امیرخانی: فقدان پژوهش موجب کژفهمی تاریخ شده است/ میراث حافظ و سعدی هرگز تمام نمیشود
تهران- ایرنا- غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری با تاکید بر اینکه کمبود پژوهش باعث سوء تفاهم از دوره های تاریخی شده است، گفت: عدم انجام تحقیقات صحیح و بی طرفانه موجب ضعف هایی شده است. بیشتر دیده شود و نقاط قوت دیده نشود.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، در مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران غلامرضا امیرخانیرئیس سازمان اسناد و اسناد ملی ایران و جمعی از اساتید و پژوهشگران به همراه رونمایی از انتشارات جدید این سازمان، در مرکز همایش های بین المللی سازمان اسناد و اسناد ملی ایران، به قلم برگزار شد. سالن مرکز همایش های بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران.
امیرخانی با تاکید بر ضرورت تحقیق در دنیای امروز گفت: علم در زندگی روزمره نه تنها در مباحث فنی و تخصصی، بلکه در امور روز اهمیت دارد و مباحث علمی بر افکار عمومی و کل جامعه اثرگذار است.
وی ادامه داد: یک مقاله می تواند کشوری را ویران کند و زمینه انقلاب را ایجاد کند، به همین دلیل عدم تحقیق می تواند منجر به درک نادرست تاریخ شود و روایات غیر معتبر را صحیح نشان دهد. از سوی دیگر عدم انجام تحقیقات صحیح و بی طرفانه باعث شده است که نقاط ضعف بیشتر دیده شود و نقاط قوت نادیده گرفته شود.
رئیس کتابخانه ملی تصریح کرد: نفت، گاز و معادن ایران ممکن است روزی تمام شود، اما میراث حافظ و سعدی هرگز تمام نمی شود، نتایج پژوهش قطعا برای نسل های آینده و آینده مکتوب امروز موثر خواهد بود. کار می کند. .
امیرخانی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم ما در کتابخانه ملی بتوانیم میراث خوبی برای این امانت باشیم و در اختیار نسل فعلی و آینده قرار دهیم.
ادامه دارد…
ارسال ۱۵۶ اثر به جشنواره ملی کتابخانه پژوهی
در ادامه مطلب قربانی عزیزدبیر پانزدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به آغاز جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سال ۱۳۸۸ و ارائه گزارشی از این جشنواره ، گفت: جشنواره پژوهشی از سال ۱۳۸۸ بر اساس اساسنامه سازمان شکل گرفته است. و وظایف و مأموریت پژوهشی کتابخانه ملی افزایش یافت.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را کشف استعداد و ایجاد انگیزه در پژوهشگران و همچنین شناسایی آثار و پژوهش های کاربردی دانست و گفت: جشنواره سالانه پژوهش و فناوری منجر به شناسایی استعدادهای علمی و آثار پژوهشی مرتبط با وظایف سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران.
قربانی در تشریح مفهوم علم باز، آن را رویکردی جهانی دانست که باید ترویج شود و اظهار داشت: به ویژه ارائه منابع آموزشی باز با دسترسی رایگان از وظایف و مأموریت های سازمان اسناد و کتابخانه ملی است.
وی با اشاره به موضوعات جشنواره توضیح داد: آثار ارسالی به حوزه های تخصصی علم اطلاعات و معرفت شناسی، علوم آرشیوی، مطالعات تاریخ معاصر ایران بر اساس اسناد و تاریخ شفاهی، ایران شناسی، معارف اسلامی، حفاظت و صیانت اختصاص داشت. منابع آرشیوی و کتابخانه ای، کتابشناسی و کتابشناسی. و محور خاص مبحث علم باز بود.
قربانی با بیان اینکه امسال ۱۵۶ اثر به دبیرخانه ارسال شد، گفت: این آثار در قالب کتاب، پایان نامه کارشناسی ارشد، رساله دکتری، طرح پژوهشی و دو قالب پوستر و ایده های فناورانه و دانش بنیان بوده است. پس از بررسی به مراحل داوری ارسال شدند. تعدادی از آثار به دلیل نبود شرایط حذف شدند.
به گفته قربانی، بیشترین آثار رسیده در این دوره در موضوعات علم اطلاعات، معرفت شناسی و تاریخ معاصر بوده و پس از آن بیشترین آثار ارسالی در حوزه های حفاظت و صیانت، معارف اسلامی و ایران شناسی بوده است.
حبیبی: آیت الله سعادت جلال ندیده است
در ادامه این مراسم نجفکلی حبیبییکی از اعضای هیات امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به رونمایی از این کتاب روایت سعادتبرای بازگویی خاطرات آیت الله سید حسن سعادت مصطفوی وی ادامه داد و گفت: تا جایی که می دانم او مسلط ترین فرد در فلسفه مشا در ایران بود و عاشق این فلسفه بود، استاد بسیار خوبی هم بود.
حبیعی افزود: آیت الله سعادت اهل قلم نبود و بیشتر آثار منتشر شده ایشان دروسی است که توسط طلاب جمع آوری و منتشر شده است. یکی از با ارزش ترین فضایل او اخلاق اوست و یکی از افتخارات معاصر ایران است که باید بیشتر به آن توجه کرد.
صادقی: اساتید دانشگاه را به فرهنگستان و پژوهش ترجیح می دهند
علی اشرف صادقییکی از اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان تاریخچه فرهنگستان گفت: این مجموعه بیشتر به واژه گزینی شهرت دارد اما این تنها اثر این پژوهشکده نیست. وی با بیان اینکه فرهنگ نویسی یکی از مهم ترین وظایف فرهنگستان است، گفت: واژگان موجود پاسخگوی نیازهای ادبی پژوهشگران نیست و در این بخش با انتخاب واژه ها و تعیین مدخل از بیش از ۱۲۰۰ متن تا ۱۴ ام. قرن که شامل این واژه رایج و مورد استفاده در ادبیات امروزی است، فرهنگی بر اساس معیار فرهنگ نویسی غربی تدوین کرده ایم.
صادقی با برشمردن ویژگی های این فرهنگ گفت: سطح علمی این فرهنگ دیپلم است زیرا در سطوح بالاتر فرهنگ های تخصصی داریم، از طرفی این فرهنگ ریشه شناسی (ریشه شناسی) دارد که موضوعی منحصر به فرد است و فقط انجام می شود. در بخش های کوچکی از فرهنگ های خاص گرفته است
وی کمبود همکار و بودجه را ناشی از سرعت کم نگارش این فرهنگ دانست و گفت: بیش از ۲۰۰۰ انگلیسی زبان در سراسر جهان به همراه صد استاد برای نگارش و ویرایش فرهنگ آکسفورد همکاری می کنند، اما ما با ۴۰ نفر کار می کنیم که تعدادی از آنها که اداری هستند ما ادامه می دهیم و همکاران ما ترجیح می دهند در دانشگاه با حقوق بیشتر و ساعات کاری کمتر از آکادمی با حقوق کم و کار زیاد کار کنند.
در بخشی دیگر از این مراسم کتاب روایت سعادت این کار سختی است هادی قبادی تالیف، شرح زندگانی آیت الله سید حسن سعادت مصطفوی از اساتید مدرسه و دانشگاه و شناخت ابعاد علمی، فرهنگی و اجتماعی این شخصیت تأثیرگذار و کتاب «الزروت السماء فی مشاهیراللَّه» است. -اسماء، توسط افضل الدین حامد کوهبنانی کرمانی و یکی از اولین خلاصه های «السمی فی الاصامی» با تصحیح و حواشی. محمدمهدی پورغلامعلی رونمایی شد.
منبع : خبرگزاری ایرنا