ببینید | رونمایی بحرینیان از یک جزوه تکان دهنده محرمانه در سازمان سیا / راهکارهای اخلال در کشورها چیست؟
یک پژوهشگر توسعه گفت: خرابکاریهای سازمان جاسوسی آمریکا در نحوه تصمیم گیری و سیاستگذاری کشورهای توسعه نیافته مشهود است.
سید محمد بحرینیان در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین نکات مهمی را در خصوص دستورالعمل خرابکاری سازمان جاسوسی آمریکا، CIA در کشورهای توسعه نیافته فاش کرد و توضیح داد: سازمان سیا در ۲۶ دی ماه سال ۱۳۲۲ یا به عبارتی هفدهم ژانویه ۱۹۴۴ میلادی دفترچهای محرمانه را تهیه کرده تا در کشورها اجرایی کند و مانع از رشد و بهبود وضعیت در آنها شود .
این دستورالعمل یا همان دفترچه راهنمای ساده خرابکاری میدانی در تاریخ چهارم اوریل ۲۰۰۸ یا ۱۶ فروردین ماه سال ۱۳۸۷ از طبقهبندی محرمانه خارج شد و بررسی دقیق نکات آن برای کشورهایی چون ایران بسیار آموزنده است .
وی گفت: در این دفترچه به مداخلهگران و کسانی که در راستای منافع امریکا فعالیت میکنند، توصیه شده است اصرار کنید که همه چیز از طریق کانال انجام گیرد. هرگز اجازه ندهید تا برای تسریع در تصمیمگیری میانبرهایی ایجاد شود.
او تاکید کرد: در بند دیگری خواسته شده است همه موارد را برای مطالعه و بررسی بیشتر به کمیتهها ارجاع دهند. سعی کنید کمیتهها را تا حد ممکن بزرگ کنید و هر گز کمتر از پنج نفر نباشند.
بحرینیان گفت:در این راستا به مدیران و ناظران توصیه شده است که درباره دستورات دچار کج فهمی شوید. سئوالات بیپایان بپرسید و یا در مباحثات طولانی مربوط به چنین دستوراتی شرکت کنید. هر وقت میتوانید درباره آنها بحث کنید.هنگام انتصاب تکالیف کاری همیشه اول از مشاغل بیاهمیت شروع کنید. مراقب باشید که مشاغل مهم به کارکنان ناکارآمد و ماشینآلات ضعیف واگذار شود.برای تضعیف روحیه و پیرو آن ، تضعیف تولید، نسبت به کارکنان ناکارآمد ملاطفت به خرج دهید و به آنها ترفیعهایی بدهید که سزاوارش نیستند. نسبت به کارکنان کارآمد، تبعیض قائل شوید و درباره کار آنها ناعادلانه شکایت کنید.
این پژوهشگر توسعه گفت:مراحل و مجوزهای مربوط به صدور دستورالعمل، پرداخت چک و موارد مشابه را چند برابر کنید . مراقب باشید که هر کاری را که یک نفر انجام میدهد ، سه نفر تایید کنند.
او گفت: در کشورهای توسعهنیافته، به وفور میتوان مصادیق این دستورالعمل سازمان سیا را مشاهده کرد. کافی است نگاهی به دور و بر خودمان بیندازیم.اسلایدها توسط اقای بحرینیان ، پژوهشگر توسعه ترجمه و تهیه شده است.
۲۲۳۲۲۳
تدوین: امیرعلی معزی