سیاست

استاد دانشگاه: ایرانیان تاریخ درخشانی از همبستگی ملی در برابر حمله خارجی دارند

مهدی حسنی باسری در گفتگو با ایرنا روز یکشنبه گفت: “در روزهای اخیر ، تجاوز تروریستی اسرائیل علیه ایران وارد مرحله جدیدی شده است و منجر به درگیری غیرمستقیم برای کارگردانی جنگ و رویارویی گسترده شده است ، با حملات اخیر صهیونیستی به کشور ما.

مزاحم همبستگی ملی یکی از اهداف حملات اسرائیلی است

وی افزود: “این حملات ظاهراً توسط اسرائیلی ها برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی در همان زمان و تضعیف همبستگی ملی ، امنیت اجتماعی و روانی در جامعه طراحی شده است تا به آنها در رسیدن به اهداف شرورانه خود کمک کند.”

همبستگی ایرانی را در زمان خطر افزایش دهید

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه بافت در کرمان اظهار داشت: اما پیشینه تاریخی و روانشناسی اجتماعی و سیاسی ملت ایران چیز دیگری می گوید و همه چیز حاکی از افزایش همبستگی ملی ایران در مواقع خطر و تهدید است.

وی گفت: همبستگی ملی مفهوم چند بعدی و میزان انسجام ، انسجام و همدلی بین اعضای یک ملت در چارچوب مرزهای ارضی و هویتی آن و منعکس کننده میزان تعلق افراد به کشور و اعتماد به نهادهای ملی است.

Bagheri گفت: در یک کلام می توان گفت که همبستگی ملی زمانی وجود دارد که مردم یک کشور دارای یک حس مشترک از هویت ملی باشند و به تهدیدات خارجی و بحران های داخلی و همچنین مدیریت آنها در منافع ملی در صورت مشاجره پاسخ دهند.

شاخص های همبستگی ملی

وی در ادامه به شاخص های همبستگی ملی اشاره کرد: مهمترین بخش شاخص های هویت و هویت ملی و تا چه اندازه افتخار آنها به ملیت و اعتقاد به ایران و ایرانی به سرنوشت مشترک بین قومیت های مختلف و گروه هایی است که کل مفهوم ایران را ایجاد می کنند.

وی گفت: “تأثیرات این حس تعلق را می توان در اعتقاد به ارزشهای ملی و مذهبی و سایر موضوعاتی مانند اعتماد اجتماعی ، مشارکت سیاسی و اجتماعی و همچنین انسجام اجتماعی مشاهده کرد.”

اما یکی از مهمترین شاخص های همبستگی اجتماعی این روزها ، پاسخ متداول در مورد تهدیدات است که در مواردی مانند پاسخ مشترک به دشمن خارجی ، تمایل به حفظ منافع ملی ، حتی در صورت نارضایتی از سیاست های داخلی و رسانه های اجتماعی و رسانه ها.

استاد دانشگاه: ایرانی ها سابقه درخشان از همبستگی ملی علیه حمله خارجی دارند

مهدی حسنی Bagheri دانشیار علوم سیاسی ، دانشگاه آزاد

نمونه های تاریخی همبستگی ملی

Bagheri گفت: به عنوان مثال ، حمله مغول که در قرن هفتم اتفاق افتاد ، آه ، اگرچه ضربات سنگین و جبران ناپذیری را به بدن ایران وارد کرد ، اما هرگز نتوانست مفهوم ایران را در این زمینه قرار دهد و ایرانیان توانستند عناصر ملی ، مذهبی و فرهنگی خود را حفظ کنند تا عناصر ملی ، مذهبی و فرهنگی خود را حفظ کنند.

وی گفت: “یا در روزهای جدید ما وقایعی مانند جنبش دخانیات داریم که پاسخ یکپارچه مردم به انگلیس ها را نشان می داد و به سمبل همبستگی اجتماعی و ملی علیه نفوذ استعمار خارجی تبدیل شد.”

