ارسال اثر از ۲۶ کشور جهان به دبیرخانه جایزه ادبی فلسطین/اختتامیه در بغداد
تهران – ایرنا – دبیر علمی جایزه ادبی فلسطین گفت: ۳۴۵ عنوان اثر از ۲۶ کشور جهان آثار خود را به دبیرخانه این جایزه ارسال کردند. بغداد میزبان مراسم اختتامیه دومین دوره این جایزه روز دوشنبه ۲۶ دسامبر خواهد بود.
محسن پرویز وی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: اختتامیه دومین جایزه ادبی جهانی فلسطین به زودی با همکاری دولت این کشور در عراق برگزار می شود. مراسم اختتامیه اولین دوره جایزه جهانی ادبیات فلسطین در بیروت برگزار شد و در دور جدید دولت عراق و همچنین دفتر نخست وزیری برای برگزاری مراسم اختتامیه دومین دوره این دوره اعلام آمادگی کردند. جایزه
وی افزود: این موضوع در جلسه شورای سیاست گذاری مطرح و با در نظر گرفتن همه جوانب مورد توافق قرار گرفت. با توجه به اینکه اعضای شورای سیاستگذاری خواهان حضور نخست وزیر عراق در این مراسم بودند، مراسم اختتامیه این جایزه چند روزی به تعویق افتاد و مقرر شد مراسم اختتامیه دومین دوره فلسطین برگزار شود. جایزه جهانی ادبیات روز دوشنبه ۲۶ دسامبر در بغداد به میزبانی دفتر نخست وزیری برگزار می شود. عراق برگزار می شود.
وی در خصوص انتخاب آثار برای داوری نهایی نیز گفت: در این زمینه روال معمول به این صورت است که شورای علمی جوایز صلاحیت افراد را برای داوری تایید می کند و این داوران آثار را مطالعه می کنند. آثاری را که شایستگی کافی برای رسیدن به مرحله نهایی دارند شناسایی می کنند و در مرحله پایانی آنها را قضاوت می کنند. با این حال، ما در جایزه جهانی ادبیات فلسطین شورای علمی نداریم. به همین دلیل شورای سیاستگذاری جایزه که سیاست های کلان و امور علمی جایزه را انجام می دهد، نقش شورای علمی را بر عهده دارد و داورانی را از کشورهای مختلف منصوب می کند.
پرویز گفت: در دومین دوره جایزه جهانی فلسطین، این داوران از کشورهای سوریه، لبنان، الجزایر، فلسطین، عراق، یمن، اندونزی، هند و ایران انتخاب شدند. آثار ارسالی به دبیرخانه ابتدا توسط دو داور مورد بررسی قرار گرفت و آثاری که امتیاز کافی برای راهیابی به مرحله بعد داشتند در جلسه مشترکی با حضور رئیس هیئت داوران و بنده به عنوان دبیر علمی جایزه بررسی شدند.
وی تاکید کرد: روال این جایزه در تمامی زیرمجموعه ها به این صورت بود که داوران پس از مطالعه آثار دلایل خود را برای انتخاب آثار اعلام کردند و نکات برجسته آثار را از نظر تکنیکی و موضوعی تشریح کردند. تصمیم نهایی را جمعی از داوران، دبیر هیات داوران و دبیر علمی جایزه گرفتند. در هر بخش به استثنای دو بخش این جایزه که تعداد آثار کمتری داشتند، پنج اثر برای داوری و رتبه بندی در مرحله نهایی انتخاب شدند. با توجه به اینکه بیشترین حجم آثار ارسالی در درجه اول به زبان عربی و در درجه دوم فارسی بود، از اساتید برجسته عرب زبان کشورهای مختلف عربی و اساتید برتر دانشگاه ها استفاده کردیم.
منبع : خبرگزاری ایرنا