کتاب و ادبیات

تجدید چاپ «جغرافیای تاریخی سیراف» پس از نیم قرن/ مهاجرانی: قلم اندیشمندان میراث فرهنگی است

Tehran- Irna- نسخه جدید کتاب “جغرافیای تاریخی SIRAF” توسط محمد حسن سامسار ، یک محقق برجسته تاریخ و جغرافیای ایران ، توسط سخنگوی دولت ، مقامات فرهنگی و علاقه مندان به میراث تاریخی ایرانیان رونمایی شد.

به گفته ایرنا ، پرده برداری از نسخه جدید کتاب “جغرافیای تاریخی SIRAF” محمد حسن سامساریک محقق برجسته تاریخ و جغرافیا در ایران روز شنبه ۹ اردیبهشت در غرفه انجمن آثار فرهنگی برگزار شد و با مشارکت گروهی از دانشمندان ، مقامات فرهنگی و علاقه مندان به میراث تاریخی ایران آثار می کرد.

در آغاز مراسم محمود شالودر یک سخنرانی ، رئیس انجمن آثار فرهنگی و آثار به بررسی مکان ویژه استاد سامسر در زمینه مطالعات تاریخی ایران پرداخت.

وی با تجلیل از تلاشهای علمی و فرهنگی سامار ، وی را به عنوان یکی از ستون های محکم تاریخ نگاری جغرافیایی ایرانی ذکر کرد و افزود: “کتاب” جغرافیای تاریخی Siraf “نه تنها یک کار تحقیقاتی است ، بلکه یک سند تحلیلی از تمدن دریایی ایرانی در جنوب کشور و یکی از منابع اساسی درک است. ستارگاناین بندر باشکوه ایرانی در قلب خلیج فارس قرار دارد. این کار به طور دقیق و منظم پیشینه جغرافیایی و فرهنگی منطقه ای را که قرن ها دروازه تمدن ایران به سمت آبهای آزاد بوده است ، توضیح می دهد.

شالووی با اشاره به نقش مهم این کتاب در حوزه فرهنگی ایران اظهار داشت: استاد سامسر ، با تحقیقات مستند و نثر شیوا ، نقش “SIRAF” را نه تنها در جغرافیای تاریخی شناسنامه ملی ایران دارد. این کار می تواند به عنوان یک منبع غنی در آموزش نسل های جوان و توضیح تاریخ واقعی ایران در برابر روایت های تحریف شده استفاده شود. نقش چنین آثاری در تقویت پایه و اساس هویت ملی غیرقابل انکار است.

احیای میراث علمی یک وظیفه ملی است

زیر فاطیما موهژرانیسخنگوی دولت همچنین بر اهمیت حمایت از زندگی این کشور در یک سخنرانی کوتاه ، با قدردانی از انجمن فرهنگی و کار تأکید کرد.

میراث فرهنگی نه تنها به آثار باستانی محدود می شود ، بلکه دانش ، فکر و قلم دانشمندان ما میراث ماندگار است.وی گفت: در دنیایی که سطحی بودن هر روز ریشه دار تر است ، بزرگداشت دانشمندان علمی و فرهنگی یک وظیفه ملی و اخلاقی است. پروفسور سامسر یکی از پایتخت های فکری این سرزمین است و کتاب گران قیمت وی ​​پلی بین گذشته و آینده ایران است.

محارانی با اشاره به اهمیت روایات مبتنی بر واقعیت های تاریخی ، افزود: “چنین آثاری نه تنها آگاهی عمومی از تمدن تمدن را ارتقا می بخشد ، بلکه نقش اساسی در سیاست گذاری فرهنگی نیز دارد.” انجمن آثار فرهنگی با این عمل تحسین برانگیز نشان داد که میراث فرهنگی محدود به آثار باستانی نیست بلکه دانش ، اندیشه و قلم دانشمندان ما است.

در پایان ، او استاد سامسر و تمام زندگی خود و همچنین سلامتی و موفقیت را ارتقا داد و از مؤسسات علمی و فرهنگی خواست تا کارهای بیشتر ایرانی را با هم افزایی بیشتر معرفی کنند.

روایت سیراف از تاریخ ایران

در قسمت آخر مراسم ، محمد حسن سامسارنویسنده این کتاب ، از تلاش های انجمن آثار و آثار فرهنگی ، به ویژه انجمن علمی و تحقیقاتی و واحد انتشارات انجمن ، هدف و محتوای ویرایش جدید کتاب را توضیح داد.