یکی از اعضای دانشکده دانشگاه آزاد گفت: “ملی شدن صنعت نفت نمادی دیگر است که نشان دهنده اراده جمعی ایرانیان برای مقابله با تسلط اقتصادی و سیاسی بیگانگان است.”

اما مهمترین و واضح ترین نمونه همبستگی ملی در تاریخ ایران باید در دفاع مقدس از رژیم بائاتیستی عراق مشاهده شود که با وجود شرایط خاص کشور ، پس از انقلاب و اختلافات در بین نیروهای انقلابی ، پس از حمله رژیم صدام حسین ، اکثریت قریب به اتفاق مردم و افراد مختلف.

محکومیت حمله اسرائیل توسط همه مردم ایرانی

باگری گفت: سطح تاریخی که امروز در آن قرار داریم ، در واقع برگ دیگری از تاریخ ایران است: “طبیعتاً ، مردم ایران مانند گذشته در معرض همبستگی ملی خود قرار گرفتند و نمونه هایی از همه افراد در محکوم کردن اقدامات رژیم اسرائیل بودند.”

فضای مجازی

وی ادامه داد: موج هشتگ هایی مانند “ایران تنها نیست” و به همین ترتیب در فضای مجازی دیده می شود و از طرف دیگر حمایت روانی و نمادین از نیروهای مسلح ، حمایت از قدرت دفاعی این کشور و ستایش از دفاع هوایی و سایر نیروهای نظامی نشانگر همگرایی اجتماعی در اطراف امنیت ملی است.

نقش و عملکرد رسانه ها در حفظ و تقویت همبستگی ملی

استاد دانشگاه: ایرانی ها سابقه درخشان از همبستگی ملی علیه حمله خارجی دارند

توصیه های رسانه ای

دانشیار علوم سیاسی در دانشگاه آزاد بافت خاطرنشان کرد: آنچه در مقطع بحرانی فعلی در حفظ و ادامه همبستگی ملی مهم است ، نقش رسانه ها است که به عنوان یکی از ابزارهای اصلی افکار عمومی ، نقش مهمی در ساخت ، تولید مثل و تقویت حس هویت جمعی و انسجام ملی دارد.

وی افزود: رسانه ها می توانند به عنوان یک ارتباط روحی و عاطفی بخش های مختلف جامعه عمل کنند. “

ایجاد یک روایت ملی مشترک

Bagheri با اشاره به عملکرد رسانه ها برای ایجاد و تقویت همبستگی ملی ، گفت: ایجاد یک روایت مشترک ملی بسیار مهم است و رسانه ها می توانند با نحوه تنظیم اخبار ، واژگان و تولید محتوا ، رویدادهایی را در قالب یک روایت ملی ارائه دهند.

وی گفت: این رسانه ها نقش مهمی در افزایش اعتماد به نفس عمومی در مورد بحران دارند: اطلاعات یا شایعه می تواند با ارائه اخبار رسمی سریع ، دقیق و شفاف ، از ترس عمومی جلوگیری کند و سطح اعتماد به نفس اجتماعی را افزایش دهد ، یعنی تقویت اعتماد به نفس.

رویارویی با تحریف روایت دشمن

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی BAFT همچنین گفت که رسانه های داخلی نیز باید با تبلیغات عملیات روانشناختی دشمن مقابله کنند و تحریفات واقعیت را آشکار کنند و روایات مبتنی بر اغراق ، ترس یا تقسیم را رونمایی کنند و صدای رسمی کشور را تقویت کنند.

طبق گفته ایرنا در روز جمعه ، ۵ ژوئن ، رژیم صهیونیستی با تجاوز به تهران و برخی از شهرهای این کشور ، تعدادی از فرماندهان ارشد ، دانشمندان و شهروندان غیرنظامی را به عهده گرفت.

به دنبال این عمل جنایی ، رهبر عالی انقلاب اسلامی در یک پیام تأکید کرد: رژیم اشغال اسرائیل باید منتظر مجازات سخت باشد. دست قدرتمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی او را ترک نمی کند.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا