بررسی عملکرد بازار سرمایه در هفته کاری که گذشت/ از افزایش ارزش معاملات تا تداوم ورود نقدینگی حقیقیها
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ کیمیا گلیپور – هفته گذشته ، شاخص سهام ۴.۹ درصد افزایش یافت ، در ارتفاع ۲ میلیون و ۶۰۰۰ قرار داشت و شاخص کل با افزایش ۶.۵ درصد بود. شاخص کلی فارابورس نیز در ارتفاع ۲۸۰۰ تا ۶.۵ درصد ایستاده بود.
Cyrus Asayesh ، کارشناس بازار سرمایه در مورد روند بازار سرمایه ، به باشگاه روزنامه نگاران جوان گفت: “ارزش کل تجارت خرد و تقدم این هفته ۶ میلیارد دلار بود.” جزئیات ارزش روزانه میکرو -ترانس به گونه ای بود که روزهای شنبه ، یکشنبه ، دوشنبه ، سه شنبه و چهارشنبه ، ۲،۵ میلیارد تومن ، ۲ هزار و ۲ میلیارد تومن ، ۲ میلیارد و ۲ میلیارد تومن ، ۲ میلیارد و ۲ میلیارد تومانس و ۲ میلیارد و ۲ میلیارد تومانس به ترتیب ثبت شد.
۱۸۰۰ میلیارد دلار نقدینگی واقعی به بازار سهام تزریق شد
وی گفت: میانگین خرید سرانه افراد واقعی این هفته ۲ میلیون و ۶ هزار تومانس و میانگین فروش سرانه ۲ میلیون و ۶ هزار تومانس بود. در طی معاملات این هفته ، در مجموع ۲،۵ میلیارد تومان نقدینگی واقعی به بازار سرمایه تزریق شد.
کارشناس بازار سرمایه گفت: “این هفته ، شاخص صنعت خودرو با افزایش ۵.۵ درصدی ، بیشترین رشد را بین بورس با افزایش در صنعت آب ، برق و گاز داشت.”
الگوی تصحیح شاخص بورس اوراق بهادار تکمیل شد
ما شاهد حرکت کل شاخص به سمت ارتقاء ۵ میلیون واحد بودیم و در این رابطه ، آراد پوکر ، تحلیلگر بازار سرمایه در مصاحبه با خبرنگار اقتصادی باشگاه روزنامه نگاران جوان گفت: “شاخص کلی الگوی اصلاحات به پایان رسید و موج صعودی آن فعال شده است و اکنون می توانیم دامنه ضرر را به سه میلیون واحد تبدیل کنیم.”
محمد غفوری ، یکی دیگر از متخصصان بازار سرمایه ، در مصاحبه با خبرنگار اقتصادی باشگاه روزنامه نگاران جوان گفت: “هفته کاری که برای بازاریابی برخی از کارشناسان رونق گرفته است ، به پایان رسیده است و تصمیم جدیدی برای تصمیم گیری جدید بر اساس مبنای ، گفت:” با حجم و روند فعلی مشکلاتی وجود دارد. “
این متخصص گفت: “روند فعلی و نوسانات بازار می تواند برای سرمایه گذاران جذاب باشد.” اما من تصحیح حجم پایه را بسیار مهمتر از تصحیح دامنه می دانم.
وی همچنین تأکید کرد که انتقاد شرکت کنندگان در بازار از قیمت گذاری کلی شاخص نشان دهنده نیاز به اصلاحات اساسی در این زمینه است و معتقد است که به جای تغییر دامنه نوسانات ، باید بیشتر به مشکلات ساختاری بازار توجه شود.
مصطفی سافاری ، یک کارشناس بازار سرمایه ، گفت: “در زمان افزایش خطرات سیستماتیک ، همه بازارها موافقت کردند که دامنه را کاهش دهند ، اما روند ادامه نخواهد یافت ؛ دامنه نوسان فعلی را برای یک زمان خاص کاهش می دهد.
حال ما باید صبر کنیم و ببینیم روند شاخص های بازار سرمایه در روز شنبه ۵ اردیبهشت چیست و آیا تصمیمات جدیدی درباره متغیرهای بازار گرفته می شود؟