بررسی عملکرد بازار سرمایه در هفتهای که گذشت
۱۷:۵۵ – ۱۶ آذر ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلیپور – هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۳.۱۲ درصد افزایش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۵۰۱ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هموزن با افزایش ۴.۶۳ درصدی در پله ۸۰۲ هزار و ۳۵۳ واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۳.۹۷ درصدی در ارتفاع ۲۴ هزار و ۳۵۴ واحدی ایستاد.
در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۵۲ هزار و ۱۰۶ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۱۲ هزار و ۴۱ میلیارد تومان، یکشنبه ۸ هزار و ۲۱۲ میلیارد تومان، دوشنبه ۷ هزار و ۹۱۸ میلیارد تومان، سهشنبه ۱۳ هزار و ۹۰ میلیارد تومان و چهارشنبه ۱۰ هزار و ۸۴۵ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
۷۶۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها به بازار سهام تزریق شد
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۵۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۴۵ میلیون بود. در جریان معاملات این هفته در مجموع ۷۶۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها به بازار سرمایه تزریق شد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه میگوید: در این هفته کاری، شاخص هتل و رستوران با افزایش ۹.۸۳ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت و صنعت کاشی و سرامیک هم در جایگاه بعدی قرار گرفت. شاخص وسایل ارتباطی هم با کاهش ۲.۹۲ درصد بیشترین افت را تجربه کرد.
اثر گذاری بازار توافقی بر بازار سرمایه
در ادامه وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: بعد از مدتها هفته خوبی برای شرکتهای کوچک و متوسط بود تا بخشی از ریزشهای خود را پوشش دهند. منفیها و اصلاحهای پیش رو میتواند فرصت مناسبی برای بهینه سازی سبدها باشد. دو گروه بانکی و خودرویی در مرکز توجه بازار هستند، بحث واگذاری داراییها و تجدید ارزیابی مد نظر اهالی بازار است. بازار توافقی ارز که با وجود ابهامات بالاخره استارت آن زده شده و برکلیت بازار یا حداقل بخشی از بازار اثرگذار خواهد بود.
عرضه اولیه پس از مدتها
گفتنی است، این هفته کاری بعد از مدتها شاهد عرضه اولیه بودیم که در این رابطه هم محمد امین قهرمانی معاون پذیرش و ناشران بورس تهران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مبنای روشهای عرضه اولیه دستورالعمل پذیره نویسی اوراق بهادار در بورس تهران و فرابورس ایران است که در آنجا روشهای مختلفی برای بحث عرضه اولیه ذکر شده است در واقع ما برای عرضه اولیه چندین مدل مانند مدل قیمت ثابت، حراج، گشایش و ثبت سفارش و عرضه به شیوه ترکیبی را داریم.
او افزود: طبق دستورالعمل مدلهای مختلفی وجود دارد که مطرح شد، اما در کل بسته به نوع شرکت روشهای مختلف برای عرضه اولیه قابل استفاده است و نیاز به برنامه خاصی نیست و تصمیم آن با بورس و یا فرابورس است که کدام روش را استفاده کنند.
حالا باید منتظر ماند و دید شنبه ۱۷ آذرماه در شروع هفته کاری نماگرهای بازار سرمایه به روند صعودی خود ادامه خواهند داد؟