.
اوتیسم یا درخودماندگی، یک اختلال عصبی تکوینی است که مشکلات جدی در تعاملات اجتماعی و ارتباطات کلامی و غیرکلامی و وجود رفتارهای تکراری و علایق محدود فرد از ویژگیهای آن است.
این گروه در پژوهش خود که در مجله انجمن پزشکی آمریکا (JAMA Network Open) منتشر شد، اطلاعات پزشکی هزاران مادر و دختر در نروژ و انگلیس را بررسی کردند.
پژوهشهای قبلی نشان داده است رژیم غذایی و عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد اوتیسم در جنین داخل رحم زنان دخیل هستند؛ اما علت دقیق ایجاد آن هنوز ناشناخته است.
در پژوهش جدید، گروه پژوهشی به صورت دقیقتر به نقش رژیم غذایی مادران در ایجاد این اختلال در کودکان پرداختند. در مجموع، آنها اطلاعات مربوط به بیش از ۹۵ هزار جفت مادر و دختر را بررسی کردند.
پژوهشگران متوجه شدند احتمال ابتلای فرزندان زنانی که از رژیم غذایی سالم پیروی میکنند، در مقایسه با زنانی که رژیم غذایی سالمی ندارند، ۲۲ درصد کمتر است.
آنان رژیم غذایی سالم را به عنوان رژیمی تعریف کردند که شامل مصرف منظم سبزیجات، میوهها، آجیل، ماهی و غلات کامل و حذف غذاهای پرچرب، گوشتهای فرآوریشده، نوشابهها و کربوهیدراتهای تصفیه شده بود.
پژوهشگران همچنین دریافتند فرزندان مادرانی که در دوران بارداری به طور منظم از رژیم غذایی سالم استفاده میکنند، ۲۴ درصد کمتر در معرض ابتلا به مشکلات اجتماعی و/یا ارتباطی (صرف نظر از اوتیسم) قرار دارند. آنان خاطرنشان کردند که این یافتهها در جفت مادر/ دختر در مقایسه با جفت مادر/ پسر بیشتر صدق میکند.
در این پژوهش به این موضوع پرداخته نشده است که چرا استفاده زنان از رژیم غذایی سالمتر احتمال تولد نوزادان مبتلا به اوتیسم را کاهش میدهد؛ اما پژوهشگران احتمال میدهند این موضوع با نحوه تأثیر غذاها بر دیاِناِی یا فرآیند ایمنی مرتبط باشد.
منبع : خبرگزاری ایرنا