ایران آماده تقویت تبادلات میان کشورهای عضو اکو است
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – روز دوشنبه ، سید حمید پورمهمدی ، رئیس سازمان بودجه و برنامه ریزی دولت ، در اولین مجمع توسعه پایدار سازگار با محیط زیست ، که در Arcadagh ، ترکمنستان برگزار می شود ، افزود: “تخصیص بودجه به منظور ترویج موسسات خانوادگی ، سیاست های تشویقی به منظور تأمین منابع انسانی تحصیل کرده و منابع انسانی آموزش دیده”.
وی گفت: تحقق اهداف توسعه پایدار ، با در نظر گرفتن مختصات ، الزامات و نیازهای ملل محیط زیست و در چارچوب همکاری های جنوبی جنوبی ، می تواند به رشد و حرکت به سمت مقاومت بیشتر ، رشد پایدارتر اقتصادی و کرامت انسانی کمک کند.
معاون رئیس جمهور گفت: تقویت نهاد خانواده یک ثبات اساسی اقتصادی است ، گفت: در برنامه های توسعه استراتژیک ، خانواده به عنوان تأثیرگذارترین نهاد اجتماعی در نظر گرفته می شوند و جمهوری اسلامی ایران سالهاست که مسئولیت امور زنان و خانواده را بر عهده دارد مطابق با سیاست خانواده.
Pourmohammadi ادامه داد: منطقه اکو می تواند با استفاده از فرهنگ غنی کشورهای عضو و همچنین دیدگاههای حمایتی در زمینه های برنامه ریزی و قانون ، از ظرفیت غیرقابل انکار موسسه خانواده برای حفظ توسعه پایدار استفاده کند. تولید پویا توسعه ، انتقال فرهنگ توسعه به روشی درست ، هنجارهای اجتماعی و بلوغ اجتماعی ، نتایج مؤثر رویکرد کشور عضو محیط زیست به ظرفیت های اجتماعی آنها خواهد بود و بر نقش خانواده تأکید می کند.
بین دستاوردهای واقعی و ظرفیت های منطقه محیط زیست شکاف قابل توجهی وجود دارد
در بخش دیگری از اظهارات خود ، رئیس سازمان بودجه و بودجه دولت گفت که کشورهای عضو محیط زیست تلاش های گسترده ای را برای دستیابی به اهداف توسعه در زمینه همکاری های منطقه ای انجام داده اند ، و افزود: بین دستاوردها و ظرفیت های واقعی منطقه محیط زیست شکاف قابل توجهی وجود دارد.
وی گفت: علاوه بر تلاش های فعلی ، نیاز به اهداف مهم مانند بهبود شرایط پایدار توسعه اقتصادی در کشورهای عضو ، گسترش تجارت درون منطقه ای و به تدریج از بین بردن موانع تجاری ، تهیه یک برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی و توسعه زیرساخت های حمل و نقل وجود دارد.
وی همچنین خواستار استفاده مؤثر از ظرفیت های کشاورزی و صنعتی ، مبادلات آموزشی ، علمی ، فنی و فرهنگی ، دیجیتالی شدن اقتصاد و استفاده از فناوری های جدید برای خدمت به توسعه اقتصادی و رفاه محیط زیست بود و گفت: “در حال حاضر ، سهم کمی از تجارت خارجی کشورهای عضو در داخل منطقه اتفاق می افتد.” نظرسنجی ها نشان می دهد که کشورهای عضو اکو در سال ۲ حدود ۵ میلیارد دلار به جهان صادر کرده اند که از این تعداد ۱.۵ میلیارد دلار ۱.۵ میلیارد دلار در بازار بوده است.
Pourmohammadi افزود: “جمهوری اسلامی ایران معتقد است که سازمانی با ریشه های خیره کننده و معمول و جامد مانند ECHO می تواند مبادلات تجاری را به خوبی ایجاد کند.” همچنین ، فقدان توافق نامه تجارت آزاد در محیط زیست به خوبی احساس می شود ، و همانطور که در سند بینایی ECO بیان شده است ، ما باید در اسرع وقت برای ایجاد یک منطقه تجارت آزاد بین کشورهای عضو در اسرع وقت قدم برداریم.
