از بغداد تا مسکو؛ نمایشگاه کتاب تهران صحنه دیپلماسی فرهنگی
غرفه های Tehran- Irna- از شرق و غرب جهان در بخش بین المللی نمایشگاه کتاب تهران جمع آوری شده اند تا پلی بین فرهنگ ها و گفتگوی بین ملل که فراتر از مرزهای سیاسی هستند ، تشکیل شود.
به گفته گزارشگر بین المللی ایرنا ؛ در روزهایی که پایتخت ایران میزبان بزرگترین گردهمایی فرهنگی منطقه غرب آسیا است ، بخش بین المللی نمایشگاه بین المللی کتاب بین المللی تهران جلوه ای ملموس از پیوند بین ملل و فرهنگ ها را به نمایش گذاشته است. جایی که این کتاب ، به عنوان یک زبان انسانی مشترک ، مرزهای جغرافیایی ، سیاسی و زبانی را رها می کند و فرصتی برای گفتگو ، شناخت و هم افزایی فراهم می کند.
حضور جسورانه و متنوع کشورهای خارجی
در این دوره از نمایشگاه ، بیش از ۵ کشور به طور مستقیم یا از طریق ادارات بین المللی و ناشران مستقل هستند. غرفه های کشورهای همسایه مانند عراق ، ترکیه ، عمان و یمن ، به کشورهایی از اروپای شرقی و آسیا مانند روسیه ، چین و هند ، با طیف گسترده ای از فرهنگ ها و سبک های نشر ، بازدید کنندگان را ارائه می دهند.
این تنوع جغرافیایی نه تنها جذابیت این نمایشگاه را دو برابر می کند ، بلکه بازتابی از تلاش های ایران برای تقویت دیپلماسی فرهنگی و توسعه روابط منطقه ای و فراملی است.
تبادل تجربه ، گسترش بازار نشر
علاوه بر فروش و معرفی آخرین آثار منتشر شده ، غرفه های بین المللی میزبان جلسات تخصصی ، معرفی نویسندگان و مترجمان بین المللی و گفتگو در مورد فرصت ها و چالش های صنعت نشر هستند.
بسیاری از این مکالمات در اطراف محورها مانند ترجمه دو جانبه ، پشتیبانی از آثار ایرانی در بازارهای جهانی و تسهیل همکاری بین ناشران شکل گرفته است. همین تعامل حرفه ای می تواند منجر به افزایش صادرات فرهنگی و رشد وضعیت جهانی ادبیات و انتشار ایران در طولانی مدت شود.
گام هایی به سمت گردشگری فرهنگی
نمایشگاه کتاب تهران ، به ویژه در بخش بین المللی ، نقش مهمی در تقویت است گردشگری فرهنگی پرداخت می کند بازدید کنندگان از کشورهای مختلف به بهانه نمایشگاه وارد تهران می شوند و از طرف دیگر ، مخاطبان داخلی با فرهنگ های متنوع آشنا هستند و انگیزه سفر به سایر کشورها شکل می گیرد.
علاوه بر این ، حضور نمایندگان رسمی فرهنگی و دانشگاهی از کشورهای خارجی در این رویداد ، درهای توسعه همکاری های پایدار و چند جانبه را باز کرده است.
نقش استراتژیک این نمایشگاه در حوزه دیپلماسی ایران
با توجه به چالش های بین المللی در زمینه سیاست ، برگزاری یک نمایشگاه بین المللی با چنین سطح مشارکت خارجی پیام واضحی دارد: فرهنگ هنوز هم می تواند نقش مهمی در ارتقاء وضعیت بین المللی ایران داشته باشد.
حضور کشورهای اسلامی ، عرب ، آسیایی و حتی اروپایی ، به همراه استقبال گرم مخاطبان ایران از آثار و غرفه های آنها ، نمونه ای از ظرفیت های جمهوری اسلامی دیپلماسی فرهنگی ایران است.
کتاب ، بستر تعامل ملل
سرانجام ، بخش بین المللی نمایشگاه کتاب تهران می تواند باشد بستر تعامل ملل نامیده شده فضایی که در آن کتاب به ابزاری جامع ، فرهنگ به یک زبان مشترک و انتشار در مسیر توسعه فرهنگی پایدار تبدیل می شود.
ادامه این بخش نه تنها به غنای فرهنگی کشور می افزاید ، بلکه ایران را به عنوان یک بازیگر جدی در زمینه تعاملات فرهنگی منطقه ای و جهانی معرفی می کند.
به گفته ایرنا ؛ نمایشگاه بین المللی کتاب بین المللی Tehran از ۱-۸ مه با شعار “برای ایران بخوان” در مسجد امام خمینی برگزار می شود.
دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سقف نزدیک به ۶۰۰۰ متر مربع در موصل امام خمینی برگزار می شود.
نمایشگاه کتاب امسال دارای دو هزار متر مربع فاصله در هر دو طرف گنبد برای ناشران آموزشی است. بخش کودک و نوجوان نیز در زیرزمین شرق Shabestan با جو بیش از ۶۰۰۰ متر مربع تنظیم می شود.
همزمان با بخش در نمایشگاه کتاب تهران ، بخش مجازی نمایشگاه در سیستم book.icfi.ir این کتاب این امکان را برای علاقه مندان به کتاب فراهم کرده است.
منبع : خبرگزاری ایرنا