تاکید بر لغو روادید برای ایرانیان از جانب ازبکستان
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان -رئیس اتاق ایران در کنفرانس تجارت ایران -یوزبک ، که همزمان با جلسات کمیسیون مشترک ایران -وزبکستان در کاخ سعدآباد ، بر دستیابی به همکاری بین دو کشور در زمینه حمل و نقل و به شکل کمیته مشترک دو طرف تأکید کرد و خواستار لغو Uzbekistan شد.
صمد حسن زاده ، رئیس اتاق بازرگانی ایران ، گفت که کنفرانس تجاری ایران -یوزبکستان ، که با حضور ارزشمند مقامات ارشد و فعالان اقتصادی از دو کشور آراسته شده است ، گفت: “گامی دیگر در تعمیق روابط دو کشور و گفت:” در سال گذشته ، جدی ، مسئول و همکاری نزدیک به شکل جدید و خصوصی از بخش های جدید و خصوصی بوده است. ازبکستان. “
وی به امور فرهنگی و دوستانه این دو کشور و علاقه به همکاری با یکدیگر اشاره کرد و افزود: “به نظر می رسد که لازم است به زودی لغو ویزا توسط ازبکستان را به زودی تسهیل روابط تجاری و گردشگری بین دو کشور انجام دهد.” تسهیل پروازها و قیمت ها نیز باید در دستور کار قرار بگیرند.
رئیس اتاق ایران گفت که هدف اولیه ارتقاء حجم تجارت بین ایران و ازبکستان افزایش حجم معاملات از حدود ۵ میلیون دلار به ۱ میلیارد دلار است. “ما امیدواریم که تا پایان سال جاری به این هدف برسیم.
وی گفت: ظرفیت های اقتصادی بیشماری در هر دو کشور وجود دارد و اظهار داشت: “ما انتظار داریم امروز برای همکاری بین فعالان اقتصادی ایرانی و ازبک همکاری کنیم و سیاست گذاران و مقامات دو کشور بسیار جدی گرفته و زیرساخت ها را تأمین می کنند.”
حسن زاده ، یکی از مهمترین تمرکز همکاری های ایران -وزبکستان ، سرمایه گذاری مشترک در بخش خصوصی در هر دو کشور است و افزود: “من کارآفرینان و فعالان اقتصادی دو کشور را دعوت می کنم تا پتانسیل های موجود را شناسایی کنند و در پروژه های تجاری با مزیت نسبی سرمایه گذاری کنند.” این مرحله روابط اقتصادی پایدار و طولانی مدت را تعیین می کند. اتاق ایران برای این کار آماده است.
وی همچنین گفت مذاکرات خوب در مورد توافق نامه تجاری ترجیحی بین دو کشور طی چند ماه گذشته: “ما امیدواریم که این توافق به زودی اجرا شود.” برای دو کشوری که مصمم به توسعه همکاری هستند ، تعرفه های بالا و گاهی تبعیض آمیز در مقایسه با سایر کشورها جایی ندارند و من مطمئن هستم که این مشکل به زودی در بسیاری از زمینه های فعالیت و همکاری برطرف می شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز برای تسهیل مبادلات مالی و از بین بردن محدودیت ها ضروری است و ادامه دارد: لازم است با ارتباط مداوم و استفاده از توانایی های بخش خصوصی دو کشور ، این موانع را برطرف کنیم.
وی گفت: با وجود تحریم ها ، ایران در زمینه های مختلف مانند تولید ماشین آلات ، پردازش محصول ، صنایع غذایی و تولید مصالح ساختمانی و تجهیزات در صنایع مختلف پیشرفت چشمگیری داشته است و افزود: این دستاوردها فرصت های طلایی را برای بازارهای منطقه ای از جمله ازبکستان ایجاد می کند.
با توجه به اجرای پروژه های عظیم توسعه راه آهن ، بزرگراه ها و سیستم های حمل و نقل در ازبکستان و ظرفیت بالای خدمات فنی و مهندسی در ایران ، گسترش همکاری در این منطقه مهم نیاز به توجه ویژه هر دو طرف و تقویت زمین ، راه آهن و حمل و نقل هوایی دارد.
حسن زاده مجدداً تأکید کرد: ایران با راهروهای شمال-جنوب و شرق-غرب موقعیت استراتژیک دارد. بنابراین ، ما از سرمایه گذاران ازبک دعوت می کنیم تا در پروژه های کریدور بین المللی شمال-جنوب و پروژه توسعه ساحل ماکران شرکت کنند. از طرف دیگر ، اتفاقات خوبی در زمینه همکاری حمل و نقل بین دو کشور رخ داده است و برای تقویت و توسعه زیرساخت های حمل و نقل و لجستیک باید اقدامات جدی انجام شود. در این زمینه ما به همکاری های دولتی و حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاری در پروژه ها نیاز داریم. این امر توسط کمیته مشترک توسط مقامات دو کشور ضروری است.
وی استقرار و پذیرش نمایندگان مختلف تجاری و نمایشگاه توسط دو کشور را یک مسئله مهم توصیف کرد: امیدواریم که با این جلسات و تبادل نمایندگان تجاری ، مشارکت در نمایشگاه ها و سمینارهای مشترک ، فرصتی برای افزایش حجم تجارت و آشنایی آنها با ظرفیت های دو کشور فراهم کنیم. با امید به گسترش روابط در زمینه های تجارت ، صنعت و سرمایه گذاری مشترک و تأکید بر ایجاد روابط اقتصادی طولانی مدت ، امیدواریم که این کنفرانس به دستاوردهای مطلوب برسد.
منبع: اتاق ایران