امکان صدور ضمانتنامه دولتی از سوی وزارت اقتصاد برای صادرکنندگان
۱:۳۱ جدید اول ژوئن
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ Mahboubeh Kabari- ali Naqavi ، در افتتاح اولین کارگاه بین المللی اوپک در مورد صادرات مهندسی و خدمات فنی ، افزود: “اگر شرکت های ایرانی بتوانند به طور مداوم حداقل سه پروژه را در یک سال اجرا کنند ، نرخ ارز آن می تواند از صادرات فعلی نفت ما فراتر رود.”
وی ادامه داد: همکاری سازمان سرمایه گذاری ایران در این رابطه با بخش خصوصی می تواند منجر به پرش در صدور خدمات فنی و مهندسی شود. در اتاق ایران ، ما در تلاش هستیم تا دو یا سه کارگاه سالانه با همکاری اوپک برگزار کنیم تا اطلاعات را به اطلاعات up -date منتقل کنیم.
حسین کاشیری ، نماینده ایران در صندوق اوپک ، گفت که این صندوق پروژه هایی را به ارزش ۳ میلیارد دلار در بخش زیرساخت ها در حدود ۲ کشور در قالب دو پروژه در سال گذشته اجرا کرده است.
محمد خازی ، دبیرکل کمیته ایران اتاق بازرگانی بین المللی (ICC) با اشاره به راه اندازی صندوق اوپک از سال ۲۰۰۸ ، ادامه داد: هدف این بود که کشورهای عضو اوپک را مسئول این صندوق و وام های توسعه غیر نفتی به کشورهای غیر نفتی بدهد. بنابراین کشورهای عضو اوپک نمی توانند از منابع صندوق استفاده کنند.
وی افزود: این صندوق توانسته است در پنج سال گذشته در کشورهای عمدتاً آفریقایی و در پروژه های مختلف زیست محیطی ، آبرسانی ، ساخت و ساز جاده و غیره شرکت کند و به ندرت این پروژه را تأمین مالی کرده است. ” این صندوق همچنین ۵ میلیارد دلار در اجرای دو پروژه در طول عملیات خود ، معادل ۲ ٪ کمک کرده است.
Khazaei گفت: “ما ، مانند سایر کشورهای این صندوق ، مجاز به استفاده از منابع خود نیستیم.” اما ما می توانیم در پروژه هایی که صندوق در اجرای آن نقش دارد کمک کنیم. این یک فرصت مهم برای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی است.
وی افزود: “متأسفانه ، شرکت های ایرانی نتوانسته اند تا حد امکان از این ظرفیت استفاده کنند.
Abolfazl Kodat ، معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی ایران ، همچنین به ماهیت صادرات خدمات فنی و مهندسی و صادرات کالا اشاره کرد و گفت که طبیعی است که الزامات توسعه این نوع صادرات کمی متفاوت خواهد بود.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین شاخص ها در توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی این است که این نوع صادرات مبتنی بر دانش و مهارت های منابع انسانی است. بنابراین ، توانمندسازی سرمایه انسانی ، به ویژه در بخش خصوصی ، می تواند از اهمیت زیادی برخوردار باشد که دولت برای آن مصمم است که چنین کارگاه هایی را با همکاری بخش خصوصی برگزار کند.
کدا گفت: “دولت همچنین می تواند از طریق تعریف مشوق های مربوطه ، بیمه ، اعتبارنامه ، خطرات و استفاده از دیپلماسی اقتصادی مؤثر ، نقش مهمی در صادرات خدمات فنی و مهندسی ایفا کند.” بر این اساس ، ما با مدیرعامل اوپک صحبت کردیم. آنها از مشارکت شرکت های قوی و بزرگ ایرانی در پروژه های مصوب صندوق استقبال کردند و تأکید کردند که آنها خدمات فنی و مهندسی را از طریق صندوق اوپک و پروژه هایی که صندوق ارائه می دهد ارائه می دهند.
وی همچنین گفت که این صندوق همچنین پروژه ها را دنبال می کند ، همکاری های جنوب-جنوب و ایجاد ظرفیت های آموزشی و مالی را که منجر به صادرات مهندسی و خدمات فنی می شود ، تقویت می کند و بنابراین زمینه های خوبی برای همکاری بیشتر وجود دارد.
کودها با اشاره به تأمین ضمانت های دولت توسط وزارت اقتصاد برای صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی از اواخر سال گذشته ، گفتند: “با این امکان و علاوه بر توانمندسازی بنگاه های ایرانی ، ما شاهد حضور این شرکت ها در پروژه های پروژه اوپک خواهیم بود.”