بانکهای تخصصی؛ کلید تأمین مالی پایدار و مؤثر
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ کیمیا گلیپور -طبق قانون برنامه هفتم پنج ساله ، به منظور ایجاد رونق در بخش های تولیدی اقتصاد کشور با تأمین بودجه پایدار برنامه های توسعه کلان و برنامه های دارایی سرمایه ملی ، دولت موظف است تا پایان سال اول یکی از بانکهای تخصصی را به “جمهوری اسلامی بانک توسعه ایران” تبدیل کند. همچنین دولت مجاز به ایجاد “بانکهای توسعه” و تصویب اساسنامه کابینه با استفاده از ظرفیت ، سرمایه ، تسهیلات و نیروی انسانی سایر بانکهای دارای کشور است.
تخصص بانکها ، که فارشاد محمدپور ، معاون رئیس نظارت بر نظارت بر نظارت بر بانک مرکزی ، گفت: “همه بانک ها با همان نسبت صنعتگران ، تولید کنندگان و افراد عادی سر و کار دارند. با این حال ، هنگامی که بانک ها تخصصی می شوند ، احتیاط آنها لزوماً همان است که یکسان همان است که همان مراکز فعلی است که رفتار بانکی است. سال ، اتفاقات مهمی در این زمینه رخ خواهد داد.
اجرای وظیفه حقوقی برنامه هفتم ، که رئیس بانک مرکزی در کنفرانس سیاست پولی و پولی سالانه سی و دوتایی ، گفت: “ذخایر ما افزایش یافته است ، شش نوع بانک از جمله توسعه ، بدهی و غیره”. بانک ها باید در یکی از این چارچوب ها باشند. بانک تخصصی باید روی یک زمینه تخصصی تمرکز کند. بانکهای تجاری باید تجارت کنند. اگر کسی بخواهد همه کارها را با هم انجام دهد ، بانک باید جامع باشد. بانک جامع سرمایه بسیار بالایی خواهد داشت.
این مقام پیش از این گفته است که اقدامات بانک مرکزی برای اصلاح ساختار مالی نیاز به همکاری پارلمان و سازمان های اجرایی دارد. تقویت بازار سرمایه و بانک های تخصصی نه تنها فشار بر سیستم بانکی را کاهش می دهد ، بلکه اقتصاد را به سمت تعادل و رشد سوق می دهد.
فرسین همچنین گفت: “ما باید تلاش کنیم تا به تخصص بانک ها برویم تا از همه ابزارها در همه بانک ها استفاده نشود.”
شایان ذکر است که تخصص بانک ها برای بهینه سازی خدمات مالی و افزایش کارایی اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردار است. اجرای قانون برنامه هفتم در این زمینه می تواند بانکها را در مناطق خاص و پروژه های تأمین مالی مربوط به آن مناطق متمرکز کند. این رویکرد باعث بهبود کیفیت خدمات ، کاهش خطرات و افزایش رضایت مشتری می شود. همچنین ، تخصص بانک ها می تواند به جذب سرمایه گذاری های خارجی و داخلی کمک کند و رشد اقتصادی کشور را تسریع کند. سرانجام ، این تغییرات می تواند منجر به توسعه پایدار سیستم مالی و اقتصادی کشور شود.
Siavash Ghaebipour ، کارشناس اقتصادی ، در مصاحبه ای با خبرنگار اقتصادی باشگاه روزنامه نگاران جوان گفت: بانک ها می توانند خطرات مربوط به آن بخش را بهتر مدیریت کنند. این می تواند شامل تجزیه و تحلیل دقیق تر خطرات اعتبار ، بازار و عملیاتی باشد.
گبیپور می گوید: “بانک های تخصصی می توانند در بازار رقابتی تر باشند زیرا آنها می توانند خدمات خاصی را ارائه دهند که سایر بانک ها قادر به ارائه آن نیستند ، اما شرط مهم حرکت به سمت تخصص است ، نه فقط یک کشور اسمی.”
به طور کلی ، تخصص بانک ها در اجرای قانون برنامه هفتم می تواند کیفیت خدمات را بهبود بخشد و رضایت مشتری را افزایش دهد. این رویکرد به بانک ها اجازه می دهد تا با تمرکز بر مناطق خاص خدمات ، روی مناطق خاص تمرکز کنند. همچنین ، تخصص بانک ها می تواند خطرات را بهتر مدیریت کرده و احتمال ورشکستگی را کاهش دهد. حال ما باید صبر کنیم و ببینیم که بانک مرکزی در این رابطه چه کاری را انجام خواهد داد ، بحثی که قانون بر آن تأکید دارد.