«ایستگاه خیابان روزولت» تببین موضع سیاسی به تسخیر سفارت آمریکاست
تهران- ایرنا- نویسنده «ایستگاه خیابان روزولت» گفت: یکی از برداشت هایی که از عناوین این کتاب به دست می آید این است که چون موضوع زنده است، مواضع شخصیت ها و مردان سیاسی به آن مربوط است، بنابراین هرکسی کسی که می خواهد در سیاست ایران فعال باشد باید موضع خود را در قبال این رویداد روشن کند.
به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، حضرت تغریز آیت الله خامنه ای در کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» در روز چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ منتشر شده است. این کتاب روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران است. محمد محبوبی در ۶۰۸ صفحه نوشته شده است.
متن نقد رهبر معظم انقلاب اسلامی از این کتاب به شرح زیر است:
«عالیجناب
– این گزارش کامل و مفید از یک حادثه مهم در تاریخ انقلاب یعنی تسخیر لانه جاسوسی در سال ۵۸ است.
این کتاب یکی از خلأهای رسانه ای و تبلیغاتی ما را پر می کند. ما در جنگ های جهانی به جنگ روایات توجه کافی نداشته ایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما سوء استفاده کرده و بسیاری از وقایع را وارونه نشان داده اند.
باید از نویسنده این کتاب و تلاش ارزشمند وی به دلیل اقدام دقیق در این زمینه قدردانی کرد. نثر کتاب روان و رسا و تحقیق و تحلیل آن منطقی، صادقانه و قانع کننده است.
نام انتخاب شده برای کتاب بسیار عالی است.
خبرنگار ایرنا نیز به همین بهانه درباره متن تقریظ که با آن نوشته شده گفت و گو کرد محمد محبوبی او کاری را انجام داد که در ادامه خواهید خواند:
گفته می شود این اولین انتقاد مقام معظم رهبری درباره کتابی با موضوع تسخیر لانه جاسوسی است. به نظر شما چرا این روزها غریض برای کتاب شما نوشته شد؟
در مورد تسخیر سفارت آمریکا در ایران آثار زیادی تولید نشده است، شاید به همین دلیل شرحی در این مورد نوشته نشده است، تا آنجا که من می دانم این اولین کتابی است که تفسیر رهبر انقلاب را دریافت کرده است. انقلاب
اهمیت این رویداد را از چند جهت قابل بررسی است. این حادثه از یک سو یک موضوع زنده است، تاثیرگذار، پررنگ و به روز در مسائل جاری کشور و روابط ایران و آمریکاست. همچنین در میان اتفاقاتی که پیش از اشغال سفارت آمریکا زمینه ساز این رویداد شد، حوادثی که در دوران اشغال سفارت آمریکا تا زمان آزادی گروگان ها رخ داد، می توان به الگوهای تکراری پی برد که آموزنده است. ما امروز به عنوان مثال نمونه هایی از آن را در سال های اخیر می بینیم. اهمیت کار از این منظر مهم و آموزنده است و تاکید رهبر انقلاب نیز از این منظر است.
همچنین باید در نظر داشت که موضوع روابط ایران و آمریکا ارتباط تنگاتنگی با نظم جهانی و نظام زورمند حاکم بر جهان دارد. این نظم در حال حاضر حاکم است و به همین دلیل موضوع بسیار جالب و قابل تاملی است.
در خلاصه نوشته بودند که «اسم انتخاب شده برای کتاب کامل است»، چطور اسم کتاب را انتخاب کردید؟
همانطور که در مقدمه کتاب نوشته شده است، حداقل دو تفسیر از نام کتاب استنباط می شود، اولی به فعالیت های مخفیانه و مداخله جویانه ایستگاه سیا در تهران اشاره دارد. به همین دلیل، ایستگاه خیابان روزولت در واقع بیان می کند که سفارت آمریکا که در خیابان روزولت سابق و خیابان مفتح فعلی ساخته شده است، به همان اندازه که بر فعالیت های نمایندگی دیپلماتیک آمریکا متمرکز بوده، فعالیت های مخفیانه و مداخله جویانه انجام می دهد. در تهران
تعبیر دیگری که از این عنوان می توان گرفت این است که چون موضوع زنده است و مربوط به موضع گیری شخصیت ها و آقایان سیاسی نسبت به این موضوع در زمانه ای است که ما در آن زندگی می کنیم، بنابراین هرکسی که می خواهد در سیاست ایران فعال باشد. او باید موضع خود را در قبال این رویداد روشن کند. او باید در ایستگاه اشغالی سفارت آمریکا توقف کند و موضع خود را اعلام کند.
همچنین در متن تغریز به خلأ رسانه ای و تبلیغاتی در زمینه تسخیر لانه جاسوسی توجه شده است که نویسندگان چگونه می توانند این خلأ را پر کنند.
بخشی از شکاف رسانه ای و تبلیغاتی به محتوای پژوهشی معتبر و مستند برمی گردد که بر اساس آن می توان طرح های رسانه ای و تبلیغاتی را طراحی کرد. مثلاً در همین موضوع، اگر گزارش مستندی از اشغال سفارت آمریکا در ایران نداشته باشیم، نمی توانیم تبلیغات و طرح های رسانه ای درباره آن موضوع داشته باشیم.
منبع : خبرگزاری ایرنا