معاون رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت که جمهوری اسلامی ایران دارای ظرفیت های قابل توجهی در زمینه خدمات از جمله خدمات فنی و مهندسی است و آماده تقویت مبادلات در بین کشورهای عضو سازگار با محیط زیست است ، و افزود که در زمینه تأمین مالی توسعه ، کشورهای سازگار با محیط زیست دارای ظرفیت های خوبی هستند. ایجاد یک صندوق توسعه منابع از پیش تعیین شده و تعیین مکانیسم بهره برداری مستقیم توسط کشورهای عضو محیط زیست می تواند منجر به دستاوردهای توسعه ، از جمله پیوندهای بین زنجیره های ارزش در منطقه شود که به دلیل کمبود بودجه از طریق منابع بودجه ملی متوقف شده اند.
سپس پورمهامدی گفت که اکو ، به عنوان یک تسهیل کننده منطقه ای ، می تواند راه را برای همکاری کشورهای عضو در تعریف پروژه های توسعه دو و چند جانبه هموار کند. همچنین لازم است حضور گسترده ای در کنفرانس قریب الوقوع سازمان ملل در زمینه توسعه تأمین مالی در اسپانیا برگزار شود.
رئیس سازمان بودجه و برنامه ریزی دولت بیشتر بر لزوم تقویت مقاومت ملی و منطقه ای نسبت به شوک های آینده و بحران های اقتصادی تأکید کرد و گفت که رشد اقتصادی پایدار همراه با پایداری منابع آب و هوایی و انرژی پاک ضروری است. ما همچنین به آزادسازی تجارت ، زیرساخت های توسعه یافته ، سرمایه انسانی ماهر ، مدیریت مسئول منابع طبیعی ، بخش خصوصی قوی و کارآفرینی قوی ، محیط پایدار و تصادفی و البته استفاده هوشمندانه و استفاده از فناوری های جدید نیاز داریم.
وی گفت: در این راستا ، آژانس های برنامه ریزی و مؤسسات اقتصادی باید در کشورهای عضو نقش اساسی داشته باشند و افزود: “با توجه به فرصت ها و تهدیدهای فن آوری های جدید ، من پیشنهاد می کنم که سازمان ECO یک عمل همکاری در فن آوری های نوظهور ، به ویژه هوش مصنوعی را تشکیل دهد.”
توسعه کشورها مؤثرترین عامل در ایجاد و حفظ صلح پایدار برای بشر خواهد بود
معاون رئیس جمهور سپس گفت که توسعه کشورها مؤثرترین عامل در ایجاد و حفظ صلح پایدار برای بشر خواهد بود و گفت که جمهوری اسلامی ایران ، به عنوان میزبان سازمان همکاری های اقتصادی (ECO) ، معتقد است که هیچ راه دیگری برای ترویج رونق و ارتباطات بشر در زمینه توسعه وجود ندارد.
پورمهامدی افزود: “در سیاست های کلان و برنامه های توسعه ، این مسیر همیشه مورد توجه مأمورین در ایران است و بنابراین ، جمهوری اسلامی ایران اولین مجمع توسعه پایدار در محیط زیست را به عنوان یک ابتکار ارزشمند می داند و آماده و مایل به استفاده از تمام ظرفیت های ملی موجود برای ایجاد این همگرایی توسعه است.”
اولین مجمع توسعه پایدار سازمان همکاری های اقتصادی (ECO) ، با هدف افزایش شاخص های توسعه پایدار و با مشارکت وزیران و مقامات ارشد کشورهای عضو ECO (ECO) ، در ۸ و ۹ ماه مه در آرکاداغ ، ترکمنستان برگزار می شود.
منبع: برنامه ریزی و سازمان بودجه