وی در اظهارات خود به انگیزه خود برای نوشتن این اثر اشاره کرد و گفت: ستارگان نه تنها یک بندر تاریخی که نمادی از تعامل ایران با جهان پیرامون آنها در دوره های مختلف تاریخی است. این منطقه مرکز مبادلات فرهنگی ، اقتصادی و علمی بین ایران و هند ، چین و شبه قاره آفریقای شرقی است و متأسفانه بسیاری از ایرانیان هنوز با مکان واقعی آن در تاریخ کشورشان آشنا نیستند.

سامسر اضافه کرد: “در نسخه جدید ، من سعی کردم با افزودن اسناد جدید ، اصلاح برخی از داده ها و تکمیل منابع ، تصویری دقیق تر از نقش Siraf در تاریخ جغرافیایی ایرانی ارائه دهم. این کتاب دعوت به تأمل در مورد انسجام تاریخی ایران با آبهای آزاد و مثبت بر هویت پایدار و تمدن ملت ایران است.

وی با اشاره به چالش های تحقیق در زمینه جغرافیای تاریخی ، وی بر لزوم حمایت از محققان و ارائه زیرساخت های تحقیقاتی تأکید کرد و از جوانان خواست تا با مطالعه آثار مستند ، درک عمیق تری از گذشته کسب کنند.

سامسر در مورد نقش نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در ارتقاء فرهنگ مطالعه گفت: این کتاب منبع یادگیری و ستون اصلی فرهنگ هر جامعه است. اگر می خواهیم رشد کنیم و پویاتر شویم ، توجه به کتاب نیز باید افزایش یابد و به آن دسترسی پیدا کند. البته ، این آرزوی و آرزوی من در شرایطی است که جامعه در صلح و زندگی روزمره به روش طبیعی خود است.

وی افزود: در ایران امروز ، به دلیل مشکلات زیادی که در آن کشور پیش روی کشور است ، این کتاب متأسفانه با مشکلات زیادی روبرو شده است. از آنجا که وقتی جامعه در بحران های اقتصادی و اجتماعی شرکت می کند ، طبیعی است که کتاب و فرهنگ از این خسارات رنج نمی برند.

سامسر افزود: فرهنگ یک کشور به عوامل زیادی بستگی دارد و یکی از مهمترین آنها وضعیت اقتصادی آن جامعه است. هنگامی که کشوری مانند ایران با محدودیت ها و مشکلات روبرو است ، تأثیر آن بر فرهنگ و کتاب اجتناب ناپذیر است.

وی با تأکید بر ضرورت حمایت نهادی و دولتی از زمینه فرهنگ ، وی افزود: “نه تنها باید به حوزه فرهنگ و به ویژه کتاب توجه بیشتری کرد ، بلکه لازم است امکانات بیشتری را برای ناشران ، نویسندگان و مروج کتاب فراهم کند.” این پشتیبانی می تواند تولید و توسعه کتاب را تسهیل کرده و جریان خواندن در کشور را تقویت کند.

سامسر همچنین در مورد کتاب “جغرافیای تاریخی SIRAF” و نقش انجمن آثار فرهنگی و فرهنگی در انتشار مجدد خود اظهار داشت: این کتاب برای دومین بار منتشر می شود. نسخه اول ، اگر اشتباه نکنم ، در سال ۲ انجام شد و در این سالها در نظر گرفته شد. من از انجمن آثار و آثار فرهنگی بسیار سپاسگزارم ، که علی رغم همه مشکلات و محدودیت هایی که امروز در زمینه انتشارات کتاب وجود دارد ، به دنبال تولید مثل این کار بود.

وی افزود: “انتشار این کتاب از دو طرف از من خوشحال است. اول ، این کتاب نتیجه سالهای تحقیق است ؛ و دوم ، موضوع آن: بندر تاریخی و باستانی ستارگان در خلیج فارس. این یکی از مهمترین مراکز تجاری جهان قدیم است و نقش مهمی در اقتصاد منطقه ای و جهانی ایفا کرده است. انتشار مجدد این کتاب می تواند مخاطبان را به یاد تاریخی و تمدن امروز خلیج فارس یادآوری کند.

در پایان ، سامسار همچنین برای بازدید کنندگان نمایشگاه کتاب پیامی داشت. وی گفت: “دستور من به همه همراهان عزیز این است که اگرچه امروز این کتاب با بسیاری از رقبا در فضای مجازی و رسانه ها روبرو است ، اما هنوز هم” مادر فرهنگ “است. توجه والدین به این موقعیت باید به ارتقاء و گسترش فرهنگ خواندن ، تلاش مؤثر و مؤثر بپردازد.

وی افزود: نمایشگاه کتاب فرصتی برای تجدید پیمان با فرهنگ و دانش است و حضور مردم در این فضا نشانه ای از روح فرهنگ در جامعه ایران است.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا