افزایش ۶۷.۴ درصدی تسهیلات بانکی در فروردین
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – تسهیلات پرداخت بانکها در آوریل سال جاری ۱.۵ تریلیون ریال بود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳.۷ تریلیون ریال (معادل ۴.۹ درصد) افزایش یافته است. از کل تسهیلات پرداخت ، مبلغ ۱.۵ تریلیون ریال برابر با ۱.۵ ٪ با صاحبان مشاغل (حقوقی و غیر قانونی) و ۱.۵ تریلیون ریالی معادل ۴.۷ ٪ به مصرف کنندگان نهایی است.
شایان ذکر است که تسهیلات پرداخت شده در آوریل سال ۱.۵ تریلیون دلار بود که با توجه به تعدیل های انجام شده توسط شبکه بانکی ، ۶.۵ تریلیون ریال افزایش یافته است.
جدول ۱ هدف از دریافت تسهیلات پرداخت شده در بخش های اقتصادی در آوریل سال جاری را نشان می دهد.
سهم تسهیلات سرمایه در گردش در کلیه بخش های اقتصادی در آوریل سال جاری ۱.۵ تریلیون ریال معادل ۱.۲ ٪ از کل تسهیلات پرداخت به صاحبان مشاغل است. همچنین ، سهم تسهیلات پرداخت در قالب خرید کالاهای شخصی توسط مصرف کننده نهایی (خانوار) ۱.۵ تریلیون ریال معادل ۱.۵ ٪ از کل امکانات پرداخت تا پایان خانواده است.
سهم تسهیلات بودجه صنعت و معدن در آوریل سال جاری معادل ۱.۵ تریلیون ریال بود که نشانگر تخصیص ۲.۵ درصد از منابع اختصاص یافته به سرمایه در کلیه بخش های اقتصادی (۱.۵ تریلیون ریال) است. مشاهده شده است که از ۱.۲ تریلیون تسهیلات ریالی در بخش صنعت و معدن ، معادل ۴.۷ درصد (۱.۵ تریلیون ریال) در سرمایه در گردش ، که نشان می دهد بانک ها در این بخش در سال ۲ به بانک ها توجه و اولویت داده می شوند.
تسهیلات خرد (کمتر از ۱ میلیون ریال)
از کل تسهیلات پرداخت در دوره فوق ، مبلغ ۱.۵ تریلیون ریال معادل ۱.۵ ٪ به عنوان قابلیت های خرد است. مبلغ ۱.۵ تریلیون ریال نیز به صورت کارتهای اعتباری انجام شده است که شامل کل تسهیلات میکرو پرداخت (کمتر از سه میلیارد ریال) ۱.۲ تریلیون ریال است که معادل ۱.۲ ٪ از کل امکانات پرداخت است. شایان ذکر است که از آنجا که تسهیلات پرداخت در قالب کارتهای اعتباری در بخش خانوار پرداخت شده است ، سهم بخش خانوار از ۴.۹ ٪ در جدول ۱ افزایش می یابد ، به ۴.۹ ٪ از کل تسهیلات پرداخت. (جدول ۱).
شایان ذکر است که ملاحظات کنترل تورم هنوز باید در ادامه مسیر فعلی مورد توجه قرار گیرد و همیشه مراقب پتانسیل پتانسیل تورمی ناشی از فشار کل تقاضا در اقتصاد باشد. بر این اساس ، لازم است با افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانکها ، کاهش تسهیلات غیر عملکردی و بازگرداندن آنها در مسیر صحیح اعتبار بانکی ، افزایش بهره وری بانک ها در سرمایه در گردش ، جلوگیری از فشار مضاعف بر روی دارایی های بانک ها و تشویق سازمان های تولیدی به بررسی بازار سرمایه ، ظرفیت مالی بانک ها را افزایش دهید.
منبع: بانک مرکزی