برگزاری همایش «توسعه جزایر سهگانه» همراه با مسابقه فرهنگی و تقدیر از پژوهشگران
تهران- ایرنا- دبیر اجرایی همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه گانه و تقویت وفاق با همسایگان» با اشاره به فرصت ارسال مقاله به این همایش تا ۲۰ آذر گفت: این همایش غیر از بخش علمی و نشستهای تخصصی، شامل یک پیوست فرهنگی در قالب مسابقه در چند شاخه مختلف و تقدیر از پژوهشگران فعال در زمینه جزایر سهگانه نیز است.
علی اسماعیلی اردکانی در مورد این همایش یکروزه اظهار داشت: دانشگاه علامه طباطبائی قصد دارد در تعامل منظم با دولت پیش برود و نقش و مرجعیت دانشگاه علامه طباطبائی قصد دارد نگاه حل المسائلی را در اولویت قرار دهد؛ به این معنا که در تعامل منظم با دولت از نظر فکری و ارائه راهکارهای عملی، نسبت به اولویتهای اساسی کشور پیش برود و نقش و مرجعیت دانشگاه را در این حوزه به طور خاص ایفا کند.
وی با اشاره به اهمیت رصد دقیق تحولات و مسائل توسط دانشگاهیان و دانشگاه علامه طباطبائی اظهار داشت: یکی از این موضوعات مهم به اتفاق نظر نخبگان فکری و عملی، توجه عادلانه به توسعه متوازن مناطق کشور؛ از جمله مناطق دارای اهمیت راهبردی ملی و بینالمللی است. این موضوع به طور خاص در مورد جزایر سهگانه با تلاشهای بینالمللی برای روایت سازی جعلی از جزایر سه گانه همزمان شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی تاکید کرد: این همایش با تمرکز بر همفکری و هماندیشی در زمینههای توسعه اقتصادی و اجتماعی این جزایر برگزار میشود. توسعه اقتصادی و اجتماعی این جزایر و برجسته شدن جایگاه این جزایر در نگاه ملی و منطقهای با غرور ملی ایرانیان گره خورده و این موضوع را تبدیل به رسالت حیاتی برای دانشگاه و دانشگاهیان کرده است.
وی در توضیح بیشتر اظهار داشت: همایش به شکل چندبعدی تعریف شده است؛ همایشی که تمرکز اصلی آن ارائه راهکارهای عملی به سیاستگذاران و تصمیم گیران کشور در مورد توسعه اقتصادی و اجتماعی این جزایر است و از دیگر سو تلاش میکند ارائه راهکارها و توصیهها همراه با گفتمان سیاست خارجی؛ یعنی اهمیت سیاست همسایگی و تقویت دفاع منطقهای باشد.
برگزاری چهار نشست تخصصی
اسماعیلی اردکانی ادامه داد: دانشوران و اندیشمندانی دعوت شده برای سخنرانی در بخش علمی، در سه حوزه اقتصاد، سیاست و فرهنگ در چهار پنل (نشست تخصصی) سخنرانی خواهند کرد.
وی در توصیف بخش دیگر همایش اظهار داشت: بخش دیگر همایش توجه به جنبه ترویجی، فرهنگی و هویتی این جزایر است و بر مشارکت دانشگاهیان و دانشجویان در ابعاد فرهنگی این موضوع تمرکز دارد و همان اندازه که جنبههای عملی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر مهم است، تلاش برای ارائه روایت دانشگاهی برای نسل جدید درباره اهمیت این جزایر هم مهم است.
از این رو یک پیوست فرهنگی برای این همایش در نظر گرفته شده است به این شکل که همه دانشگاهها، دانشجویان و استادان کشور را از طریق وزارت علوم به مشارکت دعوت کردیم تا ایدههای فرهنگی خود را در قالب موشن گرافی، شعر عکس، نوشته ایدههای فرهنگی، مستند، فیلم کوتاه، طراحی پوستر برای دبیرخانه همایش ارسال کنند و از برگزیدگان در روز همایش تقدیر میشود.
دبیر اجرایی این همایش ادامه داد: بنابراین همایش یک وجه علمی معطوف به ارائه سیاست گذاری و راهبرد برای توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر و یک فرهنگی دارد که جنبه ترویجی با مشارکت جامعه دانشگاهی با این مساله ملی دارد.
تقدیر از پژوهشگران جزایر سهگانه
وی بخش دیگر این همایش را تقدیر از پژوهشگرانی برشمرد که آثاری در مورد این جزایر به زبان فارسی و غیرفارسی نوشتهاند و اظهار داشت: در روز برگزاری همایش از این پژوهشگران نیز تقدیر میشود تا پیامی باشد برای سایر پژوهشگران به خصوص پژوهشگران جوان که کار ارزشمند ملی در این حوزه انجام میدهند.
اسماعیلی اردکانی در پایان گفت: کمیته سیاست گذاری همایش امیدوار است با جلب نظر دانشگاهیان و در یک همکاری نزدیک با وزارت علوم دانشگاههای کشور در این همایش مشارکت کنند و بتواند اهداف این همایش را محقق سازد.
وی اهداف همایش را ترسیم یک تصویر روشن از الزامات توسعه متوازن و همه جانبه ایران به طور خاص توسعه همه جانبه این جزایر دانست تا در پیامد آن یک نوع انسجام ملی و تقویت هویت ملی هم حاصل شود.
دبیر اجرایی این همایش اظهار داشت: زمان دریافت آثار تا تاریخ ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ است و ۲۶ آذر ماه نیز همایش برگزار میشود. مقالات همایش را هم به نوعی با یک دستهبندی و طبقه بندی بعد از همایش در فضای رسانهای به اشتراک میگذاریم تا سایر اقشار هم بتوانند از آن استفاده کنند.
منبع : خبرگزاری ایرنا