علم و دانش

تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش پیشرفت سرطان

تهران- ایرنا- یافته‌های یک پژوهش نشان می‌دهد انجام فعالیت‌ بدنی منظم قبل از تشخیص سرطان احتمالاً خطر پیشرفت این بیماری و مرگ‌ومیر را کاهش می‌دهد.

به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است:

گزارش منتشر شده در مجله بریتیش جورنال آو اِسپورتز مِدیسِن/ مجله پزشکی ورزشی بریتانیا (British Journal of Sports Medicine)، نشان می‌دهد انجام فعالیت‌های بدنی منظم، قبل از تشخیص سرطان احتمالاً خطر پیشرفت این بیماری و مرگ‌ومیر را کاهش می‌دهد و حتی فعالیت بدنی متوسط نیز دارای مزایایی چشمگیر است.

پژوهشگران خاطرنشان می‌کنند شواهدی قوی مبنی‌ بر نقش فعالیت بدنی در کاهش مرگ‌ومیر در اثر سرطان وجود دارد؛ اما تأثیر فعالیت بدنی بر پیشرفت این بیماری، زیاد مشخص نبوده است.

روند پژوهش چگونه بود؟

پژوهشگران برای بررسی بیشتر تأثیر فعالیت بدنی بر پیشرفت سرطان، داده‌های مربوط به ۲۸ هزار و ۲۴۸ بیمار مبتلا به سرطان مرحله ۱ و داده‌های جامع فعالیت بدنی مربوط به سال قبل از تشخیص بیماری آن‌ها را بررسی کردند. این داده‌ها مربوط به دوره زمانی سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۲ میلادی بود. سرطان‌ سینه و سرطان پروستات، در میان انواع سرطان، شایع‌ترین بودند و ۴۴ درصد موارد را شامل می‌شدند.

براساس یافته‌های پژوهشگران میزان پیشرفت سرطان و مرگ افرادی که در سال قبل از تشخیص بیماری، فعالیت فیزیکی داشتند، کمتر بود.

احتمال پیشرفت بیماری افرادی که در سال قبل از تشخیص سرطان، فعالیت بدنی اندکی داشتند، ۱۶ درصد کمتر از افرادی بود که هیچ‌گونه فعالیت بدنی نداشتند؛ در صورتی که احتمال پیشرفت بیماری کسانی که فعالیت بدنی متوسط تا شدید داشتند در مقایسه با افرادی که هیچ‌گونه فعالیت بدنی نداشتند ۲۷ درصد کمتر بود.

همچنین احتمال مرگ (مرگ به هر دلیلی) افرادی که فعالیت بدنی اندکی داشتند در مقایسه با افرادی که فعالیت بدنی نداشتند، ۳۳ درصد کمتر بود. احتمال مرگ افرادی که فعالیت بدنی متوسط تا شدید داشتند نیز در مقایسه با افرادی که فعالیت بدنی نداشتند، ۴۷ درصد کمتر بود.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا