تامین مالی ۳۸۸ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن+ فیلم
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ مهبوبه کاباری – علی خرسندیان ، مدیر عامل بانک مسکن ، در مورد نافرمانی بانک مسکن و افزایش سرمایه ، دو چالش اصلی بانک مسکن به خبرنگاران گفت: براساس این کار که به طور قانونی به بانک مسکن واگذار شده است ، بیش از ۶۰۰۰ واحد مسکن به بانک معرفی شده است.
وی گفت: امضای این قراردادها به معنای تعهد بانک برای تأمین مالی پروژه ها تا پایان اجرای آنها است. بنابراین ، این بانک اکنون متعهد به تأمین مالی ۶۰۰۰ واحد مسکن است. خوشبختانه ، تا پایان سال ، حدود ۶۰۰۰ واحد به مرحله اقساطی و استثمار رسیده اند و در صورت تأمین بودجه حدود ۶۰۰۰ واحد در حال انجام است.
مدیرعامل بانک مسکن ، با اشاره به اینکه ازدحام جمعیت مسکن و اضافه برداشت بانک مرکزی دقیقاً به منظور انجام همان تعهدات قانونی در جنبش ملی مسکن تأسیس شده است: اگر چنین کاری وجود نداشت ، بانک می تواند با تکیه بر منابع داخلی خود مسیر طبیعی فعالیت را ادامه دهد.
قاسندیان توضیح داد: در فوریه و مارس سال گذشته ، با پیگیری وزیر جاده ها و توسعه شهری و همکاری با بانک مرکزی ، بانک مرکزی به بانک مرکزی ارائه شد. این منجر به کاهش اثرات منفی اضافه برداشت ها شد و عواقب آن را تنظیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نتایج مثبت این موارد ، کاهش نرخ مجازات اضافه برداشت بانک از بانک مرکزی بود و افزود که این نرخ از ۲ ٪ به ۵ ٪ کاهش یافته و به یک خط اعتباری تبدیل شده است که تا پایان سال ادامه داشت.
وی خاطرنشان کرد: در یکی از مواد موجود در یکی از مواد به طور خاص افزایش سرمایه ۶ تریلیون دلار برای بانک مسکن ، وی گفت: “مبنای افزایش سرمایه پرداخت پول نقد توسط دولت نیست ، بلکه به دولت مانند صدور اوراق بهادار و انتقال دارایی و دارایی است.”
وی تأکید کرد: دو مسیر اصلی برای تحقق افزایش سرمایه در قانون ؛ مورد اول صدور اوراق بهادار توسط دولت و دوم ، انتقال دارایی ها و دارایی های متعلق به دولت است. این مسیرها از نظر ساختار قانونی هستند ، اما در عمل با فرآیندهای پیچیده و زمان بندی مواجه هستیم.
وی افزود: “به عنوان مثال ، شناسایی املاک مازاد و املاک و مستغلات آژانس های مختلف دولتی ، از جمله وزارتخانه ها ، خصوصی سازی یا حتی وزارت راه ها و توسعه شهری ، یک فرایند دقیق است و نیاز به هماهنگی بین دیوانگی دارد.” طبق قانون ، این دارایی ها باید وارد صندوق شوند که از نظر قانونی برای ادغام و تبدیل اموال به نقدینگی در نظر گرفته شود. پس از آن می توان منابع حاصل را برای افزایش سرمایه بانک هزینه کرد. اما این مسیر به دلیل ماهیت قانونی ، اداری و ساختاری یک روند سنگین و زمان است.
وی گفت: “ما به عنوان یک بانک مسکن ، پیگیری لازم را انجام داده ایم و جلسات بی شماری برگزار شده است.” آئین نامه مربوطه نیز تصویب شده است ، و ما اکنون منتظر معرفی بورس اوراق بهادار هستیم تا به روند عملیاتی معرفی شود. وزارت اقتصاد و صاحبان املاک مازاد نیز باید دارایی های خود را برای ادغام و صرف افزایش سرمایه بانک پس از نقدینگی به صندوق ارسال کنند. بنابراین ، این مسیر ، گرچه قانونی و تعریف شده است ، اما در عمل ساده نیست و نیاز به همکاری مؤثر توسط سازمان های دولتی دارد.
مدیر عامل شرکت مسکن بانک اظهار داشت که علاوه بر مسئله املاک و مستغلات ، بحث در مورد اوراق بهادار نیز وجود دارد که به طور مستقیم با توانایی دولت و به ویژه سازمان برنامه ریزی و بودجه مرتبط است و افزود: فرض کنید رقم پیش بینی شده ۶ تریلیون دلار ، حتی اگر حتی ۶ تریلیون دلار از صدور امور مالی باشد. ما در این مسیر جلسات و مکاتبات زیادی داشته ایم.
خرسندیان افزود: “من باید تأکید کنم که تحقق سرمایه بانک مسکن باعث افزایش اراده و همکاری گسترده در سطوح مختلف حاکمیت می شود ؛ زیرا هر دو مسیر صدور ملک و انتقال املاک و مستغلات وابسته به تصمیم گیری و اجرای مؤسسات خارج از کشور است. امیدواریم که این هدف با ادامه کار با حمایت و حمایت از پیروی از پیگیری ها حاصل شود.