سیاست

انتقاد یک فعال سیاسی از کم لطفی به احزاب در دولت های مختلف

اسماعیل گرامی‌مقدم در گفت و گو با خبرنگار احزاب ایرنا در ارزیابی خود از نحوه تعامل دولت چهاردهم با احزاب و تشکل های سیاسی،گفت: روشن است که در نظام‌های دموکراتیک و نیمه دموکراتیک، احزاب بخش اصلی را در تنظیم ارکان قدرت دارند. در نظام‌های تک‌حزبی کمونیستی مانند روسیه و چین هم این نفوذ و در قدرت قرار گرفتن احزاب بر کسی پوشیده نیست و البته در کشور ما احزاب بیشتر از سوی دولت‌ها آسیب دیده‌اند.

احزاب همه سرمایه اجتماعی خود را در عرصه انتخابات به میدان می‌آورند

گرامی مقدم با اشاره به اینکه وقتی می‌گوییم چرا احزاب رشد نمی‌کنند و جایگاه خاص خودشان را در کشور ندارند،بیشتر به دولت‌ها و ارکان حکومت برمی‌گردد، بیان کرد: متاسفانه همواره کم‌لطفی و نگاه نامهربانانه‌ در دولت‌ها نسبت به احزاب صورت گرفته است. احزاب و تشکل های سیاسی همه سرمایه اجتماعی خود را در عرصه انتخابات به میدان می‌آورند و زمانی که پیروزی برای نامزدها رقم می‌خورد و انتخابات به پایان می‌رسد احزاب به فراموشی سپرده می‌شوند.

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان اینکه احزاب سیاسی باید در قدرت مشارکت داده شوند، خاطرنشان کرد: اگر این اتفاق بیفتد نگاه جوانان و مدیران متخصص به احزاب و فعالیت های حزبی جذاب‌تر می‌شود و تلاش می‌کنند از طریق احزاب به قدرت برسند و به همین دلیل احزاب قدرت خواهند گرفت.

گرامی‌مقدم، یکی از کارکرد احزاب را پرداختن به تربیت نیروی انسانی و مدیران سیاسی خواند و گفت: احزاب وقتی می‌توانند نیروی فعال سیاسی را توانمند کنند که جایگاهی در قدرت داشته باشند و جانمایی شوند، متاسفانه در میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان افرادی را داریم که بعد از اینکه به قدرت می‌رسند آشکارا عنوان می‌کنند «من حزبی نیستیم» درحالی که بیان چنین موضوعی بزرگترین لطمه و آسیب را به احزاب در کشور وارد می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: در دوره اصلاحات شاهد بودیم که رئیس دولت رویکرد مثبتی نسبت به احزاب نشان داد و از ظرفیت فعالان حزبی با توجه به سوابقی که داشتند در مدیریت‌ها استفاده کرد.

تاکید بر استفاده از نیروهای متخصص احزاب در ساختار دیوان‌سالاری کشور

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه باید توجه داشته باشیم، در تئوری‌های مدیریتی تاکید شده است که در ساختار دیوان‌سالاری باید از نیروهای متخصص احزاب تشکل های سیاسی استفاده شود، افزود: زیرا آنها نیروهای سیاسی، شفاف و کارآمد هستند در حالی که متاسفانه دولت‌ها و یا دیگر ارکان حکومت به سراغ افراد غیر متخصص می‌روند.

گرامی مقدم تصریح کرد: دلیل اینکه تا این اندازه به جهش تولید و افزایش تولید با مشارکت مردم سفارش شده اما عملا کارکردی در این زمینه صورت نگرفته این است که بسیاری از مدیران ما می‌گویند حزبی نیستند و حتی حزبی بودن خود را تکذیب می‌کنند و گاهی عنوان می‌کنند سیاسی هم نیستند.

وی بیان کرد: در همه دنیا مردم به همین روال و با همین تعریف به گرایش سیاسی رای می‌دهند به این معنا که وزرا هم باید همان گرایش سیاسی مرتبط با مطالبه مردم را داشته باشند اما در کشور ما متاسفانه فعالیت احزاب به معنای درست و واقعی مورد توجه قرار نمی گیرد و این موضوع باعث سرکوب فعالان حزبی شده است و به همین دلیل احزاب نتوانستند به معنای واقعی جایگاه خودشان را پیدا کنند.

احزاب باید در مدیریت قرار بگیرند تا گفتمان رئیس جمهور را در کشور پیاده کنند

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی گفت: این امر بدیهی و طبیعی است که عدالت در توزیع و مشارکت در قدرت ایجاب می‌کند، به دلایل عقلانی و سیاسی و برای اینکه عادلانه رفتار کنیم احزابی که در به قدرت رسیدن یک دولت و مشارکت دادن مردم در انتخابات نقش ایفا می‌کنند باید در مدیریت کشور قرار بگیرند تا گفتمان رئیس جمهور را پیاده کنند.

«علی زینی وند» معاون سیاسی وزیر کشور با تأکید بر اینکه نگاه ما به احزاب موافق و منتقد دولت و رئیس‌جمهور باید یکسان باشد،گفت: کشور بدون احزاب قوی و توانمند به درستی اداره نمی شود و به توسعه پایدار نمی‌رسد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا